Piyasalar Parasizliktan Belini Dogrultamiyor.

07.07.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :
Piyasalarda faizler yukselise gecerken, borsa hizli bir dususle tekrar 5 bin puanin altina geriledi. Onceki gun yuzde 100`e kadar inen bono oranlari dun tekrar yuzde 103`e yukseldi. Borsa da, tam 211 puan birden kayipla, yeniden 5 bin puanin altina inerek, 4 bin 819 puandan kapandi. Gecen hafta yasanan belge skandali ile kisa sure icinde buyuk bir dalgalanma yasanan piyasalarda, aslinda bu hafta iyi basladi. Bir taraftan hafta sonunda dusuk aciklanan enflasyon rakamlari, diger taraftan Merkez Bankasi`nin interbankta gerckelestirdigi kotasyon indirimi onceki gun faizlerde hizli bir dususe yolacti. Merkez Bankasi`nin bankalararasi Turk lirasi piyasasi olan interbankta, gecelik faiz kotasyonunun onceki gun surpriz bir sekilde, 3 puanlik indirimle yuzde 74`e cekmesi, sadece gecelik repolarda degil, bono faizlerinde de hizli dususu beraberinde getirdi. Merkez Bankasi`nin interbanktaki kotasyon operasyonunun ardindan hafta basinda 6-7 puan birden gerileyen bono oranlarinin tekrar yukselise gecmesi, fonlama maliyetinin dun tekrar artmasina baglaniyor. Onceki gun yuzde 70`in altina gerileyen gecelik repolar, dun tekrar 4-5 puanlik artisla yuzde 76`ya kadar yukseldi. Stopajli gecelik repo oranlarinin yuzde 80`in de uzerine ciktigi gozlendi. Gecelik oranlardaki artisa paralel, bono faizleri de 2-3 puan artarak yuzde 103`e kadar yukseldi. Bonoda, yuzde 100 sinirinda alim degil de satislarin gelmesi, oranlarin yukselmesinde etkili oldu. Faizlerde dun baslayan yukselis, borsaya da olumsuz yansidi. Onceki gun biraz da tepki alimlarinin etkisiyle 5 bin puanin uzerine cikan borsanin dun hizla inise gecmesinde para girisinin olmayisi etkili oldu. Onceki gun 78 trilyon lira duzeyinde gerceklesen islem hacmi dun biraz daha azaldi ve toplam 65 trilyon lira oldu. Borsanin yani sira bono cephesinde de ciddi bir yabanci trafiginden soz etmek zor. Yabancilar, IMF heyetinin temaslarindan sonra yapilan aciklamayi fazla tatmin edici bulmuyorlar. Reform sarti ile para desteginin en erken 2000 yilinin ilk aylarinda gelecek olmasi dad yabancilari beklemeye itiyor. Ayrica IMF`nin, yilbasinda yapilacak olasi anlasma sonrasinda Turkiye`ye, oyle konusuldugu gibi cok buyuk miktarlarda parasal yardim saglayacagina da garanti gozuyle bakilmiyor. (HURRIYET)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.004 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
1.003 TL        
EURO
1.010 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.