Tülomsaş`ta Teslim Töreni

31.10.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

-Ulaştirma Bakani Öksüz: ``Demiryolu Ana Hatlarinda Nerede Liman Varsa Oraya Demiryolu Birinci Hedeftir`` -TCDD Genel Müdürü Bilgin: ``Türkiye Demiryolu Siyasetinde Ve Teknolojisinde 50 Yili Kaybetmiştir``


ESKİŞEHİR (A.A) - 31.10.2000 - Ulaştırma Bakanı Enis Öksüz, demiryolu ana hatlarında nerede liman varsa, oraya demiryolu götürmenin birinci hedefleri olduğunu söyledi. Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi A.Ş. (TÜLOMSAŞ) tarafından imal edilen lokomotifler ve 150 adet kayar yan duvarlı yük vagonlarının ilk partisinin teslim töreninde konuşan Bakan Öksüz, 107 yıllık bir kuruluş olan TÜLOMSAŞ`ın gelişmesi, teknolojisini ilerletmesi ve modernleşmesi için her türlü gayretin gösterileceğini belirtti. Demiryolu ile ilgilenen kuruluş yöneticilerinin sık sık biraraya gelip dünyada ne olup bittiğini araştırmalarını isteyen Öksüz, ``Kime ne satabiliriz, kimden ne alabiliriz, bunların hesabını yapın. Türk Cumhuriyetleriyle ilişkileri bu hedefin başına koyun. Bugün akıllı ülkelerin yaptığını yapmamız gerekir. Yakın komşularımızla işbirliğini ve ticaretimizi geliştirmeliyiz`` dedi. Bakan Öksüz şöyle dedi:


``Demiryolu ana hatlarında nerede liman varsa oraya demiryolu götürmek birinci hedefimizdir. Şimdi herkes şunu diyor. Bundan sonra Demiryolu. Şimdi herkes bizden demiryolu, tren, lüks vagon istiyor. Bunu gerçekleştirmek mümkün ve gerçekleştireceğiz. Bundan sonra bu demiryolu işine kafayı takan bir bakanınız, bir Cumhurbaşkanınız var. Herşeyden önce millet var. Ana büyük yolları, kilometre insan ve kilometre ton olarak para basan darphaneler haline getirmek istiyoruz. Bununla ilgili bir büyük projeyi gerçekleştirdik. İstanbul Tüp Geçit projesinin mühendislik ve müşavirlik ihalesi yapıldı. Mayıs 2001`de ilk kazma vurulacak. 4 yıl sonra da Londra`dan kalkan tren, hiç durmadan Çin`e kadar gidecek.``


TÜRKİYE 50 YIL KAYBETTİ;

Törende konuşan TCDD Genel Müdürü Vedat Bilgin de, dünyada demiryolu altyapısı konusunda hızlı yatırımlar yapılırken, Türkiye`de halen 58 kilometreyi bulan bir demiryolu alt yapısının bulunduğunu kaydetti. Bilgin, gerçek trafik canavarının milyonlarca insanın karayoluyla taşınması olduğunu öne sürerek, ``Türkiye bugün demiryolu taşımacılığını tartışır duruma gelmiştir. Türkiye yeni bir stratejiyi başlatmıştır. Bu da karayolu taşımacılığından, demiryolu taşımacılığına geçiştir. Türkiye demiryolu siyasetinde ve teknolojisinde 50 yıl kaybetti. Daha fazla zaman kaybetmeye de tahammülü yoktur`` dedi.


TÜLOMSAŞ Genel Müdürü Zeki Daloğlu, Etibor A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Kaya, Demiryol İş Sendikası Şube Başkanı Layık Göçmen ve Eskişehir Valisi Sami Sönmez`in konuşmalarından sonra lokomotif ve yük vagonlarının TCDD ile Etibor A.Ş.`ye teslim tutanakları imzalandı. TÜLOMSAŞ Genel Müdürü Daloğlu, desteklerinden dolayı Bakan Öksüz, TCDD Genel Müdürü Bilgin ve Etibor Genel Müdürü Kaya`ya birer plaket verdi. Daha sonra Ulaştırma Bakanı Öksüz, imal edilen lokomotife binerek bizzat hareket ettirdi. Bu arada bakan Öksüz, kesilecek kurbanlık koyunu bağışlayarak kestirmedi. Teslim töreniyle TÜLOMSAŞ tarafından imal edilen 8 adet DH 9500 manevra lokomotifi ile 150 adet kayar yan duvarlı yük vagonlarının ilk partisi TCDD Genel Müdürlüğüne, 1 adet DH 7000 tipi manevra lokomotifi de Etibor A.Ş.`ye teslim edildi.
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.022 TL        
BORSA
1.003 TL        
DOLAR
999 TL        
EURO
1.010 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.