Subatin Favorileri.

27.01.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :
Borsanin yeniden yukselmesiyle,hangi hisseye yatirim yapacagini bilemeyen yatirimcilar icin subat ayinin yildiz hisselerini sectik. Kisa bir duzeltme hareketinin ardindan borsa yeniden cikisa gecti. Ve cikisa gecmesiyle birlikte yatirimcilar yine `hangi hisseyi alsam?` sorusunun cevabini aramaya basladi. 1999`un son ceyreginde yasanan toplu yukselisin 2000 yilinda hiz kesmesi ve hisse bazinda hareketlerin devam etmesini bekleyen borsa cevreleri, "2000 yilinda borsa alternatifsiz. Ancak bilincsizce yapilan alimlar yatirimciyi zarara ugratir` uyarisinda bulunuyor. Peki subat ayinin favori hisseleri neler olacak? Bu soruyu yonelttigimiz araci kuruluslarin arastirma birimleri subat ayinda prim yapmasi gereken hisseleri sizler icin belirledi. Araci kuruluslarin genelde IMKB 100 icinde yer alan hisseleri tercih ettigi gozleniyor. Kucuk hisseleri genellikle spekulator gruplarin sevdigini ve bu nedenle 2000 yilinda da surpriz hareketler yapabilecegine dikkat ceken bir yetkili, bu nedenle kucuk yatirimcilara onermediklerini soyledi. Borsanin son bir haftadir yaptigi duzeltme hareketinde buyuk deger kaybina ugrayan hisseler icin cok kisa vadeli alim onerisinde bulunuluyor. Bu hisseler icinde ozellikle Turk Hava Yollari, Petkim, Erdemir gibi kamu hisselerinin yani sira Yasas, Borusan, Sasa, Doktas, Gubre Fabrikalari ve Bagfas da bulunuyor. Onumuzdeki aylarda gerceklesmesi beklenen Turkcell halka arzi nedeniyle Yapi Kredi Bankasi`nin prim yapmayi surdurmesi beklenirken, Is Bankasi`nin en likit hissesi olan C tertibinin de yine cikisini surdurmesi bekleniyor. Bankanin cam sirketlerindeki hisselerini bu yil satacagi aciklamasinin yani sira GSM ve Petrol Ofisi ihalelerine katilmasi da gundemden dusmeyecegini gosteriyor.
Hangi hisseler gozde?
Trakya yakasi elektrik dagitim ihalesini alan Dogan Holding, onumuzdeki gunlerde GSM ve Petrol Ofisi`nin ozellestirme ihalelerine katilacak. Bu nedenle 1999`un en flas hissesinin bu yil da flas hisseler arasinda olmasi bekleniyor. Dogan Yayin Holding, Medya Holding ve Sabah Yayincilik da ekonomideki kuculmenin ardindan gelen buyume doneminde gazetelerin reklam gelirleri arttigi icin sans verilen hisseler arasinda. Bu yilin favori sektorlerinden biri de cimento. Ancak sektorde Goltas ve Adana Cimento`nun diger sirketlere gore ucuz kalmasi subat ayinda bu hisselerin yildizini parlatabilir. Carrier ile yaptigi ortaklikla dikkatleri uzerine ceken Alarko Sanayi`yi bu ortakligin daha da buyutmesi bekleniyor. Ayrica insaat sektorunde beklenen buyume de satislara olumlu yansiyacaktir. Telekom`da yatirimlarin buyuyecek olmasi ve enerji yatirimlarinda kayiplarin giderilmesine yonelik yapilacak yatirimlar bakir tel satislarini artiracak. Bu da Sarkuysan`a yarayacak. Ayrica ozellestirme kapsamindaki Karadeniz Bakir Isletmesi`ne de Sarkuysan`in teklif vermesi bekleniyor. Deprem felaketinin ardindan sigorta sektorundeki prim uretiminin artmasi, pazar payi buyuk olan sirketleri olumlu etkiledi. Aksigorta`nin ayni zamanda zengin istirak portfoyune sahip olmasi ise sirketin diger bir avantaji.
Bu hisselere dikkat!
Adana Cimento, Aksigorta, Alarco Carrier, Bagfas, Borusan Boru, Dogan Holding, Dogan Yayin Holding, Doktas, Erdemir, Goltas, Gubre Fibrakalari, Is Bankasi C, Medya Holding, Petkim, Sasa, Sabah yayincilik, Sarkuysan, THY, Yapi Kredi Bankasi, Yasas. (RADIKAL)


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
994 TL        
BORSA
1.004 TL        
DOLAR
1.003 TL        
EURO
1.005 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.