Piyasalarda Iyimserlik Oyunu.

15.12.1998 - 00:00 | Son Güncelleme :
Hukumetin iki bakaniylabasin toplantisi duzenleyerek ayrintilarini acikladigi ekonomik onlemler paketi piyasalarda dun suni bir iyimserlik havasi yaratti. DSP Lideri Bulent Ecevit`in hukumet arayislarinda CHP Lideri Baykal ile bugun yapacagi gorusmelerden de yeni bir azinlik hukumeti kurulma ihtimalinin yuksek olmasi da piyasalardaki iyimser beklentiyi destekliyor. Boyle bir ortamda dogan kucuk capli iyimserlik dalgasi borsayi yukseltirken, bono oranlarinda da bir miktar dusus getirdi. Borsa endeksi dun 45 puan artarak 2 bin 458 puana yukseldi. Borsada hisseler ortalama yuzde 1.9 oraninda prim yapti. Hukumetin dun ayrintilarina girdigi ekonomik onlemler paketinde yeralan finans kesimine iliskin kararlar bankacilik hisselerinde alim dalgasi yaratti. Hukumetin munzam karsilik ve disponibilite oranlarinda indirime gidebilecegi yolundaki aciklamalari banka hisselerinde sabah seansindan itibaren alim emirlerinde artis dikkati cekti. Bankacilik hisselerindeki alimlar, ilk seansin sonlarina dogru kucuk capta, diger hisselere de yansiyinca endeksteki artis hizlandi. Acilistaki satislarla, binde 4-5 oraninda gerileyen endeks ilk seansi 35 puanlik artisla 2 bin 448 puandan tamamlarken, hisseler de yuzde 1.47 oraninda prim yapti. Ilk seansta endeks bazindaki artisa karsin islem hacmi 21 trilyon lira duzeyinde gerceklesti. Ikinci seansin ilk dakikalarinda da devam eden alimlarla endeks 2 bin 479 puana kadar yukseldi. Fakat ikinci seansin sonlarina dogru borsada satislar gelmeye basladi. Ozellikle Maliye Bakanliginin vergi ertelemesinin dusunulmedigi yolundaki aciklamalarinin ardindan satislar hizlandi. Kapanisa dogru, DSP Lideri`nin bugun Baykal`la yapacagi gorusmeye iliskin olumlu beklentiler nedeniyle borsa, gunu yuzde 1.9 primle tamamladi. Ikinci seansta islem hacmi ilk seansin cok az uzerinde 25.7 trilyon lira duzeyinde gerceklesti. Ikinci seansta da banka hisseleri basi cekti. Ekonomik onlemler paketi, dun kismen bono oranlarina da yansidi. Gecen hafta cesitli vadelerde yuzde 140 civarinda seyreden bono oranlari dun 2-3 puan dususle yuzde 136`ya kadar dustu. Interbank`ta gecelik faizlerde de bir puan kadar dusus gozlendi. Borsadaki dunku cikisa karsin, genel bir iyimserlikten soz etmek zor. Borsaya taze para girisi olmadigini islem hacimlerinden gormek mumkun. Bizim siyasi krizimiz oyle kolay bitmeyebilir. Global krizin etkileri de derinleserek surerken, icerde de siyasi kriz kisa surede cozulmezse, daha kotu gunlerle karsilabilir. Bu yuzden dunku gibi kucuk toparlanmalara aldanmayin. Gelismeleri iyi izleyin. (HURRIYET)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.008 TL        
BORSA
999 TL        
DOLAR
1.004 TL        
EURO
1.003 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.