T.c. Basbakanlik Sermaye Piyasasi Kurulu`nun Kipa Kitle Pazarlama Tic.ve Gida San.a.s. Ile Ilgili 19.12.1997 Tarih Ve Ofd/28681349

19.12.1997 - 00:00 | Son Güncelleme :
"Konu:11.12.1997 tarih ve 4/GID-2271/AK-RAm/19576 sayili yaziniz. Ilgi`de kayitli yazinizla, hisse senetleri 13-14 Kasim 1997 tarihlerinde halka arzedilerek IMKB`nda islem gormeye baslayan Kipa Kitle Pazarlama Tic.ve Gida San.A.S. (Sirket)`nin halka arzina aracilik eden korfez Yatirim A.S. ile Sirket arasinda duzenlenen aracilik, yuklenim ve konsorsiyum sozlesmesinin C/2-h maddesinde "Sirket hissedarlarinin, Korfez Yatirim`i bilgilendirmeden, satis tarihinden itibaren 6 ay sureyle yeni bir hisse arzi yapmayacaklarini veya yeni bir arz yapacaklarini duyurmayacaklarini saglama yonunde hareket edecegini kabul ve taahhut eder." hukmunun yer aldigi, bu durumun Sirket hisse senetlerinin Borsa`da islem gormesine iliskin Borsa Yonetim Kurulu kararinin yayinlandigi 18.11.1997 tarihli Borsa GUnluk Bulteni`nde ilan edildigi, Sirket ortaklarinda ilave hisse satisina iliskin Borsa GUnluk Bulteni`nde ilan edilen aciklamasinda Korfez Yatirim A.S. ile imzalanan sozlesmenin C/2-h maddesindeki taahhutlerine uygun olarak tum Sirket ortaklarina 6 ay muddetle hisselerini satmama yonunde hareket etmeleri gerektiginin 18.11.1997 tarihli mektupla yizili olarak bildirildigi, Sermaye Piyasasi kurulu mevzuati geregince hisse senetleri halka arz tarihinden itibaren 1 ay icinde tum ortaklara tevdi etme mecburiyeti bulundugundan ve bu husus yerine getirildiginden, ortaklarin hisseleri uzerindeki tasarruflarina Sirket olarak engel olma haklarinin bulunmadigi; tum ortaklarin bir kere daha Korfez Yatirim A.S.`yi bilgilendirmeden 6 ay sure ile (15 Mayis 1998 tarihine kadar) hisselerini satmama yolunda hareket etmeleri icin bildirimdebulunulacaginin ifade edildigi belirtilerek, Sirket`in halka acilma asamasinda Korfez Yatirim A. S. ile birlikte imzaladigi aracilik sozlesmesinde belirtilen hukmun Sermaye Piyasasi mevzuati acisindan durumu ve halka acilma oncesinde 100`den fazla ortagi bulunan Sirket`in ortaklarindan hisse satisinin belirlenmesi sure icinde engellenip engellenmeyecegi hususunda Kurulumuzun gorsu talep edilmistir. Korfez Yatirim A.S. liderligindeki kosorsiyum ile Sirket arasinda imzalanan aracilik yuklenim sozlesmesinin VI-C/2-h maddesinde Sirket`in yukumlulugu "hissedarlarinin araci kurumu bilgilendirilmeden belli bir sure icin yeni hisse senedi arzi gerceklestirmemelerini saglama yonunde hareket etme" seklinde belirlenmistir. Sozkonusu hukum, sozlesmenin taraflari (sirket ve araci kurum) arasinda baglayici olup, aykirilik halinde konu taraflar arasinda duzenlenmis olan aracilik sozlesmesi ve genel hukumler cercevesinde cozumlenecek ve araci kurum gerekli kosullar olusmussa ugradigi zararin tazminini talep edebilecektir. Bu itibarla ihracciya araci kurulusun bilgilendirilmesini saglama yonunde hareket etme yukumlulugunu getiren hukmun taraflar arasinda (sirket ve araci kurum) baglayici oldugu ve icerigi de gozonune alinarak Sermaye Piyasasi Kanunu ve ilgili mevzuata herhangi bir aykirilik teskil etmedigi dusunulmektedir.
Ayrica 10.12.1997 tarihli Borsa GUnluk Bulteni`nde yeralan Sirket`in konu ile ilgili ackilamasindan Sirket`in ortaklarina konu hakkinda bildirimlerde bulundugu, bunun disinda etkin onlemler uygulamak konusunda ortaklar uzerinde yetkisinin bulunmadigi gozetilerek sozlesmedeki yukumlulugunu yerine getirdigi yorumu da yapilabilecektir. Bu itibarla, Sirket ile Korfez Yatirim A.S. liderligindeki konsorsiyum arasinda imzalanan aracilik sozlesmesinde yeralan hukumlerinden dolayi sozlesmede taraf olmayan ortaklarin hisse senedi satislarinin herhangi bir sekilde engellenmesi mumkun gorunmemektedir.
Bilgi edinilmesiini ve geregini rica ederim.
I.Kubilay TEMUCIn
Kurul Baskan Yardimcisi" (IMKB BULTEN)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.018 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.005 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.