Tupras Hisselerinin Yuzde 15`i Halka Arz Edilecek.

27.02.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :
SPK, Tupras hisselerinin yuzde 15`nin, belirlenen prosedure gore, halka arz edilmesini uygun gordu. Tupras hisseleri, Garanti Yatirim Menkul kiymetler A.S. araciligiyla halka arz edilecek. SPK`nin haftalik Bulteni`nde yer alan bilgilere gore, halka arz kapsaminda, Turkiye Petrol Rafinerileri a.S.`nin (TUPRAS) 74 trilyon 752 milyar liralik odenmis sermayesinin yuzde 15`ine tekabul eden, Ozellesirme Idaresi Baskanligi`na (OIB) ait 11 trilyon 212 milyar 800 milyon lira nominal degerli A grubu hamiline yazili hisse senedi satilacak. Tupras`in ikincil halka arzinda, yurticindeki tasarruf sahipleri `Tupras mensuplari, kucuk tasarruf sahipleri, alim gucu yuksek bireysel yatirimcilar ve yerli kurumsal yatirimcilar` olmak uzere dort gruba ayrildi. Buna gore, Tupras mensuplari, kucuk tasarruf sahipleri, alim gucu yuksek bireysel yatirimcilar ve yerli kurumsal yatirimcilar` olmak uzere dort gruba ayrildi. Buna gore, Tupras mensuplari ve kucuk tasarruf sahipleri 200 lot (200 bin hisse) ve altinda, alim gucu yuksek bireysel yatirimcilar ve yerli kurumsal yatirimcilar ise 201 lot (201 bin lisse) ve uzerinde talepte bulunabilecek. ISkontolu pesin odeme, kredi karti ile iskontolu odeme, vade farksiz taksitli odeme seceneklerinin on talep kosullarindan yararlanabilmek icin, tasarruf sahiplerinin kesin Talep toplama suresinde, en az On Talep toplama suresinde belirttikleri kadar talepte bulunmalari gerekiyor. Kesin talep surecinde, On Talep toplama donemindekinden az talepte bulunan tasarruf sahipleri, on talep tesviklerinden yararlanamayacak. Kesin talep surecinde, on taleptekinden fazla talepte bulunan yatirimcilar ise kesin talep surecinde bildirdikleri taleplerin on talepte belirttikleri miktara kadar olan bolumu icin on talep kosullarindan, artan kismi icin ise kesin talep kosullarindan yararlanacak. Tasarruf sahipleri, kesin talep sirasindaki atlepleri icin `iskontolu pesin odeme, kredi karti ile odeme ve vade farksiz taksitli odeme` seceneklerinden, kendi grulari ve talepleri icin gecerli olan birisini sececekler. Tasarruf sahipleri, on talep sirasinda on talep formunu dolduracak. On talep formunun bir nushasi tasarruf sahiplerine verilecek. Talep secenek ve kosullarindan yararlanabilmek icin, tasarruf sahiplerinin kesin talep sirasinda on talep formlarinida yanlarinda bulundurmalari gerekiyor. Tasarruf sahipleri kesin taleplerini, on taleplerini bildirdikleri konsorsiyum uyeleri vasitasiyla gerceklestirecek olmakla birlikte, on talep ve kesin talep icin ayni kurumun farkli subelerini kullanabilecek. Bu arada iskontolu pesin odemede tasarruf sahiplerine bulunduklari gruba gore su imkanlar saglanacak.
TUPRAS MENSUPLARI: On talep sirasinda belirttigi miktara esit kesin talepte bulunan Tupras mensuplarina yuzde 15, sadece kesin talepte bulunan bu kurum mensuplarina ise yuzde 5 iskonto uygulanacak. Kesint alepte, on talep sirasinda belirttiklerinden daha fazla miktarda talepte bulunan Tupras mensuplari, taleplerinin on talepte belirttikleri miktara kadar olan kismi icin yuzde 15, artan kismi icin ise yuzde 5 iskontodan yararlanabilecek. Kesin talepte on taleptekinden daha az talepte bulunan Tupras mensuplari, sadece yuzde 5 iskontodan faydalanabilecek.
KUCUK TASARRUF SAHIPLERI: On talep sirasinda belirttikleri miktara esit kesin talepte bulunan kucuk tasarruf sahiplerine yuzde 12, sadece kesin talepte bulunan kucuk tasarruf sahiplerine ise yuzde 4 iskonto uygulanacak. Kesin talepte on talep sirasinda belirttikleri talepten daha fazla miktarda talepte bulunan kucuk tasarruf sahipleri, taleplerinin on talepte belirttikleri miktara kadar olan kismi icin yuzde 12, artan kismi icin yuzde 4 iskontodan yararlanacak. Kesin talepte on taleptekinden daha az talepte bulunan kucuk tasarruf sahipleri ise sadece yuzde 4 iskontodan faddahabilecek.
ALIM GUCU YUKSEK BIREYSEL YATIRIMCILAR: On talep sirasinda belirttikleri miktara esit kesin talepte bulunan alim gucu yuksek bireysel yatirimcilara yuzde 4 iskonto uygulanacak. Kesin talepte, on taleptekinden daha fazla miktarda talepte bulunan alim gucu yuksek bireysel yatirimcilar, taleplerinin on talepte belirtikleri miktara kadar olan kismi icin yuzde 4 iskontodan yararlanacak olup artan kismi icin herhangi bir iskonto uygulanmayacak. Sadece kesin talepte bulunan alim gucu yuksek bireysel yatirimcilara iskonto uygulanmayacak. Sirketler de bu kategoriden hisse senedi almak icin talepte bulunabilecek.
YERLI KURUMSAL YATIRIMCILAR: On talep sirasinda belirttikleri miktara esit kesin talepte bulunan yerli kurumsal yatirimcilara yuzde 4 iskonto uygulanacak. Kesin talepte on talep sirasinda belirttiklerinden daha fazla miktarda talepte bulunan yerli kurumsal yatirimcilar, taleplerinin ontalepteki miktara kadar olan kismi icin yuzde 4 iskontodan yararlanacak olup, artan kismi icin herhangi bir iskontodan faydalanamayacak. Sadece kesin talepte bulunan yerli kurumsal yatirimcilar ise iskontodan yararlanamayacak. Ote yandan kucuk tasarruf sahipleri ile Tupras mensuplari, kredi karti ile odeme yapabilecek. Kredi karti ile odemelerde, kesin talepteki talebin on talepteki kadar olan bolumu icin yuzde 7 oraninda iskonto uygulanacak. Kesin talepteki talebin on taleptekinden fazla olan bolumu ve on talepsiz kesin taleplerde kredi karti ile yapilacak odemelerde herhangi bir iskontodan yararlanilmayacak. (TREND)


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.000 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
998 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.