SPK’ya Demir Yürek Gerekli!

29.10.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


Borsa Muhabbet: Demirbank Soruşturması Hangi Aşamada? SPK Başkanlığı seçimine bir hafta kala başkan, iki bomba patlattı... İlk bomba Çukurova ve Kepez soruşturmalarıyla ilgiliydi. SPK bu şirketlerde yaptığı soruşturmalarda haksız kazanç elde edildiği konusunda bilgiler edindi... Bu haber medya dünyasına bomba gibi düşecek belki de “Demir Yürek” başlıkları ile olay duyurulacaktı. Olmadı. Çünkü, karşı taraf da güçlüydü. Ankara’daki kulisler sonrasında haber sadece Rakidal Gazetesinde yeraldı... Siyasi kulislere Demir Yumruk’ imajı ile girip, koltuğu garantilemek isteyenler bu defa da eski başkan Karacan döneminde açılan Kombassan Bombası’nı patlattılar... Ancakbomba fos çıktı. Hatta, fizikteki “Etki-Tepkiye Eşit ve Ters Yönlüdür” kuralı çalıştı...

SPK’nın yatırımcıları zarara uğratacak her tür girişim ile mücadelesini sonuna kadar destekliyoruz. Hatta bu operasyonlar, şova dahi dönüşseler... Ancak biz Sayın Muhsin Mengütürk’ün görev süresi dolmadan Demirbank Dosyasını tamamlayıp, kamuoyunda gerçek bomba patlatmasını beklerdik... Beklediğimiz olmadı. Olmayacağını biliyorduk. Çünkü, Demirbank Dosyası gerçek bir bomba... Pimi çekenin elinde patlar... Bu pimi de gerçek “Demir Yürek” çekebilir... Dileriz SPK’nın yeni patronu böyle yüreğe sahiptir. Demirbank tahtasında sergilenen oyun, oldukça usta ve çok büyükler tarafından tezgahlanmıştı... Bu tezgah ile devlet GSM ihalesini tekrarlamış... GSM ihalesine katılacağını söyleyenler, hatta ihale günü de aynı söylemde bulunanlar, ihaleye katılmadıkları gibi, kendilerini soruglayanlarla da “biz binaya geleceğiz” diye alay etmişlerdi... Piyasada olayın arkasında çok ciddi isimler oülduğu, bu yüzden de biten soruşturmanın açıklanamadığı konuşuluyor... Elbetteki SPK da başkanlık koltuğuna oturacak kişinin ilk işi bize göre Demirbank Dosyası’nı raflarda tozlanmadan gündeme getirmek olmalıdır...

Dedikodulu tahtadan uzak durmakta yarar var: Özellikle de, Egebank ve Demirel adlarının bolca telafuz edildiği Göltaş tahtasından... Bu tahtayla ilgili sayısız söylenti var. İlginç olan şirket iyi olmasına rağmen, bu söylentilerin çok olumsuz olmaları. Tahtada operasyon yapan grup mala sıkıştığı tahtaya alıcı getiremediği için, neredeyse sokaktan geçenleri çevirip, “Mal alın” diyecek. Borsa duayenleri bu tür tahtalara hiç bulaşmazlar. Ne zaman ki tahta üzerindeki dedikodu biter, tahtadaki asalaklar dökülür, ondan sonra mal alır. Bu nedenle Egebank olayı netleşene, Egebank’ın Göltaş’a vereceği zarar belli olana kadar Göltaş tahtasını ekrandan uzak tutalım.

Borsadaki en büyük oyunculardan biri olarak kabul edilen ve Özellikle İş Bankası tahtalarında yaptığı operasyonlar ile dikkat çeken Turgay Ciner’in Sabah Gazetesi’ne ortak olmasını fırsat bilen uyanıklar, Sabah Gazetesi ve Sabah Pazarlama tahtalarında şeytana papuç çıkarttıracak operasyon yaptılar. Sabah Gazetesi 3 bin liradan 4 bin 700 liraya soluksuz yükseldi. Aynı şekilde Sabah Pazarlama da günlerce tavan yaptı. Sonrası hüsran... Her zamanki gibi jetonu geç düşenler, trene son vagondan binenler büyük zarara uğradılar... Tahtada operasyon yapanlar onun adını kullanarak iyi para kazandılar. Ama gelin görün ki, Etibank’ın Mevduat sigorta Fonu’na devredilmesinin ardından, kafalar biraz karıştı. Aman siz siz olun dikkatli davranın...

Polibak Geliyor: Halka arzı tahtadan yapılacak olan Polibak borsaya gelmek için gün sayıyor... 7 bin 500 liradan halka arz edilecek olan Polibak’ı hiç düşünmeden alın diyoruz. Zira, şirketin halka arzı tahtadan olacağı için küçük yatırımcılar da diğer yatırımcılar gibi hisse alabilme konusunda aynı şansa sahip. Bu arada piyasanın büyük bir özlemle beklediği hisse konumuna gelen Polibak’a çok yoğun talep geleceği de ifade ediliyor. Bu nedenle bir iki hafta daha sabırla bekleyip, ıvır zıvır kağıtlarla uğraşmayın. Bu arada geçen hafta çok yoğun şekilde mal toplanan EGS Holding tahtasını da büyüteç altında tutun. Şirketin sermaye artırımı bitti. Rüçhan hakkı pazarındaki işlemleri sona erdi. Tahtayla borsanın en büyük spekülatörünün, ‘İmparator’un ilgilendiği konuşuluyor. İmparator’un bugüne kadar kendisinden başkasına para kazandırmadığı malum... (BORSAANALİZ)
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
986 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.