Sıhhiciler Frankfurt`a Hazırlanıyor

09.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

Tesisat, ısıtma ve havalandırma endüstrisinde en son teknolojiler, yaklaşık dört ay sonra ISH 2001 Frankfurt Fuarı`nda sergilenecek.


Sıhhi tesisat ve ısıtma teknolojisi alanında en son yenilikler, 27 - 31 Mart tarihleri arasında Frankfurt`da düzenlenecek ISH Sıhhi Tesisat ve Isıtma Teknolojisi Fuarı ile ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. Fuarın tanıtımı için düzenlenen toplantıda konuşan Frankfurt Fuarları`nın temsilcilik hizmetlerini yürüten H.W Feustel A.Ş Genel Müdürü Saime Gürses, `Değişen çevre koşulları, ekonomik ve sosyal hayatın yeni yapısı, insanları enerji tasarrufuna, ısıtma, havalandırma ve sıhhi tesisat teknolojisinde yeni sistemleri araştırıp geliştirmeye ve çevre koruması ile ilgili köklü tedbirleri almaya zorlamaktadır` dedi. Çevre kirliliğinin önlenmesi için enerji tasarrufu ve mevcut sınırlı kaynakların bilinçli bir şekilde kullanılması gerektiğini söyleyen Gürses, `Rejenere enerjilerden istifade de ve üretilen enerjinin her aşamasında en az kayıpla tüketim temel amaç olmalıdır` dedi.


SIKINTIYLA GELEN ZORUNLUK;

Türkiye`nin enerji konusunda ciddi sıkıntılar yaşadığını belirten Gürses şöyle konuştu: `İthal etmekte olduğumuz elektrik enerjisinin yanısıra, doğalgaz ve petrol dışalımlarımız nedeni ile ekonomimizin giderek ne kadar ciddi bir yük altına girdiği malumdur. Bu bağlamda yeni teknolojilere, yeni ve ucuz enerji türlerine, temiz ve bozulmamış bir doğaya, sağlıklı ve ekonomik yaşamaya herkesin gereksinimi vardır. Bu amaçlar doğrultusunda 27 - 31 Mart tarihlerinde gerçekleşecek olan ISH fuarında bütün bu konulara yönelik yeni teknolojik çözümler ve ürünler sergilenecek.`


2 BİN 200 KATILIMCI, 200 BİN ZİYARETÇİ;

1999 yılında ISH fuarına yurtiçinden ve yurtdışından 2 bin 200 katılımcı ile tüm dünyadan 200 binin üzerinde ziyaretçinin katıldığına dikkat çeken Frankfurt Fuarı Proje Müdürü Dirk John, fuarın pazardaki lider konumunu sürdürdüğünü söyledi. ISH, Light - Building fuarı ile birlikte Messe Frankfurt`un yeni etkinlik alanı olan Mimari ve teknoloji için gerekli temeli oluşturduğuna dikkat çeken John, fuarın sıhhi tesisat, ısıtma, aydınlatma, elektro - teknolojisi, klima teknolojisi ve bina otomasyonu ile bina teknolojisinin altı önemli branşını temsil ettiğini söyledi.
Fuarın ısıtma ve sıhhi tesisat alanlarında dünyanın en geniş ürün yelpazesini sergilediğini ifade eden John, ISH fuarı konusunda bazı değişiklikler yapmayı planladıklarını kaydetti. Yapılan değişiklikler ile Sıhhi tesisat ve banyo ürünleri, alanlarının genişletileceğini ifede eden John, ` bu ürünler fuar alanında 1 - 5 no`lu salonlarda, boru/tesisat teknolojisi ürüleri ise 6 no`lu salonlarda görülebilecek` dedi.


Katılımcıların özellikle klima ve havalandırma ürünlerini görmek istediklerini söyleyen John şöyle konuştu; `Temelde Light - Building fuarında, klima ve havalandırma alanının tesislere yönelik bileşenleri ticari binalarda sergileniyor. Bu bileşenleri örneğin vantilatörler, filtreler, yangın kapakları, havalandırma boşlukları, soğutucular dahildir. Fuarda, mekan havalandırma konusu halen ISH bünyesindeki kalorifer teknolojisine dahil edilmiştir. Bu alanda katılımcılar, küçük vantilatörler, boru sistemleri ve taşınabilir klima cihazları gibi, meskenlere ve müstakil evlere yönelik ürünleri görebilirler.`


TASARRUFUN ÖNEMİ ARTIYOR;

Alman Merkezi Isıtma Sanayii Derneği(VdZ) Başkanı Horst Eisenbeis ise konuşmasında, `Enerji tasarrufuna ve enerji kullanımına yönelik çalışmaların, politik gündemde gittikçe artan bir öneme sahip olduğunu söyledi. Avrupa Birliği Komisyonlarının enerji tasarrufuna yönelik çalışmalarının olduğuna dikkat çeken Eisenbies, `Kyoto`da alınan kararlar doğrultusunda, CO2 - emisyonlarının azaltılmasına yönelik olarak, özellikle binalarda modern teknolojiyi kullanılır hale getirebilmek amacıyla taslaklar geliştirilmektedir. Yeni inşaat alanında binaların enerji kullanım açısından modern tesisat tekniğinin kullanılmasına özen gösteriliyor. Bu bağlamda ısıtma endüstrisi ve üreticiler, piyasa şansını sürekli kılmak için bu trendi hesaba katmak zorundalar` dedi. ISH`nin geçmişte olduğu gibi bugünde, arka veya ön planda, sıhhiye endüstrisine yönelik ürünler için en büyük platform olduğuna değinen Eisenbies, fuarda Avrupa`daki bütün piyasa liderleri ve geliştirdikleri yeni ürün ve teknolojiler en iyi şekilde sergilenecektir` dedi.


Frankfurt Fuar idaresinin, sadece Frankfurt`da değil dünyanın diğer önemli merkezlerinde ve gelişmekte olan ülkelerde kendi ofislerini açma faaliyetinde olduğunu ifade eden H.W Feustel A.Ş Genel Müdürü Saime Gürses, Türkiye`de de ocak ayından itibaren Frankfurt Türkiye ofisinin faaliyete geçeceğini kaydetti. 1999 yılında fuara Türkiye`den 20 firma ve 555 ziyaretçinin katıldığını söyleyen Gürses, 2001`de bu sayının artmasını beklediklerini ifade etti. (FİNANSAL FORUM)



Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.018 TL        
BORSA
1.004 TL        
DOLAR
1.002 TL        
EURO
1.010 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.