Soksasinop Orme Ve Konfeksiyon San.ve Tic.a.s.`nin 16. 03.1998 Tarihli Borsa Gunluk Bulteni`nde Ilan Edilen Ozel Durum Aciklamalar

20.03.1998 - 00:00 | Son Güncelleme :
"Ilgi:19.03.1998 tarih ve 4/GID-471/AK-MS/4219 sayili yaziniz. Baskanliginizin 27.11.1996 tarih ve sayi:4/18307 yazi ile bildirilen hususlarin 4. maddesinde (sirketiniz aleyhinde alinacak ipotek, haciz, icra takipleri ile dava ve benzeri durumlarin ise olustugu anda kamuya aciklanmak uzere) denilmekte olup, yazi gereginin simdiye kadar yerine getirlmesine calisilmaktadir. Sirketimiz aleyhine vaki hacizlerin ve dava safahatlarinin raporlari simdiye kadar sirket avukatlari tarafindan tanzim edilerek verilmekte ve bunlarar itibar edilerek Baskanliginiza bilgi verilmektedir. Yapilan haciz ve davalar ile ilgili netice itibari son durumlari bildiilip neticeye etki etmeyen hususlarin bildirilmesine gerek gorulmemektedir. Murat Sagmanli tarafindan yapilan hukuki islemler hakkinda evvelce yapilan aciklamalarin yaninda tarafinizdan bilahare istenen bigiler gonderilmistir. Tasinmaz uzerindeki alacakli ile yapilabilecek anlasma cercevesinde borc odenecek, anlasma sozkonusu olmaz ise nakten ve defaten odeme yoluna girilecektir.
Digerlerine gelince;
T.Is Bankasi A.S.`nin siket aleyhine herhangi bir takipteki alacagi bulunmamaktadir. Bankadan kullanilan kredilerin bilgisi tarainiza raporlandirilmistir. Bu kredilerden dolayi banka risk tasimamakta sirket gayrimenkul ipoteginin disinda yeteri kadar teminati bulunmaktadir. Sinop vergi Dairesi`nin de sirketten herhangi bir alacagi bulunmamaktadir. Aksine sirketimizin KDV`den dolayi alacagi bulunmamaktadir.
T.Kalkinma Bankasi A.S.`nin ipotek bilgileri evvelce de verilmis, bu banka 3 milyar TL kredi alacagi icin ipotegin paraya cevrilmesi yolu ile takibe gecmis ancak faiz hesaplarinda mukerrer talepleri bulundugundan Ankara 4. As.Tic.Mahkemesi nezdinde itirazin iptali davalari devam etmekte dava neticesinde alacak miktari tesbit olundugunda suphesiz bu bankanin alacagi nakten odenecek sirketin tasinmazinin satis riskine girilmeyecektir. Sinop Sosyal sigortalar Mudurlugu`nun prim alacaklari simdiye kadar belirli anlasmaar yapilmak sureti ile odenmekte ve kurumun 6183 sayili yasaya istinaden kendi icra takip dosyalari ile yuruttugu alackalar dahi T.Kalkinma Bankasi zamanindan kalan prim borclairda odenmistir. SSK ile halen devam etmekte olan gorusmeler sadece gecmisdeki prim borclarinin faizlerine iliskin olup faiz borclarinin yil sonuna tasinmasi amaclanmakta buyuk bir olasilikla buda saglanacaktir. FAiz alacaklarinin hemen hemen yarisi Kalkinma Bankasi zamanindan gelen (1991 yilindan) Tasarrufu Tesvik Kredisinin faiz borclaridir. Toplam faiz borcu 40 milyar civarindadir. Yil sonunda yapilacak odeme karsilik Kuruma fabrika tasinmaza teminat olarak ipotek verilecektir. Goruldugu uzere SSK disinda ve sadece faiz borclari olarak baskaca bir takip bulunmamaktadir. Kurum ile tam mutabakat saglandiginda konu hakkinda bilgi Baskanliginiza bildirilecektir. Sirketimizin faaliyetlerine gayrimenkullerine ve menkullerine herhangi bir risk getirilmeden aleyhe dava ve takipler nitecelendirilmekte, ve buna azami gayret gosterilmektedir.Ilgi yazida sadece bilgi istenmis olup belgeler istenmediginden simdiye kadar gonderilmemistir. Bundan boyle belirli asamalarda Baskanliginiz bilgilendirilecektir. (IMKB BULTEN)
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.018 TL        
BORSA
999 TL        
DOLAR
1.003 TL        
EURO
1.004 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.