Pinar Su, Japon Pazarindan Umutlu.

28.05.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :
Yurtdisi pazarlamafaaliyetleri Yasar Dis Ticaret tarafindan yurutulen Pinar Su AS, 1999 yili ihracat hedefini 30 bin ton olarak acikladi. BIMPAS AS Pazarlama Genel Mudur Yardimcisi Hakan Demirmen, ozellikle gecen yil girdikleri Japonya pazarinda umulanin uzerinde basari sagladiklarini belirterek, soyle konustu: `Japonya`da yayinlanan For Your Health and Vigor adli haftalik dergide Pinar Madran`dan ovguyle bahsedildi. Dergi, Pinar Madran`in Japonya`daki en hafif, enyumusak icimli su oldugunu belirterek, herkesin, her gun en az 1,5 litre su icmesi gerektigini yazdi. Turkiye su sektorunde liderlik bayragini Pinar Sasal ile paylasan Pinar Madran, yurtdisinda ve ozellikle Avrupa`da buyuk ilgi uyandirdi. Ihracatlarimizin yuzde 40`inda Pinar Madran sulari talep ediliyor. 1998 yilinda yaptigimiz 20 bin tonluk ihracat ile ulkemize 3 milyon dolar kazanc sagladik. Bunun yaninda Bosna Hersek`teki Birlesmis Milletler birliklerinin su ihtiyacini karsiladik. 1997 yilinda girdigimiz Amerika pazarinda, gecen yil sadece New York`ta 300 ton su satis hacmine ulastik.` Pinar Madran sularinin 3 yil once uretilmeye baslanmasiyla 100 bin ton olan kapasitelerini 250 bin tona cikarttiklarini soyleyen Demirmen, `Gectigimiz subat ayinda devreye giren Pinar Madran`in yeni dolum uniteleri ile kapasitemiz 275 bin tona yukseldi` dedi. Mayis ayi itibari ile Turkiye`de pazar paylarinin yuzde 23 oldugunu vurgulayan Hakan Demirmen, `Canadien Arastirma sirketi`nden aldigimiz verilere gore, ulkemizde yillik ambalajli su tuketimi, 700 bin tondur. Pet sise tuketimi ise yilda 450 bin tondur. Pinar Su, Turkiye ambalajli su sektorunde, donusumlu sise ambalajda yuzde 4.5, donusumsuz PVC ve PET ambalajda yuzde 9.4, toplam pazarda ise yuzde 11.4 pazar paylarina sahiptir` diye konustu. Demirmen, ayrica Pinar Madran urunlerinin, gecen yil TSE tarafindan onuncusu duzenlenen Ambalaj Yarismasi`nda, `Altin Ambalaj` ile odullendirilerek, Dunya Ambalaj Teskileti`nin (WPO), `Worldstars for Packaging` yarismasinda Turkiyeyi temsil etme onurunu yasadigini da sozlerine ekledi. (DUNYA)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.008 TL        
BORSA
999 TL        
DOLAR
998 TL        
EURO
997 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.