Tupras`ta Talep Satısı Katladı.

30.03.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :
Tupras`a talepcilginlik boyutuna ulasti. On talep toplama suresinin son gununde iskonto firsatini kacirmak istemeyen binlerce yatirimci araci kurumlara kostu. Saat 18.00`e kadar talepleri kabul eden aracilar islemleri tamamlamak icin fazla mesai yapti. Yaklasik 11 milyon lot icin cikilan satista yurtici yatirimcilardan 20 milyon lotun uzerinde talep geldigi kaydedildi. On talepte ulasilan rakamin, kesin talebe de yansimasi halinde, toplam 700-800 milyon dolar hedefiyle baslatilan satis icin sadece yurticinden 2 milyon dolara yakin teklif rakamina ulasilacagi kaydediliyor. Borsada bugune kadar yapilan en buyuk halka arz icin 23 Mart`ta baslayan on talep toplama dun sona erdi. Ozellestirme Idaresi Baskanligi`nin kesin sonuclari bugun aciklanmasi gerekiyor. Ancak bu aciklamadan once halka arza katilan aracilarin verdigi tepkiler, talebin umulandan cok yuksek oldugu yonunde. Aracilar, bugune kadar hic hisse senedi almayan bircok tasarruf sahibinin satisa ilgi duydugunu belirtti. Buyuk ve kucuk olcekli yatirimci talebinin hemen hemen yari yariya dagildigi ifade edildi. Ayrica kucuk olcekli yyatirimcidan gelen Tupras siparislerinin cok abartili rakamlarda olmaamasinin da kesin talebe olumlu yansiyacagi vurgulandi. Bu arada sirketin yurtdisindaki tanitimina da devam ediliyor. Yunanistan`daki basarili tanitimin ardindan diger ulkelerde de toplantilar yapiliyor. Henuz talep toplanmamasina karsin, yetkililer tanitim calismalarindaki ilginin son derece olumlu oldugunu kaydetti. Sirket hisselerinin halka arzi icin 5-7 Nisan tarihlerinde son nokta konulacak. Ozellestirme Idaresi Baskanligi bu tarihler arasinda kesin talep toplayacak. Yatirimcilar OIB`in acikladigi fiyat bandinnin ust limitinden paralarini yatirarak hisse senedi sahibi olacak. Kesin satis fiyati daha sonra aciklanacak. Halka arzda 200 lot ve altinda talep gosteren yatirimcilar kucuk tasarruf sahibi sayilacak. Bu yatirimcilar on talepteki siparislerini, kesin talepte degistirmemeleri halinde yuzde 12 iskonto alacak. (YENI BINYIL)


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.018 TL        
BORSA
1.003 TL        
DOLAR
1.003 TL        
EURO
1.009 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.