Pimas`in Gozu Secimde.

05.10.1998 - 00:00 | Son Güncelleme :
Gecen yil 1 trilyon 153 milyarlira net kar aciklayan Pimas, global krize ragmen, Turkiye`nin icine girecegi secim sureci ve yeni pazar calismalari nedeniyle bu yil 2-2.5 trilyon lira arasinda net kar elde etmeyi hedefliyor. Pimas`in 1998 yil osnu ciro hedefi ise 85 milyon dolar. Sirket, Afrika ulkeleri ile Hindistan, Pakistan ve Cin gibi yeni pazarlara girebilmek icin de arastirmalar yapiyor. Rekabetin artmasiyla fiyatlarin gerilemesi uzerine bu yilin ilk alti ayinda bekledikleri karliligi yakalayamadiklarini soyleyen Pimas Genel Mudur Yardimcisi Nejat Cetin sunlari soyledi: `Ancak ilk alti ayda gecen yila gore yuzde 5 artis olmasi sektor acisindan olumlu. Bir talep durgunlugu var. 1998`de yuzde 20 buyumeyi hedeflemistik. Ancak ilk alti ayda buyume hedefimiz ancak 1.05 olarak gerceklesti. Diger sirketlerin satislarinda yuzde 20`lere varan dususler oldu. Bizim hedefimizdeki sapma toplu islerin iptal edilmesinden kaynaklandi. Kooperatiflere kredi verilmeyince satislar azaldi. Secim ekonomisiyle kredilerin yeniden kullandirilmasi satislarimizi artiracak. Her ne kadar hukumet secim enflasyonu uygulanmayacak dese bile, secim oncesi ozellikle 1999 basinda hareketlilik artacak` dedi. 25 ulkede 82 uretici bayisi bulunan Pimas, Rusya pazarinin bu yil daralmaya baslamasi uzerine Dogu bloku ve Afrika ulkelerine kaydi. Bu yil Romanya`ya daha fazla ihracat yaptiklarini soyleyen Nejat Cetin, sunlari soyledi: `Bundan sonraki donemde Dogu Bloku ulkelerine kayiyoruz. Gecen yil ihracatimizda Rusya birinci siradayken simdi Romanya basi cekiyor. bu yil ayrica Afrika ulkelerine acildik. Guney Afrika`da, Kenya`da, Mauritus adalarinda bayilerimiz var. Pakistan ve Hindistan`da da bayi actik. Ozellikle Cin`de ciddi pazar incelemeleri yapiyoruz. Kore, Tayland gibi Uzakdogu ulkelerinde yaptigimiz neitce alamadik. Ancak pazar arayislarimiz devam ediyor.` Cetin, 1998`de 15 milyon dolar ihracat, 20 milyon dolar duzeyinde de ithalat yapacaklarini soyledi. Bu yil toplam 7.5 milyon dolarlik yatirimin buyuk kismini tamamlayarak kapasiteyi 30 bin tondan 36 bin tona cikardiklarini belirten Cetin, `Su anda gelecek seneki uretim kapasitesine ulastik. Secim oncesi artacak talebi karsilamak icin kapasitemizi artirdik. Bu yil da Meclis`in acilmasiyla birlikte alinacak birtakim siyasi kararlarla piyasaya hareket gelecek. Zaten pazarin onumuzdeki birkac yil daha yuzde 10-15 buyumesini bekliyoruz. Plan ve yatirimlarimizi bu buyume hedefine gore yaptik` diye konustu. (RADIKAL)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.028 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
1.000 TL        
EURO
1.008 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.