Piyasalardan Farkli Yorum Geldi.

11.06.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :
BANKACILIK yasatasarisinin Meclis gundemine getirilmesine, IMF gorusmeleri icin avantaj olarak degerlendiren borsa yatirimcilari, basta mali sektor olmak uzere kamu ve holding hisselerinde alim yaptilar. Bilesik endeks 271 puan artarak 5560`a yukseldi. Para piyasalari ise kendi ic dinamiklerine gore hareket etti. Doviz ic ve dis piyasalara bagli olarak deger kaybederken, bono faizleri icine dustugu likidite sikisikligini atamadi. Pariteye bagli hareket eden doviz piyasasinin sabah satis yonundeki yonu, ogleden sonra musteri islemleri alima dondu. Devaluasyon orani binde 1,5 seviyelerinde bulunurken, talebin artmasi uzerine MB piyasaya yaklasik 150-200 milyon dolarlik satis yonunde mudahalede bulundu. Bu arada Euuro/dolar paritesinin 1.05 dolar seviyesinin uzerine cikmasi uzerine dolar 400 lira deger kaybederek 409900 lira seviyelerine geriledi. Ogleden sonra ise euro/dolar paritesinde islemler 1.04 seviyelerinden gecti. Bazi bankalarin sendikasyon kredileri almalari ve erollo etmeye baslamalariyla. doviz depolarindaki sikisikligin rahatlamasi, doviz piyasasinda talebi azaltarak, piyasanin satisa donmesine neden oldu. Bu arada, mayis ayinda yasanan asiri doviz talebi bu ay beklenmiyor. Piyasa, yurtdisindaki gelismeler, TL likiditesi ve bono piyasasina bagli hareketin surdurecek. Bankacilik yasasinin yasalasma sureci ve IMF gorusmelerine endekslenen bono piyasasi, yonsuz ve durgun hareket etti. Fonlama maliyeti ve likidite sikisikligi, piyasada onemli sorunu olarak onemini korurken, bu sorunu cozecek adimlarin faizleri olumlu etkilemesi bekleniyor. Piyasada en fazla islem goren 7 Haziran 2000 vadeli tahvil oncesi gune gore 0.33 puan duserek yuzde 102.98 seviyelerinden kapanirken, valorlu islemlerde yuzde 103.05`e yukseldi. Altin piyasasinda uzun suredir devam eden dusus trendi suruyor. Merkez Bankalarinin altin satisi yaptigi yonundeki soylentiler, dunya altin fiyatlarinda dususun devam etmesine yolacerken, Ons`un fiyati 20 yilin en dusuk seviyesi olan 258.35 dolar seviyelerine geriledi. Altin onceki gun 261.30 dolar seviyelerinde bulunuyordu. (FINANSAL FORUM)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
999 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.001 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.