Turcas Ile Tabas Birlesti 1 Milyar Dolarlik Dev Dogdu.

05.10.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :
Amerikali Dupont bunyesindeki Conaco`nun gectigimiz yillarda satin aldigi Turcas Petrolculuk ile Tabas Petrolculuk`un birlesmesi tamamlandi. Gecen yil 750 milyon dolar ciro gerceklestiren Turcas, bu birlesmeden sonra 1 milyar dolarlik ciroyla Turkiye`nin ikinc ibuyuk sirketi haline geldi. Bu birlesmeyle Turkiye ayni zamanda Conaco`nun en buyuk istasyon zincirine sahip ulke oldu. Conaco`nun Avrupa`daki butun benzin istasyonlarinin toplami, ancak Turkiye`deki istasyon sayisini gecebiliyor. Turcas Petrol Yonetim Kurulu Baskani Erdal Aksoy, Amerikan Dupont firmasinin bir kurulus olan Conaco ile olan ortakligin ilerleyen asamasinda artik iki sirketin tamamen butunlestigini bildirdi. AKsoy, boylece Turcas`in Turkiye`nin en buyuk istasyon agina sahip ozel sirketi ve 1 milyar dolara ulasan cirosuyla da Turkiye`nin ikinci buyuk sirketi haline geldigini soyledi. Turkpetrol`un 650 benzin istasyonuna sahip olan Turcas Petrolculuk ile 136 istasyonu bulunan Tabas Dagitim`in birlesmesiyle 785 istasyonlu dev bir dagitim sirketi ortaya cikti. birlesmenin tamamlanmasindan sonra Turcas Petrolculuk`un adi turcas Petrol olarak degistirilirken, yeni sirketin genel mudurlugune Ispanya Conaco`dan bir genel mudur getirildi. Ispanya Conaco`da 30 yillik tecrubesi olan Allesdar Clark, birikimlerini Turkiye`ye Turcas Petrol`un buyumesi icin kullanacak. Turcas Petrol Yonetim Kurulu Baskani Erdal Aksoy, Tabas ve Turcas`in butunlesmesiyle Turkpetrol istasyon aginin daha da guclenecegini ve 2000 yilindan itibaren cok daha iddiali hale gelecegini belirtti. Istasyon sayisini her yil 50-80 arasinda artirmayi hedeflediklerini soyleyen Erdal Aksoy, soyle devam etti: `turkiye`nin en eski kuruluslarindan biri olan bu istasyon aginin, etkili yabanci ortagi ile beraber 2000 yilindan itibaren turkiye`nin iddiali sirketlerinden biri olarak hizmet verecegine inaniyoruz. Turcas, kendi sektorunde cok daha ciddi gelismelere imza atacak. birlesmenin getirdigi verimlilik ve daha rasyonel bir idareyle daha hizli yatirim yapabilecek. Turcas bundan sonra cok daha hizli buyuyecektir. Her yil istasyon sayimizi yuzde 10 artirmayi, ortalama 50-80 yeni istasyon acmayi hedefliyoruz. Halen yuzde 11 olan pazar payimizi, iki yil icinde yuzde 15`lere cikarmayi planliyoruz.` (HURRIYET)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.031 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
998 TL        
EURO
1.013 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.