Poas`ta Faili Mechul Satislar.

03.11.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :
1999 yili icinde ilgincfiyat hareketlerine sahne olan Petrol Ofisi`ne ekim ayinda baslayan ve ardi arkasi kesilmeyen `faili mechul` satislar, IMKB`nin tarihi zirvelerini yenilemesine karsin, sozkonusu hissenin tabandan kalkmamasina neden oldu. Sozkonusu hissedeki duuse yonelik senaryolar arasinad gectigimiz yilki satisa gore fiyatin yuksek olmasi, kredili islem yapan aracilarin satislari ve en ilginci de Erol Evcil`in yakalanmasi yer aliyor. 1999 yilina 15 bin liradan baslayan ve inanilmaz bir yukselisle 10 Eylul 1999 tarihinde 185 bin liraya kadar yukselen Petrol Ofisi, ozellikle son bir haftada cok hizl ibir duus trendine girdi. 1 Ocak-10 Eylul 1999 tarihleri arasinda IMKB Bilesik endeksi yuzde 137 oraninda deger kazanirken, Petrol Ofisi`nin deger artisi yuzde 1.136 oldu. Sozkonusu donemde sirketin piyasa degeri ise TL bazinda 297.5 trilyon liradan 3 katrilyon 700 milyar liraya ulasirken, bu tutar IMKB`nin toplam degerinin de yuzde 14`unu olusturdu. POAS, 3-10 Eylul tarihleri arasinda ise yuzde 87 deger kazandi. Sirketin dolar bazinda yilbasinda 945 milyon dolar olan degeri ise 10 Eylulde yuzde 771`lik artisla 8 milyar 240 milyon dolara yukseldi. 10 Eylul`de ulasilan piyasa degeri, gectigimiz yil yuzde 51`lik hissenin satisi sirasindaki degerin dolar bazinda 3.5 kati, TL bazinda ise 6 katini olusturdu. 10 Eylul`den itibaren satis baskisina giren hisse senedinde ekimle birlikte yogunlasan satislar, sozkonusu hissede 1 Ekim-1 Kasim tarihleri arasinda yuzde 63`luk dususe neden oldu. Sozkonusu donemde sirketin piyasa degeri de 3 katrilyon liradan, 1 katrilyon 100 trilyon liraya geriledi. (FINANSAL FORUM)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
995 TL        
BORSA
1.003 TL        
DOLAR
1.005 TL        
EURO
991 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.