Turizmde Güçbirliği Oluşturuluyor

13.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


-Egeli Turizmciler İle Mesleki Örgüt Ve Odalar, Turizmde Güçbirliği Oluşturmak İçin Hazırlıklara Başladı -Güçbirliği Oluşumu İçine, Adnan Menderes Havaalanı`Ndan Ulaşılan Turistik Merkezlerin Alınması Kararlaştırıldı

İZMİR (A.A)- 13.11.2000 - Ege Bölgesi`nde yer alan turizmciler, mesleki örgüt ve odalar, güçbirliği oluşturmak üzere hazırlıklara başlarken, oluşumun, Adnan Menderes Havaalanı`ndan karayolu ile ulaşılabilen turistik merkezleri içine alması kararlaştırıldı. İzmir Ticaret Odası`nda (İZTO) düzenlenen toplantıya katılan turizmciler, mesleki örgüt ve odaların yöneticileri, Ege Bölgesi`nin turizmdeki potansiyelini tam olarak değerlendiremediğini belirterek, güçbirliğinin kaçınılmaz olduğu görüşünde birleştiler. Toplantıda konuşan İZTO Başkanı Ekrem Demirtaş, Ülke turizminin beşiği Ege Bölgesi ve İzmir`de, mevcut potansiyelin tam olarak değerlendirilemediği ve sektör içindeki payının giderek gerilediği bilinmektedirdedi. Mevcut kaynakların geliştirilerek tanıtımının ise Ege Turizm Birliği gibi yeni ve etkin bir kuruluşun hayata geçirilmesi ile mümkün olacağını anlatan Demirtaş, Bu düşünceden hareketle, anılan organizasyonun oluşturulabilmesi yönünde, turistik belde, kurum ve kuruluş temsilcilerinin katılımı ile görüş alışverişinde bulunmak üzere, bu toplantıyı düzenledik diye konuştu. Ege Bölgesi`nin son yıllarda turizminin güneye göç verdiğini ve güneyde kamu desteğiyle çok önemli yatak kapasitesi ve turist artışının yaşandığını belirten Demirtaş, ülke genelinde sektörün sıkıntıda bulunduğunu, ancak Ege Bölgesi`ndeki sorunun, daha fazla ve etkili olduğunu kaydetti. Çözümün devletten beklenmemesi gerektiğini, özel sektörün bu çözümü üretecek yeteneğe sahip olduğunu söyleyen Demirtaş, Turizm Bakanlığı`nın da birlik oluşturulması yönünde çalışması bulunduğunu ancak hazırlanan yasa taslağının henüz tam olarak oluşmadığını belirtti.

-PERGELİN UCU HAVAALANINA BATIRILMALI...-

Oluşturulacak güçbirliğinin kapsayacağı alanın belirlenmesi için bir öneri getiren Demirtaş, Pergelin ucunu, Adnan Menderes Havalanı`na batıralım. Alandan karayoluyla bir turistin ulaşabileceği turistik merkezleri içine alalımdedi. Demirtaş`ın önerisini kabul eden katılımcılar kuzeyde Ayvalık, güneyde Didim`e kadar uzanıp, İç Ege`de Afyon`a kadar giden bölgede bulunan Çeşme, Kuşadası, Selçuk, Foça ve Pamukkale`yi içine almasını kararlaştırdı.

-SELÇUK, KUŞADASI`NDAN AYRI TUTULAMAZ...-

İzmir Vali Yardımcısı Mustafa Korkmaz Dinçer ise bakanlığın hazırladığı taslakta birliklerin il bazında kurulmasının öngörüldüğünü, ancak bazı illerin birbirinden ayrılamayacağını kaydederek, oluşumun bölge bazında yapılması gerektiğini söyledi. Dinçer, Örneğin Selçuk, Kuşadası turizminden ayrı tutulamaz. Selçuk İzmir`de, Kuşadası Aydın`da kalırsa birliğin etki ve işleyişi aksardiye konuştu. Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Ali Ergül de, daha önce hazırladıkları yöresel tanıtım fonu oluşturulması yönündeki yasa tasarısı ile ilgili hükümetten bugüne kadar bir yanıt alamadıklarını anlattı. Ergül, oluşturulacak bu fonun bölgesel tanıtıma büyük katkı sağlayacağını ve kamu kesimi ağırlığı olmayan bu fon için, yasal yaptırım getirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi. İZTO Turizm ve Seyahat Acentaları Komisyonu üyesi Levent Demirağlı ise oluşturulacak güçbirliği ile bölgenin yurtdışı fuar ve diğer etkinliklerde tanıtımının yapılması gerektiğini, tanıtımın en önemli faaliyet alanlarından biri olmasını istedi. Toplantıda, Turizm Bakanlığı Turizm Birlikleri yasa tasarısının incelenmesi için, Vali Yardımcısı Dinçer başkanlığında bir komisyon kuruldu.
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.031 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
998 TL        
EURO
1.000 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.