Sabanci, Bu Yil 800 Milyon Dolarlik Yatirim Yapacak.

29.03.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :
Sabanci Grubu, 1999 yilini 9.5 milyar dolarlik ciroyla geride birakti. Sakip Sabanci, `2000 yilinda ciromuz yuzde 13 buyuyerek 10.7 milyar dolara cikacak. Bu yil 800 milyon dolarlik yatirim hedefliyoruz` dedi. Sabanci Holding 2000`de 800 milyon dolarlik yatirim planliyor. Haci Omer Sabanci Holding Yonetim Kurulu Baskani Sakip Sabanci, 1999`da yaklasik 500 milyon dolar yatirim gerceklestirdiklerini ve ozellikle telekomunikasyon ve perakende magazacilik konularina ilgi duyduklarini soyledi. Holding`in, Olagan Genel Kurul`unda konusan Sabanci, 17 Nisan 1967`de 50 milyon lira sermaye ile kurulan Holding`in 32 yilda sermayesini 2.5 milyon kat artirarak 125 trilyon liraya cikardigini soyledi. Sabanci, toplulugun 2000 hedeflerini soyle anlatti: 1999`da 9.5 milyar dolarlik satis gerceklestirdik. 2000 yilinda hedefimiz, satislarimizi gecen yila gore yuzde 13 artirarak 10.7 milyar dolara cikartmak. 1999`da 500 milyon dolar olan ihracatimizi 2000`de 700 milyon dolara cikartmayi hedefliyoruz. Internet sektorunde Turk.Net`i bunyemize kattik. GSM ucuncu lisans ihalesine girecegiz ve birini almayi hedefliyoruz. Giyim perakendeciligine Ingiliz Arcadia firmasinin yuzde 25 ortakligiyla girdik. Ilk magazayi Nisantasi`nda actik. Bu yil CarrefourSa Umraniye ve Bagdat Caddesi`nde birer magaza daha acacagiz. Gida perakendeciliginde CarrefourSa ile hizli buyuyoruz. 2000 sonunda 9 hipermarkete ve 4 supermarkete ulasmayi planliyoruz. Uc Continent magazasini da bunyemize katacagiz. Holdingin sermayesini yuzde 260 artirarak 29 Mart 2000 tarihi itibariyle 450 trilyon TL`ye cikartacaklarini belirten Sabanci, ortaklarin yuzde 134 oranindaki bedelli haklarini 12 Nisan 2000 tarihine kadar kullanacaklarini soyledi. Yuzde 126 oraninda bedelsiz hisse senedi verilecegini belirten Sabanci, 1.8 milyar dolar piyasa degeri ile halka acilan Holding`in piyasa degerinin de 4 misli arttigini ve 7.5 milyar dolara ulastigini soyledi.
Sabanci`nin faaliyet raporundan: Hukumete inaniyoruz: 1999 yili faaliyet raporundaki mesajinda, 1999 yilinin ilk yarisinda genel ve mahalli secimler, yeni hukumet arayis ve kurulusuyla gectigini belirten Sakip Sabanci, Turkiye`deki ekonomik ve siyasi gelismeleri soyle degerlendirdi: `Hukumet uclu bir koalisyon olmasina ragmen kamuoyuna kulak veren, kararli ve tutarli icraatiyla, uzun zamandir hasret oldugumuz politik istikrarin saglanmasinda basarili oldu. Iceride ve disarida olusan guven ortamiyla IMF ile istikar paketi gorusmeleri, AB ile adaylik muzakereleri basariyla neticelendirildi. Ekonomiyi disipline sokmak ve enflasyonu dusurmek icin bir dizi tedbirleri cesaretle uygulamaya koydu. Uygulanan bu ekonomik planin, Turkiye ekonomisinin gelismis ulkeler seviyesine getirilmesi icin kacinilmaz olduguna inaniyor ve destekliyoruz.` Sabanci Holding Genel Koordinatoru Hasan Gulesci ise mesajinda, hukumetin uyguladigi ekonomik programin, ozellestirme ve yapisal reformlarla desteklenmesiyle basarili olacagina inandiklarini belirterek, 2000 yilinda kalkinma hizinin yuzde 3.5-4 civarinda seyredecegini tahmin ettiklerini vurguladi. Gulesci, Sabanci Toplulugu`nu gelecekte yonlendirecek ve yonetecek liderlerin bulunup gelistirilmesi amaciyla hazihlanan Sabanci Lider Takimi (SALT) projesinin de onumuzdeki gunlerde uygulamaya konulacagini acikladi. (HURRIYET)


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.018 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.005 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.