Secim Golgesi.

19.01.1998 - 00:00 | Son Güncelleme :
Gecen hafta sonuna kadar, piyasalardaRefah Partisi`nin kapatilip, kapatilmayacagi, kapatilirsa veya kapatilmazsa ne olacagi, buna bagli olarak da erken secim olasiligi ve IMF ile bugun baslayacak gorusmelerden de cikacagi senaryolari uzerinde tartisiliyordu. Refah Partisi`nin kapatilmasiyla, senaryonun bir boyutu netlesti. Dolayisiyla piyasalarin onundeki bir belirsizlik de ortadan kalkmis oldu. Fakat piyasalari yeni belirsizlikler bekliyor. Refah Partisi`nin kapatilmasindan sonra DYP Lideri ciller de Yuce Divan`a gonderilirse, baskin secime kesin gozuyle bakanlar da cogunlukta. Bu yuzden erken secim onumuzdeki gunlerin gundemine oturabilir. Sadece secim, yeni bir belirsizligin habercisi olduguna gore, piyasalarda kisa surede saglikli bir rota cizilmesi de beklenemez. Keza gecen hafta Refah Partisi`nin kapatilmasina donuk beklentilerin satilmasi sonucu borsa haftayi yuzde 5.64`luk zararla kapatti. Gecen haftanin son yarim saatlik islem diliminde RP`nin kapatilmasina olumlu tepki vererek yukselise gecti, gecen haftayi 202 puanlik dususle kapatmasini onleyemedi. Dususle birlikte islem hacminin azalmasi da dikkat cekiciydi. Onceki hafta 462 trilyon lira duzeyindeki islem hacmi gecen hafta yari yariya azalarak 246 trilyon liraya indi. Islem hacminin dusuklugu, yatirimcilarin belirsizlikler nedeniyle borsa yerine stopajli da olsa repoyu ve diger sabit getirili yatirim araclarini tercih etmesine baglaniyor. Ocak basindan itibaren yeni beklentiler dogrultusunda alima gecmesi beklenen yabancilarin da IMKB`ye girmek icin fazla aceleci olmadiklari gozleniyor. Kasim ayinda IMKB`de satisa gecen yabancilar aralik ayinda da alimdan cok satis yaptilar. IMKB verilerine gore, yabancilar aralik ayinda 391 milyon dolarlik hisse senedi alirken, 417 milyon dolarlik satis gerceklestirdiler. Ozetle aralik ayinda yabancilar IMKB`de 27 milyon dolarlik net satis yaptilar. (HURRIYET)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
999 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
1.002 TL        
EURO
1.001 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.