Size Alışveriş Merkezi Yolu Görünüyor!

11.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

2000 yılı sizin için iyi geçmemiş olabilir. Varsın olsun. Belkide bitirişini iyi yapacaksınızdır, kimbilir? Örneğin yeni yıla son model bir otomobil sahibi
olarak girebilirsiniz ya da hayalinizdeki tatili kazanmış biri olarak.



Farkındayız kriz sebebiyle kimsede tat tuz kalmadı. Nereye bu gidişat endişesiyle kimse elindeki parasını bırakın harcamak cebinden dahi çıkarmak istemiyor. Haklısınız ama önümüz bayram, hemen akabinde yılbaşı. Üstelik ikisi birarada diye on günlük resmi tatilimiz de var. Kim tutar bizi demek isterdik. Normal koşullarda derdik de. Çünkü herkeste bir heyecan, bir coşku olur, hazırlıklar için alışveriş merkezleri aşındırılırdı. Ama şimdilerde kimsenin gözlerinde umutların taştığı heyecanı gözlemlemek kolay değil. Oysa alışveriş merkezleri bayram ve yılbaşı için alışılmış hazırlıklarını yapmayı da ihmal etmemişlerdi ki... Zaten pek yoğun olmayan talebi elden geldiğince körüklemek için cezbedici çalışmalara imza atmaktan kaçınmadılar ama insanlar korktu bir kere. Harcamalar artık daha bir hesaplı sanki. Yoksa alışveriş merkezlerinde yılbaşını temsil eden süslemelere, rengarenk süslenmiş hediye paketlerine, ışıltısından göz kamaştıran çam ağaçlarına ve birbirinden cazip kampanyalara karşı koymak kolay mı?


İDDİALI ÖDÜLLER;

Yılbaşı ve bayram hazırlıklarından en çok payı almak telaşındaki alışveriş merkezleri, alışılmış olduğu üzere talebin azlığını cazip indirim kampanyalarıyla telafi etme çabasındalar. Değişik zaman dilimlerindeki, farklı indirim oranlarıyla müşteri çekme yarışındaki merkezler, harcama tabanını yine yılbaşı çekilişleriyle renklendirmeye çabalıyorlar. Tatilden, beyaz eşyaya, hatta iddialı markaların otomobillerine dek farklı ödüllerin vadedildiği kampanyalar için alışveriş merkezince belirlenen taban rakamı kadar alışveriş yapmanız yeterli. Gerisi şansınıza kalıyor çünkü... Bu çalışmalar da sizi cezbetmediyse, o halde evde sözü geçen bireylere yönelik çalışmaların ağına takılacaksınız demektir... Çünkü pek çok alışveriş merkezinde ya Ramazan’dan devam eden ya da yılbaşına özel olarak organize edilen sadece miniklere yönelik hazırlıklar var. Karagöz-Hacivat gösterilerinden Noel Baba ile tanışıp anı fotoğrafı çektirmeye dek uzanan. Hele bir merkezin kapısından içeri girin, mutlaka size de seslenecek bir hazırlık vardır. Ama o kadar çok alışveriş merkezi var ki hangisinde kendinizi bulabileceğinizi nereden bileceksiniz? Devam edin, biz bileceğinize kefiliz...


VEGA CARREFOUR SA;

İndirim: Vega Carrefour SA Alışveriş Merkezi, yeni yıl sevincini haftalar öncesinden başlatıyor. 4-15 Aralık 2000 tarihleri arasında alışveriş merkezini ziyaret edenler, yılbaşı alışverişlerini, hafta içi beş gün yüzde 10 indirimli olarak yapabiliyorlar.Polo Garage, Karaca, Lee/Wrangler, Tahsin Hoca, Cacharel, Silk&Cashmere, Beymen Business, Pois, Twister, Panço, Premaman, Pop Tip Kids, Edo Collection, Nine West, Park Bravo, Bata, Adidas, Sport&Sport, Black Mack, Joker, Ziya Kundura, Dagi, Tally Weijl ve Sephora gibi otuza yakın mağazanın katıldığı yılbaşı indirimi, sevdiklerine ve yakınlarına yılbaşı armağanı almak isteyenler için güzel bir fırsat.

Kampanya: 20 Aralık tarihinde düzenlenecek festival aracılığıyla çocuklara da yeni yıl sevincini erkenden yaşatmayı hedefleyen alışveriş merkezi, Noel Baba’yı çocuklar ile buluşturuyor. Şarkılar, oyunlar, yarışmalar ve küçük sürprizlerle doyasıya eğlenen çocuklar, dilerlerse Noel Baba ile ücretsiz fotoğraf da çektirebiliyor. Üstelik aynı gün Çocuk Esirgeme Kurumu Emrullah Turanlı Çocuk Yuvası’ndan gelen çocuklar da Vega Carrefour Sa Alışveriş Merkezi’nde ağırlanacak.


M1 TEPE,

Hazırlık: Ramazan’ın hemen ardından gelen yılbaşı için ayrıca bir hazırlık yapmayı gerekli görmeyen M1 Tepe, Ramazan’nın bitimine dek özel süslemeleri, birbirinden ilginç etkinlikleri ve geleneksel eğlenceleriyle, Ramazan Şenliği’ne devam edecek.
M1 Tepe Kartal Alışveriş Merkezi’nin ziyaretçileri, Ramazan ayı boyunca perşembe, cuma, cumartesi günleri canlı saray faslı eşliğinde alışverişlerini yaparken, çocuklar da Ramazan’ın vazgeçilmezi Karagöz-Hacivat gösterileriyle eğleniyor. M1 Tepe Kartal Alışveriş Merkezi’nde ayrıca haftanın üç günü, günde iki kere yapılan yarışmalar Ramazan Şenliği’ne ayrı bir coşku katıyor. Çuval yarışından balon patlatmaya, ip atlamadan sandalye kapmaya ve hulahoptan atlamaya kadar birbirinden ilginç yarışmalara katılanlar, hem doyasıya eğleniyor, hem de M1 Tepe Kartal Alışveriş Merkezi’nde bulunan mağazalardan sürpriz hediyeler kazanıyor. M1 Tepe Gaziantep Alışveriş Merkezi’nde ise alışverişler, Ramazan Sokağı’nda ve fasıl eşliğinde yapılıyor. Tüm ziyaretçilere salep ikram edilen M1 Tepe Gaziantep Alışveriş Merkezi’nin Ramazan Sokağı, bakırcı, gümüşçü, şerbetçi gibi geleneksel satıcıları, Karagöz-Hacivat ve sihirbaz gösterileriyle Ramazan nostaljisi yaşamak isteyenlere göre...Geçtiğimiz ay hizmete açılan ve Türkiye’nin en büyük alışveriş merkezi olan M1 Tepe Adana Alışveriş Merkezi de Ramazan nostaljisini yarışmalar, canlı ve sinevizyondan hem sinevizyondan Karagöz-Hacivat gösterileri ile canlı fasılla yaşatıyor.

Kampanya: M1 Tepe Kartal’da 5 Aralık 2000-10 Ocak 2001 tarihleri arasında Real, Pratiker veya Tepe Home’dan yapılan her 10 milyon TL.’lik alışverişle kampanyaya katılan ziyaretçiler, alışveriş merkez içindeki Abbate, Akif Saat, Alex Computer, Ali Gür Kuaför, Alis Cafe, Anahtarcı, Ayakkabı Dünyası, Batik Örme, Beyaz Optik, Chicken World, Dönerci, Erkmen Ayakkabı, Giya Kuyumculuk, İstasyon Oyuncak, Kargofis, Kebapchi, Kiğılı, Kumpir, KVK Shop, Lahmacun, Mavi Jeans, Osmanlı Mutfağı, Tadım Pizza, Tobacco Shop ve Trendy Ideas mağazalarından yüzde 5-15 arasında indirim kazanıyor.


OLIVIUM OUTLET CENTER,

Hazırlık: Olivium Zeytinburnu, Ramazan ile yılbaşı hazırlıklarını aynı potada eriten alışveriş merkezlerinden. 15 Ramazan evinin yer aldığı Ramazan Mahallesi’ndegeleneksel Türk tiyatrosunun orta oyunu, meddah, Karagöz ve Hacivat, kanto, fasıl, yaren sohbetleri, aşık atışmaları ustalarının katılımıyla gerçekleştirilen Direklerarası Ramazan Eğlenceleri’nin yanı sıra, eski tat ve lezzetler –tüm şeker çeşitleri, macun, iğde, helva çeşitleri, kuru yemişler, kestane, turşu, boza, şerbet, çay ve kahve- de ihmal edilmemiş.

Kampanya: Olivium Outlet Center’ın son kampanyası ‘Dev fırsatlar! 365 gün en düşük fiyat’ sloganıyla lanse ediliyor. Bu iddianın arkasında Olivium’da mağazası olan firmaların aynı zamanda üretici olması yatıyor. Ülkemizde bayi karlarının yüzde 25-30 olduğu düşünülürse, Olivium ziyaretçilerinin, merkezden en az yüzde 20 daha uygun fiyata alışveriş yapmaları mümkün. Sürekli olarak yapılan ancak yılbaşı nedeniyle daha özel armağanların hazırlandığı kampanyaya katılmak isteyenlerin 15-31 2000 Aralık tarihleri arasında toplam 50 milyon TL.’lik alışveriş yapmaları yeterli. Söz kampanyadan açılmışken edindiğimiz bilgiye göre Olivium’daki en büyük kampanya 1 Şubat-31 Mart 2001 tarihleri arasında yapılacak ve büyük ödüller sahiplerini, merkezin birinci yaş günü olan 1 Nisan 2001’de bulacak.


KARUM İŞ ve ALIŞVERİŞ MERKEZİ;

Hazırlık: Yılbaşı süslemeleri halen devam eden Karum İş ve Alışveriş Merkezi yeni yılı ışık ve straforlardan oluşan süslerle karşılamaya hazırlanıyor.

İndirim: Karum’daki mağazalar bağımsız oldukları için yılbaşı etkinlikleri ve indirimlerinde her bir firmanın kendi adına farklı hazırlıkları var.

Kampanya: Karum’un yılbaşına özgü hazırladığı kampanya, ‘Karum’dan 10. Yılında Hediye Yağmuru’ adını taşıyor ve çeşitli armağanlardan oluşuyor.


AKMERKEZ;

Hazırlık: Akmerkez, yeni yıl öncesi ikincisini düzenlemiş olduğu 2. Vitrin yarışmasıyla dış vitrinlerine Zodiac ve burçlarla yeni bir boyut kazandırıyor. Bu arada 1 Aralık 2000 tarihinde başlayan ‘Lego Fun Show’da alt çarşı havuz üstünde 19 Şubat 2001 tarihine kadar devam ediyor.

Kampanya: Akmerkez’in 4 Aralık 2000-4 Şubat 2001 tarihleri arasında düzenlediği yeni yıl kampanyasında; bir kişiye bir adet 2000 model BMWX5 otomobil veriliyor. Kampanyaya katılmanız için yapmanız gereken ise sadece belirtilen tarihler arasında toplam 20 Milyon TL.’lik alışveriş karşılığı edindiğiniz şans kuponunuzu saklamak.


PROFİLO;

Hazırlık: Yılbaşı için gündemi simgeleyen uygun konseptli iç süslemeler ve dekorasyonla hazırlanan alışveriş merkezlerinden Profilo’da, ana girişteki uçak ve paraşütlü hediye paketi süslemelerinin yanı sıra, şelale bölgesi ve havuz üstünde kullanılan balonlar, gemiler, penguenler, parlak kar taneleri, ışık selleri, kırmızı dağ yemişleri, Noel Baba ve parlak fiyonklar ile yılbaşı, bayram ve kış temalarının estetiğini ön plana çıkaran bir süsleme yapılmış.

İndirim: Yılbaşı dönemi ve alışverişleri için Profilo bünyesindeki mağazalarda özel kampanyaların yanı sıra, yüzde 50’lere varan indirimler ile alışverişler keyifli ve hesaplı hale getirilmeye çalışılıyor.

Kampanya: Geleneksel olarak düzenlenen yılbaşı kampanyası bu yıl da var. 16 Aralık 2000-11 Mart 2001 tarihlerini kapsayan özel yılbaşı kampanyasında, Profilo Alışveriş Merkezi’nden 10 Milyon TL. ve üzeri alışveriş yapmanız yeterli. Talihlileri bekleyen hediyelere gelince; bir kişiye Mitsubishi Carisma 1.8 Avance hatchback MT, 8 çifte bir hafta sürecek Bangkok-Pattaya tatili, 10 kişiye Saba marka DVD, 10 kişiye Saba marka televizyon ve 10 kişiye Profilo marka müzik seti.


CAROUSEL;

Hazırlık: Bu sene yılbaşı ve Ramazan’ın bir araya gelmesi nedeniyle hazırlık ve etkinliklerini bu çerçevede yapan merkezlerden bir diğeri de Carousel. Ramazan’ın başlangıcından itibaren haftanın üç günü iftar saatinde fasıl heyeti tarafından müzik dinletisi yapılan Carousel’de yılbaşından önceki hafta, çarşı içinde çocuklara yönelik palyaço, animatör ve kostüm-karakterlerin yer alacağı bir etkinlik düzenlenecek.

İndirim: Mağazalarının vitrinlerinde yılbaşına yönelik dekor çalışmalara başlanan Carousel’de belirli ürünlerde de promosyon uygulamasına gidiliyor.

Kampanya: Yılbaşına yönelik bir alışveriş kampanyası da Carousel’den. 15 Aralık 2000-15 Şubat 2001 tarihleri arasında gerçekleşecek kampanyada, aynı gün içinde yapılacak olan her 30 milyon TL.’lik alışverişe bir şans kuponu veriliyor. Bu şans kuponları ile 1 Mazda Premacy, 1 Mazda 4x4, 1 Honda Titan Motosiklet ve Doğtaş Mobilya’dan 3 genç odası hediyelerinden birini kazanma şansı vadediliyor.Bu arada Carousel Kredi Kartı sahiplerinin her 30 milyon TL.’lik alışverişlerine, bir yerine iki şans kuponu verildiğine dikkatinizi çekmek isteriz!


YKM;

Kampanya: YKM’de 1 Aralık’ta başlayan yalnızca Bonus Card sahiplerine özel kampanyada, vade farksız ve peşinatsız 4-6-8 ve 10 aya varan taksitlerle alışveriş yapma olanağı sunuluyor. Üstelik bu olanaktan yararlananları milyonlarca liralık hediye kuponları da bekliyor. Her 50 milyon liralık alışverişte 5 milyon, 100 milyon liralık alışverişte 12 milyon, 150 milyon liralık alışverişte 18 milyon ve 200 milyon liralık alışverişte ise 25 milyon liralık hediye kuponları gibi.


BEĞENDİK;

Hazırlık: Beğendik Mağazaları da yeni bir yılın coşkusunu, müşterilerine yaşatmak amacıyla, görsel düzenleme ve ışıklandırmalarla süslenenler arasında. Yeni yılı kutlarken, müşterilerinin, sevdiklerine hediye seçme zorluğunu ortadan kaldırmak amacıyla zengin bir ürün ve hizmet yelpazesi hazırlayan Beğendik, parfümden kozmetik ürünlerine, bayan, erkek ve çocuk giyiminden oyuncağa, yılbaşına yönelik hediyelik eşyalardan yılbaşı süslerine, beyaz eşyadan ev tekstiline kadar pek çok özel seçenekli ürünleri müşterilerine sunmaya hazırlanıyor. Bu arada hijyene uygun ve taze gıda ürünleriyle de yılbaşı sofralarını süslemeyi planlıyor.

Kampanya: Beğendik’deki yılbaşı indirimi 15-31 Aralık tarihleri arasında indirimli ürünlerin yer aldığı broşür aracılığıyla açıklanıyor. Üstelik ne alırsanız alın, ödemeniziBeğendik Kredi Kartı’yla 4-10 ay arasında değişen taksit imkanlarıyla yapabiliyorsunuz. (TREND)


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.000 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
997 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.