Polibak Halka Arz İçin Gün Sayıyor

29.10.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


Bankalar rezaleti durulmak bilmiyor. Yetkili makamlar, susmakta direniyor. Kükreyen Boğa’nın haftalar, aylar önce işaret ettiği ‘Batık Bankalar Rezaleti’ ne tepki, beklendiği gibi rantçılardan geldi.. Eski günlerde olduğu gibi devlete para satarak, büyük kazançlar elde etmeyi özleyen rant kesimi ortalığı karıştırmak, enflasyonu ve faizleri yükselterek büyük özlemlerini gidermek için hemen kolları sıvadılar. İlk tepki en büyük rantçı grup ‘SA’ grubundan geldi.

20 Batık Banka Var! Bu söz bize ait değil. Doğrusunu söylemek gerekirse bu sayının böylesine abartılı olacağını bilemiyorduk... Üç-beş ... hadi yedi banka diyor, hatta bunları isimlendiriyorduk. 20 bankanın batık durumda olması ürkütücü... Daha ürkütücü olan bu açıklamayı bir muhbirin ya da dedikoducunun ya da ekonomist geçinen birisinin değil, ülkenin en büyük sanayicisi olan Sakıp Sabancı’nın yapması. Daha ürkütücü olanı, hükümetin bu iddiaya sessiz kalması... Bu iddia yalandır, ya da ‘Gerçekten de 20 banka batıktır’ diyememesi.

Batık Bankalar Birbiriyle Akraba: Dikkat edecek olursanız, Egebank soygununun yavaş yavaş küllenmeye bırakıldığı görülür. Çünkü, Egebank olayında siyasiler istedikleri sonucu elde ettiler. Neydi bu sonuç: Geniş çevrelerin kabul ettiği gerçek, Süleyman Demirel’in sonbaharda siyasete dönmesini engellemekti. Bir anlamda Egebank soygunu, Süleyman Demirel’i istemediği halde siyasetten emekli etti. Yoksa İnterbank’taki vurgunun Egebank’tan geri kalır yanı yok.

Yaşarbank ve Esbank’ı Kimler Denetledi? Denetim Raporunu Kimler Sakladı?
Diye çok sorduk... Ne yazık ki cevap alamadık... Oysa cevap beli... Başta Bağımsız Denetçiler olmak üzere Hazine Denetçileri... Sermaye Piyasası Kurulu ve İMKB. Bu kurumların herbiri Yaşarbank ve Esbank’ın batışlarında yatırımcıları bilgilendirmemek konusunda aynı ölçüde suçlu. Elbetteki bu kurumların başındaki beyler, kendilerin ikurtarmak için suçu diğerlerinin üzerine atacaklardır... Bu yüzden de Yaşarbank ile Esbank’ın batışları nedeniyle yatırımcının zarara uğratılmasının faturasını yüklenecek bir kurum ve kişi bulunmayacak ve sistem her zamanki gibi pisliğinin üzerini zamanla kapatıp, suçluları aklayacaktır. Borsada Yaşarbank ile Esbank’ın yarattığı sıkıntı yatırımcıya iki şey öğretti. Birincisi İMKB’de açıklanan bilançolara güvenilmeyeceğini... İkincisi de 500 trilyon lira zarardaki bir bankanın bilançosunda kar getirmesine izin verenlerin hala SPK ve İMKB’de görev yaptıklarını. Bu demek tir ki, yarın da bir başka banka ya da başka bir şirket karda görünürken batabilir... Çünkü, Sakıp Sabancı “20 banka batık” diyor... Bir başka yerde sıkıntıda olan bir bankaya Hazine’den 140 milyon dolar aktarıldığı yazılıyor. Bırakın Hazine’yi SPK ve İMKB’den hala en küçük açıklama yok...

Borsada Sıkıntı Sürecek Polibak Yatırımcıları Güldürecek

Sıkıntılı seanslar devam edecek bir görüntü hakim. Petrol fiyatlarındaki dalgalanma... Ortadoğu... Spekülatörün can sıkıntısı... Fırsat bu fırsat deyip, kendinizi Polibak’a hazırlayın. Türkiye’nin dört bir köşesinde konuşulan Polibak, dünya şirketi. Grup sağlam. Bilançosu mükemmel... Ekonomik krizlerden dahi çok az etkileniyor. Ürettiğini satamama gibi bir derdi yok. Aksine, “Nasıl olur da daha fazla üretirim” diye düşünüyor. Sıfır atıkla 24 saat üç vardiya çalışan, teknolojinin son imkanlarından yararlandığı, sistem bilgisayar ile yönetildiğinden işçi problemi de olmayan çevre dostu Polibak, bir iki hafta içinde borsaya geliyor. Hisse tahtadan halka arz edilecek. Bu yüzden tahtada bir manipülasyon tehlikesi yok. Halka arzı sırasında borsadaki tüm aracı kurumlarının katılımı beklendiği için tüm işlemler şeffaf olacak... Zaten Polibak’ın halka arzından sonra sizlere önereceğimiz, başka sürpriz hisseler de olacak. Bu nedenle biraz sabırlı davranın ve Polibak’ın halka arzını bekliyon. (BORSAMATİK)
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.000 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
1.003 TL        
EURO
1.000 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.