Piyasalarda Asya Gribi.

13.01.1998 - 00:00 | Son Güncelleme :
Merkezi Hong Kong`da bulunanAsya`nin onde gelen yatirim bankalarindan Peregrine Yatirim Holding`in islerini tasfiye edecegini aciklamasi ile basta Asya borsalari olmak uzere tum piyasalarda yeni bir cokus dalgasi yasandi. Peregrine`nin tasfiye kararinin yani sira Endonezya`nin bir suredir devam eden moratoryum ilan etme beklentisinin de Asya para birimleri ve dunya borsalari uzerinde olumsuz etki yarattigi belirtiliyor. Ancak dun aksam uzere Endonezya Merkez Bankasi Baskani Djiwandono moratoryum dusunmediklerini acikladi. ABD ve IMF, Asya mali yapilarinda kargasayi sakinlestirmeye calissmasina karsin dun neredeyse bolge borsalari endekslerinin tamamina yakininda ciddi dususler yasandi. New York Borsasi`nda Dow Jones endeksi`nin cuma gunu onemli olcude gerilemesi uzerine, Hong Kong Borsasi`nda Hang Sang Endeksi dun son uc yilin en dusuk seviyesine indi. Endeks 773 puan duserek 8.121 puana geriledi. Hang Sang Endeksi gecen hafta da yuzde 17 deger kaybetmisti. Hisse senedi fiyatlari, Singapur`da son yedi yilin en dusuk seiyesine gerilerken, japonya, Tayvan, Tayland, Malezya, Avustralya ve Yeni Zelanda`da da dustu. Singapur`da endeks 102.88 puan duserek 1.073.47 puana indi. Bolgenin mali acidan sorunlu ekonomileri Endonezya, Guney Kore ve Filipinler`de ise borsa endeksleri yukseldi. Jakarta Borsasi`nda endeks 7.267 puan artarak 350.237`ye, Seul Borsasi`nda endeks 15 puan yukselisle 456.20 puana, Manila Borsasi`nda 15 puan tirmanisla 1.533 puana cikti. Endonezya ve Guney Kore para birimleri dolar karsisinda deger kazanirken, temmuzdan bu yana yuzde 53 deger kaydeden Tayland Bahti, dun rekor duzeyde duserek 55.10 bahta indi. Tokyo Borsasi`nda da Nikkeki Endeksi dun, 330 puan dususle 14.664 puana geriledi. asya`da baslayan mali krizden Avrupa borsalari da nasibini aldi. Dun gun icinde Almanya`da DAX endeks 149 puan dususle 4087 puana, Fransa`da CAC Endeksi 75 puan dususle 2844 puana geriledi. Dow Jones endeksi ise acilista 131 puan geriledikten sonra toparlandi. Seansin ilk bir saati sonunda endeksin 33 puan yukselerek 7613 puana ulasmasi uluslararasi piyasalarda moralleri yukseltti. (RADIKAL)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.018 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
1.002 TL        
EURO
1.006 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.