Sabanci 2.5 Milyon Kat Buyudu.

24.03.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :
Sabanci Holding`in GenelKurulu, Sakip Sabanci`nin baskanliginda gerceklestirildi. 1967 yilinda 50 milyon lira sermaye ile kurulan holdingin sermayesinin 32 yil icinde 2.5 milyon kata rtarak 125 trilyon liraya yukseldigini belirten Sabanci, `sabanci Holding`in halka acilmasinin ardindan, gerek yurtici gerekse yurtdisi yatirimcilara karsi sorumlulgumuz dogdu. Bu durum bizim daha dinamik olmamizi sagliyor. Net karimizi, onceki yila gore yuzde 142 oraninda artirarak 33 trilyona cikarirken, borsada bize en yakin holdinge yuzde 22 fark attik` dedi. Avrupa`nin en buyuk 500 firmasi arasinda yer alan 3 Turk sirketinden ikisinin Akbank ve Sabanci Holding oldugunun altini cizen sabanci, Guneydogu`da yatirim yapmak istediklerini fakat, istikarrsizlik ve tesvik edici politikalarin yetersizligi nedeniyle bunu gerceklestiremediklerini kaydetti. Sirketlerin ozkaynaklarini guclendirmeleri gerektigini ifade eden Sabanci, Turkiey`deki siyasi istikrarsizliga deginirken, `Istikrarsizlik son zamanlarda adeta kisner oldu. Siyasiler oy pesinde kosarken bu isin tadini kacirmamali` degerlendirmesinde bulundu. Kordbezi uretim ve pazarlamasi konusunda sahip olduklari uretim ve yonetim tecrubesini dunyanin hizmetine sunmak uzere harekete gectiklerini belirten Sabanci, bunun ilk etabi olarak da Kordsa veDusa sirketlerini tek cati altinda birlestirmek icin yola ciktiklarini vurguladi. Naylon endustriyel iplik uretimi konusunda dunyanin en ileri teknolojisine sahip Du Pont firmasiyla yuruttukleri globallesme hamlesinin ikinci asamasi olarak Brezilya ve Arjantin`de endustriyel iplik ile kordbezi tesisleri satin alindigini kaydeden Sabanci, gida sektorunde de 1998 yilinda Danonesa`nin Tikvesli`yi satin alarak urun gamini genislettigini belirtti. 1998 yilinda, sabanci Toplulugu`nun ticaret sektorune ait stratejilerini gozden gecirdigini vurgulayan Sabanci, prensip olarak kendi urettigi mal ve hizmetin pazarlamasina oncelik veren toplulugun, degisen ve gelisen ekonomik konjonktur icinde, topluluk disi urun ve hizmet pazarlamasiyla da nihai tuketiciye kaliteli ve guvenilir hizmet sunmaya basladigini vurguladi. Sabanci, 1998 yilinda topluluk sirketlerinin 487 milyon dolarlik yatirim yaptiginin, 1999`da ise 500 milyon dolar tutarinda yatirim planladiklarinin altini cizdi. Sabanci hedeflerinin, daha fazla is yapmak oldugunu da sozlerine ekledi. (FINANSAL FORUM)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.018 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.005 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.