Siyaset Ve Borsa Icice Girdi.

30.12.1998 - 00:00 | Son Güncelleme :
Cumhurbaskani SuleymanDemirel`in hukumeti kurmakla gorevlendirdigi Bagimsiz Mugla Milletvekili Yalim Erez`in buyuk ortagi oldugu Haznedar hisselerindeki hizli cikis siyasetci borsa iliskisini tekrar gundeme getirdi. 55. hukumetin dusurulmesinin ardindan, 10 Ocak`a kadar olan sure icinde 56. hukumeti kurma telasina dusen politikacilarimiz hisse senedi piyasasinda da varliklarini her zaman hissettirdiler. Gerek sahip olduklari sirketler, gerekse kimi zaman kulaktan kulaga yayilan belli hisselerdeki hareketleriyle `Kambersiz dugun olmaz` sozunu hatirlatircasina piyasanin duayenleri arasinda yer aldilar. Siyasetcilerin sahip oldugu veya ortagi bulundugu sirketler arasinda tekstilciler one cikarken, son zamanlarda tum dikkatler hukumeti kurmakla gorevlendirilen Yalim Erez`in sirketi uzerinde toplandi. Cumhurbaskani Suleyman Demirel`in Erez`i hukumeti kurmakla gorevlendirdigi gun 3.050 lira olan sirket hisseleri 9 seans ust uste tavan olurken, hissenin degeri de yuzde 139 artti. Sirketin piyasa degeri 1.5 trilyon liradan, 3.6 trilyon liraya yukselirken, yukselisin ardindaki art niyet piyasanin etik degerlerinin de yeterli derecede gelismedigini ortaya koyuyor. Erez`in basbakan olmasi durumunda, kendi sirketine bazi imkanlari saglayacagi dusuncesiyle 13 yillik IMKB`de yatirimcilarin `Yatirim zihniyetini` de gozler onune seriyor. Milletvekillerinin daha cok 1998 yilini krizin golgesinde geciren tekstil sirketlerine sahip oldugu dikkat cekerken, Bursa Milletvekili Cavit Caglar borsada kendini en fazla hissettiren siyasetci oldu. Uc sirketinin hisseleri IMKB`de islem goren Cavit Caglar`in ismi kimi hisselerdeki asiri fiyat hareketleriyle birlikte anilirken, sahip oldugu tekstil sirketlerinden Sifas global krizden derinden etkilendi. Sirket 475 calisanini 2 aralik`tan itibaren izne cikarirken, yilsonuna kadar 1.200 ton civarinda uretim kaybi yasayacak. DYP Milletvekili Tevfik turesin`in ortagi bulundugu Mudurnu Tavukculuk`ta Turesin sirket sermayesinin yuzde 1.453`luk kismina karsilik gelen hisse senetlerini gectigimiz gunlerde satarken, Ali Osman Sonmez`in sahip oldugu Sonmez Pamuklu ve Sonmez Filament, kriz nedeniyle iscilerini ucretsiz izne cikardi. (FINANSAL FORUM)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
995 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
1.007 TL        
EURO
1.000 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.