Pusula.

15.10.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :
BORSA PARASIZLIK SURUYOR Avrupa BirligiKomisyonu`nun Turkiye`nin AB`ye uyeligi oncesinde adaylik statusu verilmesini istemesi, borsada acilista zayif alimlara neden oldu. Piyasada bu haberi destekleyecek yeterli paranin olmamasi nedeniyle yukselis yerini kisa surede satisa birakti. Basbakan Bulent Ecevit`in butce konusunda yaptigi aciklamalar da ilk asamada borsa tarafindan olumlu olarak yorumlandi ve kucuk capli alimlar geldi. Bu alimlarla 5760 puani goren endeks, cikisin satis firsati olarak degerlendirilmesiyle yonunu tekrar asagi cevirdi. Gun icinde 5760-5646 araliginda hareket eden endeks, gunu 17.37 puanlik cikisla 5718 seviyesinden tamamladi. Islem hacmi onceki gune gore yuzde 25 oraninda artarak 86 trilyon 343 milyar lira oldu. Borsa kendi zayif ic dinamikleriyle hareket etmeye calisiyor, ancak cikis icin guc bulamiyor. 5600-5750 araliginda hareket etmeye calisan borsanin 5750 puani yukari yonde kirmasi icin yeni para girisi gerekiyor. FAIZ BUTCE BEKLENIYOR Piyasa dun 141.4 trilyon lira arti rezervle acildi. Ancak emisyon cikislari ve bankalarin disponibilite ihtiyaci nedeniyle repo faizleri dun de yuksek seviyelerini korudu. Gun boyunca yuzde 72.40-79.80 arasinda hareket eden repo faizleri, kapanista yuzde 76.46 seviyesindeydi. Bono piyasasinda ise onceki gunlere gore nispeten hareketli bir gun yasandiysa da yuzde 95-98 bandi degismedi. AB adayligina iliskin haberlerle dun kapanistan sonra yapilan valorlu islemlerde yuzde 95.8`e kadar dusen bono faizleri, sabah saatlerinde gelen kƒr satislariyla kucuk capli bir yukselis yasandi. Bu arada koalisyon ortaklari da 2000 butcesini gorusmek uzere sabah saatlerinde bir araya geldi. Toplantinin ardindan Basbakan Ecevit`in butcenin temel buyuklukleri hakkinda mutabakata varildigini aciklamasi, piyasada kucuk capli alimlara neden olduysa da faiz araligini degistirmedi. Butce hedefleri netlesene kadar dar araliktaki hareketin surecek. DOVIZ MERKEZ DOLAR ALDI Piyasada bireysel yatirimcilardan gelen talep disinda herhangi bir hareket yasanmadi. Kapanis saatlerine kadar oldukca sakin olan piyasada son dakikalarda artan satislar nedeniyle Merkez Bankasi bankalardan dolar almak zorunda kaldi. Gunluk sepet devaluasyonu binde 1.31 oldu. (RADIKAL)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.018 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.005 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.