Piyasada Siyasi Istikrar Ve Yukselen Not Keyfi.

27.04.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :
Piyasalarda pes pese gelen guzel haberlerle bahar havasi yasanmaya basladi. Borsa iki gunde 1580 puan veya diger bir ifadeyle yaklasik yuzde 9.3 oraninda artarak, dun 18 bin 582 puana yukseldi. Bono faizleri de yuzde yuzde 30`a geriledi. Onceki gun 17 bin 955 puandan kapanan borsa endeksi, dun 626 puan artarken, hisseler ortalama yuzde 3.49 prim yapti. Borsa endeksindeki yukselisin yanisira islem hacmindeki artista dikkat cekici buyuklukteydi. Keza borsada dun toplam 1 katrilyon 218 milyar lira (2 milyar dolar) islem hacmi gerceklesti. Islem hacminde dun sadece birinci seansta 677.4 trilyon liralik hacimle, seans ici yeni rekor yakalandi. Kar satislarinin on plana ciktigi ikinci seansta ise islem hacmi biraz gerileyerek, 541 trilyon lira duzeyinde gerceklesti. Islem hacmindeki patlama, paranin borsaya yoneldiginin de acik bir gostergesi olarak yorumlaniyor. Iki seansta 1.2 katrilyon liralik (yaklasik 2 milyar dolar) islem gerceklesmis oldu. Cumhurbaskanligi konusunda bes parti liderinin tek aday uzerinde uzlasmasi ve uluslararasi derecelendirme kurulusu Standart and Pooor`s`un Turkiye`nin doviz cinsinden kredi notunu `B`den `B+`ya yukseltmis olamasinin yarattigi iyimser havayla borsa gune hizli alimlarla basladi. 18 bin 541 puandan acilan endeks ilk dakikalarda gelen alimlarla hizla 18 bin 925 puana yukseldi. Daha sonra gelen kar satislariyla endeks biraz geriledi, sonra tekrar yukselis trendine girdi. Borsa endeksi, seansin ilk yarisini 19 bin 110 puandan gecti. Seansin ikinci yarisinda ise 19 bin puan seviyelerinde dalgali hareket eden endeks, son yarim saatte gelen alimlarla 19 bin 235 puana kadar yukseldi. Ardindan gelen kar realizsayonlariyla bir miktar gerileyerek sabah seansini 18 bin 986 puandan kapatti. Birinci seansta hisseler, tam yuzde 5.7 oraninda prim yapti. Ilk seanstaki 1030 puanlik artisin ardindan borsa, ikinci seansta kar satislari ile acildi. Ilk seansta hizli yukselmis olmasi nedeniyle ikinci seansta bir miktar kar satisi geldi. 18 bin 998 puan seviyesinden baslayan endeks, kár satislariyla birlikte ilk dakikalarda 18 bin 692 puana geriledi. Ogleden sonraki seansin ilk yarisini 18 764 puandan gecen endeks, ikinci yarida dalgali hareketlerle gerilemeye basladi. Birara 18 bin 338 puana kadar inen endeks, daha sonra biraz toparlanarak 18 bin 582 puandan kapandi. Carsamba gunu olmasi nedeniyle kredili satislar da ikinci seansta endeksteki dalgalanmada rol oynadi. Tupras, Yapi Kredi Bankasi, Eregli Demir Celik, Is (C) ve Sabanci Holding her iki seansta da en yogun islem goren hisseler oldu. Bugun yapilacak Cumhurbaskanligi birinci tur oylamasindan alinacak sonuclar borsanin seyrinde etkili olacak. (HURRIYET)


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.002 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
998 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.