Tupras`in Deprem Dayanikliligi Inceleniyor.

22.02.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :
MarmaraDepremi`nde Izmit Rafinerisi buyuk olcude zarara ugrayan Tupras, rafinerilerinin depreme dayanikliligini inceletecek. Tupras Genel Muduru Husamettin Danis, botas Vakfi`nin aylik yayin organi olan PetroGas`da yer alan aciklamasinda, bir ABD sirketinin rafinerilerin kuuldugu bolgeleri inceleyecegini bildirdi. Yer alti ve yer ustu sistemlerin depreme dayanikliligi yonunden raporlanacagini bildiren Danis, `bununla ilgili ihaleye onumuzdeki donemde cikip mumkun oldugunca kisas urede sonuclandirmak istiyoruz` dedi. Depremin Tupras`ta yol actigi hasarin 115 milyon dolar olarak belirlediklerini vurgulayan Danis, olasi felaketlere karsi teknik guvenlikle ilgili kadrolari ve ekipmanlari artirdiklarini belirterek, `Tum acil hallere donuk planlarimizin, felaket hallerinde yeterli olmasi icin gerekli calismalari surduruyoruz. Bunlarla ilgili olarak cevre kuruluslariyla da parelellik sagliyoruz. Oyle bir sistem getirecegizki herhangi bir olay oldugunda hem aninda ulasilabilsin, hem yardim yapilabilsin. Felaket hallerine azami duzeyde hazirlikli olmayi amacliyoruz. Bununla ilgili sistemimizin su anda yapacagi seylerin hepsini sahapa intikal ettik. Ama, tam bir inceleme yaptiktan sonra, yani yabanci firmalara da bu sistemlerimizi gozden gecirttikten sonra icimiz tam anlamiyla rahat edecektir` dedi. Izmit rafinerisinin su anda 6 milyon ton kapasiteyle calistigini, Izmir rafinerisinin tam kapasitede bulundugunu belirten Danis, `kirikkale rafinerisi olabilecegi kadar, urun cikisinin elverdigi oclude ve yuksek kapasitede calistigi surece, 2000 yilinda 23 milyon ton ham petrolu isleyebilecegiz` dedi. Danis, daha fazla kapasite devreye alsalar bile bunu dis satimlar yaparak degerlendireceklerini vurgulayarak, disardan ithalat ve uretimle 3 milyon LPG satisi gerckelestireceklerini, 3 milyon tonun uzerinde de benzin satisi yapmayi hedeflediklerini soyledi. Husamettin Danis, motorin, fuel-oil gibi akaryakit urunlerini de yurtici ihtiyacini karsilayacak kadar ureteceklerini bildirdi. 2004 yilinda kursunsuz benzin uretimine gecmeyi planladiklarini kaydeden Danis, `Peki o zaman kursunsuz araclar ne olacak? Boyle bir endiseye hic gerek yoktur. Cunku biz Turkiye`deki mevcut durumla paralel olarak calisiyoruz. yani boyle bir talep varsa ve hukumetimiz de uygun goruyorsa kursunlu benzin uretimine de devam ederiz. Hatta talep oldugu surece normal benzin uretimini de surdururuz. Umidimiz, 2004 yilina kadar yeni uretilen araclarin tamaminink ursunsuz benzine gore uretilmesidir` dedi. (FINANSAL FORUM)


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.008 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
1.002 TL        
EURO
1.000 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.