Tekstilciler KDV indirimini yeterli bulmuyor

27.03.2006 - 14:34 | Son Güncelleme :

Tekstil, deri ve konfeksiyon ürünlerine getirilen KDV indirimine karşın sektördeki sıkıntının devam ettiği bildirildi

    Tekstil, deri ve konfeksiyon ürünlerine getirilen KDV indirimine karşın <ımg hspace="10" src="http://i.bigpara.com/i/55big/fabrikaiscitekstil.jpg" align="right" vspace="5"> sektördeki sıkıntının devam ettiği bildirildi. 

    Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) Başkanlar Kurulu, Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Tarık Bozbey, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye`nin son yıllarda ihracatta gösterdiği başarının, istihdam, kar ve yeni atılımlara yansımadığını belirtti. 

    İhracatta gelinen aşamada, yerli sanayinin ve verimli politikalar geliştirilmesinin önemli etkisi bulunduğunu ifade eden Bozbey, sektörün ayağa kalkması için sağlanan KDV indiriminin tek başına yeterli olmadığını ifade etti. 

    Bozbey, sadece KDV`yi düşürmekle hastanın ayağa kalkmayacağını vurgulayarak, şöyle konuştu: 

    “KDV indirimi yetmez. Hasta sadece antibiyotikle tedavi edilecek boyutları aştı. Hastayı ameliyat etmek gerekiyor, sonra tansiyonu kontrol edilmeli. Yoksa, KDV`yi düşürmek hastayı ayağa kaldırmıyor. Yüksek faizle para toplanırsa bu antibiyotik tedavisi gibi olur. Tedavisi de aylarca süreceğinden doğru olmaz.” 

    Bozbey, KDV`nin düşürülmesinin yanında özellikle ekonominin lokomotifi konumundaki tekstil sektörüne yönelik destek sistemlerinin devreye sokulması gerektiğini kaydederek, “Enerji, ücret ve faiz yüksek, kurlar ise düşük. Sektör olarak enerji maliyetleri ve faizlerin düşürülmesini, döviz kurlarının da yükseltilmesini istiyoruz” dedi. 

    IMF`ye yalvarıp döviz alınacağına, ihracata daha çok ağırlık verilmesi gerektiğini belirten Bozbey, şöyle devam etti: 

    “Bunun için de sektöre desteklerin yapılması lazım. Tekstil sektörünün çarkları indirime karşın güçlükle dönüyor. Çin, gümbür gümbür geliyor. Mısır, Suriye, Çek Cumhuriyeti, Bulgaristan ve diğer bazı ülkeler, tekstilcinin yanı sıra yatırım yapacak olanlara çeşitli destekler veriyor. Bu destekleri de yatırım yapıp döviz getirsin diye yapıyorlar.” 

    Bozbey, firmaların bir çoğunun halen pazarlarını kaybetmemek için zararına ihracat yapmaya devam ettiklerini, ancak belirsizlik durumunun endişe yarattığını sözlerine ekledi.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
999 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
999 TL        
EURO
1.001 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.