Tat Konserve`de Japon Parmagi.

30.03.1998 - 00:00 | Son Güncelleme :
1997 yilinda `ElNino`nun getirdigi asiri yagis ve serin hava Turkiye ve dunyadaki domates rekoltesini olumsuz etkiledi. Domates uretiminin yari yariya dusmesi, fiyatlarin iki misline cikmasina ve salca uretiminin de yari yariya dusmesine neden oldu. Turkiye`de uretilen 170 bin ton salcanin yuzde 20`si olan 34 bin ton salca, Tat tarafindan uretildi. ABD`de yapilan surekli yatirimlarla salca uretim kapasitesinin artmasi nedeniyle de dunya salca fiyatlari ton basina 150 dolar geriledi. Butun bu olumsuz faktorlere ragmen, 2 trilyon 250 milyar lira odenmis sermayesi bulunan Tat Konserve, 10 trilyon lira astis yaparak 1 trilyon 217 milyar lira kar sagladi. 219 milyar lira vergi karsiligi ayrilmasindan sonra 1 trilyona yakin net kar etti. Bin liralik bir hisseye 200 lira olmak uzere yuzde 20 oraninda kar payinin dagitimina 29 Mayis`ta baslanacak. Sirket 1997y ilinda yeni yatirimlara devam etti. 1 trilyon 500 milyara ulasan yatirimlarla ketcap dolum hatti, cam kavanoz dolum hatti, sebze konserveleri ve mayonez hazirlama yatirimlari tamamlanarak uretime alindi. Onumuzdeki yil, zeytin, bal, pekmez gibi gidalar cam kavanozlarda piyasaya verilecek urun yelpazesi genisletilecek. Tat Konserve`nin yuzde 46 hissesi Koc Holding`in, yuzde 10 hissesi ise, ayni zaman da Tat salcalarinin musterisi olan Japon Kagome Co.Ltd.`nin. Diger paylar, cesitli sirketlere ve 4 bin civarindaki ortaga ait. Gene kurul sonunda Yonetim Kurul`na Suna Kirac, Cengiz solakoglu, Nusret Arsel, Necati Arikan, Nevzat Tufekcioglu, Selim Comu, Nobuo Ukai secildiler. (HURRIYET)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
995 TL        
BORSA
1.003 TL        
DOLAR
1.004 TL        
EURO
991 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.