Sok Teklifle Firladi Dedikoduyla Indi.

13.04.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :
Borsa, GSMihalesine 2.5 milyar dolarin uzerinde teklif verilen Is Bankasi ile yukseldi. Basbakan Ecevit`in sagligi konusundaki soylentilerle geriledi. GSM lisansi ihalesinde beklenenin uzerinde 2.5 milyar dolardan fazla teklif verilmesi para ve sermaye piyasasalarinda once bir sok yaratti. Ardindan da heyecanli alim dalgasi getirdi. Borsa, teklifi veren Is Bankasi hisselerinin yuzde 10`luk deger artisiyla yukseldi. Ikinci seansta 17.200 puana kadar cikan endeks, borsa salonlarindan Basbakan Ecevit`in saglik durumu ile ilgili cikan soylentilerle yeniden geriledi. Gunu yuzde 2.08 oraninda, direnc noktasi olan 17 bin puanin altinda 16.902 puandan tamamladi. Borsada dun Tupras hisselerinin Toptan Satislar Pazari`nda (TSP) satisi nedeniyle islem rekoru kirildi. Gun ici islemlerde hacim 759 trilyon oldu. 673 trilyonluk Tupras satisi ile birlikte hacim 1 katriyon 432 trilyona, dolar bazinda 2 milyar 426 milyon dolara cikti. Onceki rekor 17 Ocak`ta 2.2 milyar dolardi. Dun Tupras haric, islem hacmini yuzde 25`i Is Bankasi hisselerinde gerceklesti. Bu arada dun islemlere baslamasi beklenen Tupras`ta bir gunluk rotar oldu. Araci kurumlarin musterilerine hisse senetlerini tahsis edememelerinden dolayi, Tupras`in sirasi dun aciklamadi. Islemler bugun baslayacak. Borsa, gunlerdir uzerinde spekulasyon yapilan Basbakan Ecevit`in sagligi konusundaki iyi haberlerle moralli baslangic yapti. Ilk seansi 16.823 puandan tamamladi. Ikinci seansin baslarinda GSM ihalesine katilan konsorsiyum uyelerinin zarflarini acilmasiyla hareket basladi. Is Bankasi-Italyan Telecom zarfinin acilmasiyla bu teklifin uzerine cikilamayacagi tahminini yapan piyasa, diger konsorsiyumlara katilan halka acik hisselerde satisa gecti. Is Bankasi 30 bin lira civarinda sabit dururken, endekste agirligi olan diger holding hisselerinin deger kaybina ugramasi, endeksi geriletti. Ancak daha sonra Is Bankasi`ndaki yogun alimlar borsayi 17 bin 200 puana kadar cikartti. Is Bankasi ile birlikte Turkcell`de istiraki bulunan Yapi Kredi de yuzde 8 deger kazandi. Seansin sonlarina dogru borsadan cikan "Ecevit`in saglik durumu kotu" soylentileri satis getirdi. Yuzde 4`e yakin yukselen endeks, kisa surede gerileyerek 16.902 puana indi. (SABAH)


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.008 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
1.006 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.