Sadece Döviz Politikası Yetmez

27.10.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :
Kanada`da düzenlenen G - 20 ülkeleri maliye bakanları toplantılarının kapanış bildirisinde, olası mali krizlerin önlenebilmesi için ülkelerin sağlıklı makroekonomik ve yapısal politikalar üretmesinin şart olduğu belirtildi.


Sanayileşmiş G-7 ülkeleriyle yeni gelişen piyasa ekonomilerini bir araya getiren G-20 toplantılarının kapanış bildirisinde, olası mali krizlere karşı alınması gereken önlemlere vurgu yapıldı. Aralarında Türkiye`nin de bulunduğu G-20 ülkeleri maliye bakanları ve merkez bankası başkanlarını Kanada`da bir araya getiren toplantılar önceki gün sona erdi. Asya krizinin ardından geçen yıl eylül ayında kurulan G-20`nin bildirisinde son yıllarda elde edilen deneyimler ülkelerin döviz kurlarının tutarlı makroekonomik ve yapısal polikaların yanı sıra gerekli kurumsal düzenlemelerle desteklenmemesi halinde mali krizlere yakalanma olasılığının artacağı belirtildi.


Bildiride aynı zamanda, yatırımcıların da uluslararası piyasalardaki faaliyetlerinin sonuçlarından sorumlu olmaları gerektiği kaydedildi. G-20`nin Başkanı ve aynı zamanda Kanada Maliye Bakanı Paul Martin, toplantıların ardından basına yaptığı açıklamada, bu bildirinin sadece bir başlangıç olduğunu belirterek henüz yapılması gereken çok şey olduğunu söyledi. Martin, bildiride dile getirilen önlemlerin gelecekteki olası mali krizleri önlemek için yeterli olmadığını ancak bunun bir ilk adım olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Kanada Maliye Bakanı demecinde bununla birlikte, bu konudaki her tür ilerlemenin dünyanın mali krizlere karşı hassasiyetini biraz daha azaltacağını dile getirdi.


EURO VE PAHALI PETROLE DEĞİNİLMELİ;

Bildiride mali kriz sorununa kapsamlı olarak değinilirken, son günlerin en çok tartışılan konusu olan ve toplantılarda da sık sık gündeme gelen euro`nun zayıf durumu ve yüksek petrol fiyatlarına yer verilmemesi dikkat çekti. Adını vermek istemeyen bir yetkili, G- 20`nin görevinin uzun vadeli konuları görüşmek olduğunu oysa euro`nun durumu gibi kısa vadeli makroekonomik sorunlar G -7 ülkeleri tarafından da ele alınabileceği için bunun gündeme getirilmediğini söyledi. (FİNANSAL FORUM)



Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.018 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.005 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.