Sağlık Sistemi Reform Bekliyor

20.10.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :
Sağlık sigortacılığında yaşanan suiistimallerin sağlık reformuyla düzeleceğini belirten Demir Hayat Sigorta Genel Müdür Vekili Muhittin Yurt, kamu kurumlarının yanında özel kurumları da içeren bir sağlık reformuna ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.


Demir Hayat Sigorta Genel Müdür Vekili Muhittin Yurt, sağlık sisteminde reform yapılmasının şart olduğunu söyledi. Sağlık sigortacılığında yaşanan suistimallerin, sağlık reformuyla düzeleceğini belirten Yurt, sağlık ve sağlık sigortacılığı konusunda bilinçlenmeyi sağlamaya yönelik çalışmaların devam etmesi gerektiğine inandığını kaydetti. Yurt, ‘‘Ülkemizde, sağlık hizmetlerinin sunumu, kalitesi, temel standartlarının oluşturulması ve maliyetlerin kontrolu için kamu kurumlarının yanında mutlaka özel kurumları da içeren sağlık reformuna ihtiyaç duyulmakta’’ dedi.


Türkiye`de 600-700 bin sağlık sigortalısı olduğunu belirten Yurt, sözlerini şöyle sürdürdü:

‘‘Sağlığın gözardı edilmeyecek bir temel ihtiyaç olması, sağlık sigortacılığında gerçek pazar potansiyelinin tüm bireyler olduğunu açıkça ortaya koyuyor. Ancak toplam sağlık sigortalı sayısı oldukça düşük. Sayılar arasındaki bu çelişkiyi ülkemizdeki mevcut sosyal güvence sistemleri ile de açıklamak mümkün değil. Çünkü, ülkemizde herhangi bir sosyal güvence sistemi içinde olmayan 21-25 milyon insan olduğunu biliyoruz. Aynı zamanda sosyal güvence sistemi içinde olan pek çok kişinin de bu sistem içindeki sağlık kurumlarının doluluğu nedeniyle almaları gereken sağlık hizmetine kolay ulaşamadıklarını ve aldıkları sağlık hizmetinden de birçok sebeple memnun olmadıkları gerçeğini de biliyoruz.’’


Sağlık için ihtiyaç duyulan düzenlemenin, Bireysel Emeklilik ile ilgili düzenlemelerin hemen ardından gelmesinin, hizmet kalitesinde iyileştirmeler ile paralel olarak sağlık hizmeti maliyetlerini düşürerek medikal enflasyonu makul ölçülere getireceğini umduğunu belirten Yurt, sağlık sigortacılığında en önemli kavramın güven olduğuna değindi.Sağlık sigorta sistemine olan güvenin, zaman zaman rekabet sırasında da zedelendiğini belirten Yurt, sadece rekabet için maliyet düşürmek noktasında olan şirketlerin sektörün geleceği açısnadn büyük bir yanlış içinde olduklarını ifade etti. Yurt, ‘‘Rekabeti; verilen hizmetin kalitesi, sunulan sağlık ürünlerindeki özellikler, sektörümüzün ortak sorunlarının çözümü noktasında yapılan çalışmalar, işbirlikleri ve henüz ulaşılmamış olan pazar potansiyeli ile buluşma için yaratılan farklılıklarda yaşamamız gerektiğini düşünüyorum’’ dedi.
(HÜRRİYET)
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.031 TL        
BORSA
1.004 TL        
DOLAR
998 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.