Turk Siemens`te Yeniden Yapilanma Calismalari.

31.07.1998 - 00:00 | Son Güncelleme :
Yenidenyapilanma icindeki Siemens`in Turkiye ayaginda da buyuk degisimler yasaniyor. Pirelli`ye satilan kablo fabrikalari 1 Ekim`den sonra devredilecek. Turk Siemens ise daha cok fiber optik kablo ve otomobil kablaji uretiminde yogunlasacak. Yeni uretim faaliyeti icin yeni sirket kurma calismalari yuruten Simko Yonetim Kurulu Baskani Arnold Hornfeld, Turk Siemens`in, dunyadaki kablo fabrikalari icinde tek kar eden kurulus oldugunu belirterek, hissedarlari uyardi. Dunya capinda gerceklestirilen satisla Pirelli dunyanin en buyuk kablo ureticilerinden biri oldu. Siemens ise daha buyuk yatirimlar gerektiren alanlara kayacak. Satisin Turkiye etabini degerlendiren Simko Yonetim Kurulu Baskani Arnold Hornfeld, `Dunyanin diger ulkelerindeki kablo sirketleri zarar ediyordu. Bu nedenle Siemens, kablo sektorunden cekilirken fabriklaarini pacal sekilde Pirelli`ye 500 milyon marka satti. Bu satisla Turk Siemens`in yuzde 55.8`ine sahip olan Pirelli, kalan hisselere de 13-17 bin lira arasinda teklif verecegini duyurdu. Bu da hisselerin degerini dusurdu. Oysa, Turk siemens hisselerinin degeri bu rakamin cok ustunde` dedi. Hornfeld, 1997 yili icerisinde Turk Siemens`in hisselerinin 13-17 bin lira arasinda oynadigini, Pirelli`nin de o bant icinde teklif yapacagini ilan etmesinin, hisselerin dusmesine neden oldugunu belirtti. Turk Siemens`te satisla birlikte yuzde 55.8 hissesi ile Pirelli`nin disinda, yuzde 10 Koc Holding, yuzde 5 Siemens Calisanlari Vakfi, yuzde 2-3`er oranlarda Akbank, Vakiflar Bankasi, Is Bankasi ve halka acik kisimda da 2 bin kisinin ortakligi bulunuyor. Siemens`in fibor optik kablo ve otomobil kablaji isini Pirelli`ye satmadigini kaydeden Hornfeld, bu is icin yeni bir sirket kurulacagini, Turk Siemens`te calisan 900 kisiden 350`sinin buraya gececegini bildirdi. Hornfeld, oncelikle 1 ekim`de Pirelli`ye devredecekleri fabrikanin bu bolumunu Pirelli`den kiralayacaklarini ifade ederek, daha sonra kurulacak fabrikaya tasinacaklarini soyledi. Fabrikanin icerisinde bu isle ilgili makineleri de 14 milyon marka satin alacaklarini belirten Hornfeld, `yani bizim Turk Siemens`ten dolayi eksilen personel sayimiz asagi yukari 650 civarinda olacak. Ayrica eksilen ciromuz da 200 milyon mark civarinda olacak. Bunun yuzde 55`i sadece Siemens`indi. Dolayisiyle Siemens Turkiye`den 100 milyon mark daha az bir ciro yapacak. Siemens`in toplam cirosu 2 milyar mark civarinda. Bu cok yuksek bir azalma degildir. Ona karsilik yatirimlarimiz devam ediyor. Baska sahalarda yatirimlara devam edecegiz` dedi. Kendilerinde kalan otomobil kablaji isinde Renault`un imal ettigi Megane ve Twingo`nun kablajini urettiklerini ifade eden Hornfeld, ayrica dunya capinda bunlarin ihtiyaclarini karsiladiklarini bildirdi. Hornfeld, Turk Siemens`ten yapilan ihracatin Siemens-Volkswagen isbirliginin ihtiyacini da karsiladigini soyledi. (DUNYA)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
995 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
1.004 TL        
EURO
990 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.