Serve Kirtasiye, 98 Sonu Itibari Ile 2 Trilyon 850milyar Lira Ciro Hedefliyor.

14.01.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :
Serve Kirtasiye Genel Muduru Tamer Demirsu, 1998 yilinda hedeflerin yuzde 100`unun gerceklestigini soyledi. En buyuk hedeflerinin kendi ayaklarinin uzerinde durarak ozkaynaklarini guclendirmek oldugunu belirten Demirsu, 1999 yilinda yatirim yapmayi planlamadiklarini ifade etti. 1999 yilinda urun cesitliligini artirmayi hedeflediklerini soyleyen Demirsu, ayrica Serve markali urunlerin cirosunu da artirmayi planladiklarini kaydetti. 1997-1998 yillarinda emek yogun uretimden, teknoloji yogunluklu uretime gecmeye basladiklarini belirten Demirsu, bu konuda sunlari soyledi. `1998 sonuna kadar yurtdisindaki firmalar ile anlasma yapip emek yogun islerimizi yurtdisinda yaptirma karari aldik. Sirket bunyesinden isci cikarmanin temelinde bu karar yatiyor. Cok daha ucuza kendi dizayn ve markaniz ile yurtisinda uretim yaptirabiliyorsunuz. Umraniye`deki fabrikamizda ise teknoloji yogunluklu uretim yapmaya karar verdik. Bu fabrikada mekanik kursun kalem, kalem ici (min), klosor, ayraclar ve telli dosyalarin uretimi yapiliyor. Tombow markasi ile uretimi yapilan mekanik kursun kalem ve min`deki yurtici pazar payimiz yuzde 70 oraninda. Telli dosyada ise yuzde 15 oraninda pazar payimiz var.` 1998 yilinda 500 bin dolara yakin ihracat gerceklestirdiklerini belirten Demirsu, Ispanya, Misir, Romanya, Azerbaycan ve Israil ile ihracat iliskilerinin oldugunu soyledi. Kirtasiye sektorunde maliyetle ilgili olarak ihracata ozel bir ilgi gosterilmesi gerektigini dusunen Demirsu, emek yogun uretimden teknoloji yogun uretime gecmeleri ile birlikte urun maliyetlerinde azalma gerceklesmesini beklediklerini soyledi. Bu yil urun cesitliligi ile ithalat miktarinin artacagini ve Almanya, Japonya, ABD ile ithalat iliskilerinin oldugunu belirten Demirsu, yurtdisindaki firmalara 1998 yilinda 3 milyon dolarlik borc odemesi gerceklestirdiklerini belirtti. Hala 1.3 milyon dolar borclarinin bulundugunu belirten Demirsu, 1999 yilinda da bu borcu odeyeceklerini vurguladi. 1999 yilinda ilave bir borclanma yapmayacaklarini belirten Demirsu, borclanma ihtiyacinin olmadigini soyledi. urun cesitliligini artirmayi ve bu urunleri emegin ucuz oldugu ulkelerde uretmeye devam edeceklerini belirten Demirsu sozlerine soyle devam etti. `Satis ve pazarlamada yatay bir orgutlenmeye gecildi. Bu sayede musteri ile ic ice olmayi hedefliyoruz. Ankara, Izmir ve adana`da bolge mudurlukleri kuruldu. Bu bolge mudurlukleri sayesinde satislarimizda istikrarli bir artis bekliyoruz. Steadler markasi temmuz ayinda distributorlerimiz arasina katildi. Bu markadan 1998 yilinda istenilen erimi alamadik. Fakat 1999 yilinda cok buyuk bir ciro patlamasi gerceklestirmeyi hedefliyoruz. Bunun yani sira bayilere yonelik olarak aktif puanlama uygulamasina baslandi. Bu yeni bir pazarlama sekli. 1998 yilinda bu projenin alt yapisini hazirladik. Su anda 600 tane Serve Aktif uyesi var. Her 20 ile 40 milyon liralik yapilan alisveris icin, aktif puan kazaniliyor. Belli aktif puanlara sahip olanlar cesitli hediyeler kazaniyor.` (DUNYA)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.027 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
999 TL        
EURO
1.008 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.