Türkiye'nin elektriği kesildi, Yıldız ve Davutoğlu ne dedi?

31.03.2015 - 11:14 | Son Güncelleme :
Türkiye'nin elektriği kesildi, Yıldız ve Davutoğlu ne dedi? | Genel Haberler

Türkiye’nin bazı bölgelerinde yaşanan elektrik kesintileri hayatı olumsuz etkiliyor. TEİAŞ, elektrik nakil hatlarında saat 10.36'da yaşanan sorun nedeniyle birçok bölgede elektrik kesintisi meydana geldiğini bildirdi

Başta İstanbul ve Ankara olmak üzere İzmir, Antalya gibi Türkiye’nin farklı şehirlerinde elektrik kesintileri yaşanıyor. Marmara bölgesinde, Eskişehir, Kütahya, Bilecik, Bursa, Kocaeli'nde elektrik kesintisi yaşandığı belirtildi.

METRO, TRAMVAY VE MARMARAY DURDU
İstanbul Büyükşehir Belediyesi elektrik kesintileri nedeniyle metro seferlerinin yapılamadığını duyurdu. Metro, tramvay ve Marmaray seferleri yapılamıyor. Atatürk Havalimanı'nında uçakların sefer saatlerinde ise bir değişikliğe gidilmedi. Metroyu kullanarak alana gitmek isteyen vatandaşlara karayolunu kullanmaları tavsiye ediliyor.

Haberin Devamı

İADE BİLETLERİ METROBÜSTE GEÇERLİ DEĞİL

Tüm metro ve tramvay seferleri durdu. Elektriğin saat 10.40'da kesilmesi sonrası duraklardaki yolculara biletleri iade edildi. Ancak iade biletlerinin metrobüslerde geçerli olmaması yolcuların tepkisini çekti.

Metro ve tramvay duraklarında yolcuların bir kısmının bekleyişi sürerken bazı duraklarda yoğunluk oluştuğu gözlendi.
Enerji yeniden sağlanır sağlanmaz seferlerin başlayacağı bildirildi.

Kesinti sebebiyle Atatürk Havalimanı’nda yolcuların metroya gitmemesi yönünde anons yapıldı.  Metro girişleri kapatıldı.

Kesinti nedeniyle metroya girişler kapatıldı. İçeride mahsur kalanlar tahliye edildi. Asansörlerde kapalı kalanları ekipler kurtardı.

ULAŞIM A.Ş: HEPSİ DURDU, SORUN ELEKTRİK KESİNTİSİ

Ulaşım A.Ş. kaynaklarından edinilen bilgilere göre, İstanbul genelinde, metro, tramvay, füniküler sistemlerin hiç birinde seferler yapılamıyor. Aynı kaynak, sorunun elektrik kesintisinden kaynaklandığını, ne zaman çözüleceği konusunda ise bilgilerinin olmadığını kaydetti.

Haberin Devamı

TRAFİK IŞIKLARI SÖNDÜ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden şehrin bazı noktalarında trafik ışıklarının çalışmadığı duyuruldu. Açıklamada şöyle denildi:
"İstanbul genelindeki elektrik kesintisi nedeniyle trafik ışıkları şu anlık çalışmamaktadır."

‘SIKINTI TEİAŞ’DAN KAYNAKLI’

Konu ile ilgili Boğaziçi Elektrik Dağıtım’dan hürriyet.com.tr’ye yapılan açıklamada, sıkıntının kaynağında TEİAŞ’ın (Türkiye Elektrik İletim A.Ş.) sisteminde yaşanan bir sorun bulunuyor. İstanbul’un bazı bölgeleri yanı sıra Türkiye’nin bazı illerinde de benzer sıkıntı yaşanıyor.

TEİAŞ: SORUN 10:36'DA YAŞANDI

TEİAŞ yetkilileri, elektrik nakil hatlarında saat 10.36'da yaşanan sorun nedeniyle birçok bölgede elektrik kesintisi meydana geldiğini bildirdi. Teknik inceleme başlatıldığını belirten yetkililer, sisteme en kısa sürede elektrik verilmesi için çalışıldığını kaydetti.

ANKARA'DA METRO VE HIZLI TREN DURDU

Ankara’da metro seferleri ile hızlı tren seferleri durdu, trafik sinyalizasyon sistemi çalışmıyor. Metro seferlerinin durması nedeniyle metroda uzun kuyruklar oluştu.

KOCAELİ'DE DE ELEKTRİKLER GİTTİ

Kocaeli'deki yerel sitelerin haberinde kentte de elektriklerin gittiği belirtildi. Bir sitede yer alan haberde, "Kent genelinde büyük elektrik kesintisi yaşanıyor. Saat 10.30 sularında kentin büyük bir bölümünde elektrikler gitti. Kesinti nedeniyle pekçok fabrikada üretim durmuş durumdu. Kesintinin bir patlama sonrası kaynaklandığı iddia edilirken henüz SEDAŞ'tan bir açıklama yapılmış değil" denildi.

BEDAŞ'IN SİTESİ ÇÖKTÜ

BEDAŞ’ın “kesinti” sayfası yoğunluk nedeniyle çökmüş durumda.

TRAKYA DA ELEKTRİKSİZ KALDI

Türkiye genelinde yaşanan elektrik kesintisinden Trakya Bölgesi de etkilendi. Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli illeri ve ilçelerine elektrik verilemiyor.

Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli'de saat 10.45 sıralarında elektrikler kesildi. Türkiye'nin bir çok ilinde yaşanan elektrik kesintisinin TEİAŞ kaynaklı olabileceği belirtilirken, ekiplerin harekete geçtiği bildirildi. Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş'den (TREDAŞ) yapılan açıklamada, kesinti nedeniyle vatandaşlardan çok sayıda başvuru alındığı kaydedildi.

Haberin Devamı

Alo 186 Çağrı Merkezi'nde başvuru nedeniyle yoğunluğun yaşandığı ve merkezin kilitlenmiş durumda olduğu ifade edildi.

ÇUKUROVA İLLERİNDE ELEKTRİK KESİNTİSİ

Adana, Mersin, Hatay, Osmaniye ve Niğde'de yüksek gerilim hattından kaynaklandığı belirtilen elektrik kesinti yaşandı. Saat 11.00 sıralarında Çukurova bölgesindeki illerde aynı anda elektrikler kesildi. 

Adana, Gaziantep, Hatay, Kilis, Mersin ve Osmaniye kentlerinin elektrik dağıtımı yapan Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin telefonları kilitlendi. Toroslar Elektrik yetkilileri, kesintilerin yüksek gerilim hattından kaynaklandığını bildirdi. Çukurova bölgesindeki Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye ile birlikte Niğde ve çevre illerde yaşanan kesinti nedeniyle elektrikle verilen hizmetlerin birçoğu durma noktasına geldi.

TANER YILDIZ'DAN FLAŞ AÇIKLAMA

Enerji Bakanı Taner Yıldız elektrik kesintisi hakkında konuştu.

İşte Yıldız’ın açıklamasından satır başları:

Şu anda Ankara'da Sincan'a Balgat ve şu anda bulunduğumuz TBMM'de dahil olmak üzere bir çok kesime elektrik verilmeye başlandı. Bu bizim istemediğimiz sevmediğimiz olay. Bunun farklı sebepleri olabilir. Bunun detaylarına gireceğiz. Şu anda bizim için önemli olan şebekeyi ayağa kaldırmak. Bu çok sık rastladığımız bir olay değil.

En önemli noktalardan bir tanesi saat 10:36 itibariyle arızamızın fazla, talebimizin  de az olduğu zamanlardan bir tanesi. Sabah 07:30-08:30'da tüketimin daha fazla olduğunu görüyoruz.

Nereden kaynaklanıyor olabilir, iletim hatlarından, ya da manevra dediğimiz hadiseden kaynaklanabilir. Ben birebir sıcağı sıcağına da takip ediyorum. Gölbaşı'nda merkezde bir kriz merkezimiz var. Orada bu yakinen takip ediliyor. Gelişmeleri de ben buradan her bir saatte bir bu bilgileri size arz edeceğim.

DAVUTOĞLU'DAN ELEKTRİK KESİNTİSİ AÇIKLAMASI

Elektrik kesintisine ilişkin bir açıklama yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Terör dahil her ihtimal araştırılıyor" dedi.

Türkiye'nin birçok ilinde elektrik nakil hatlarında saat 10.36'da yaşanan sorun nedeniyleelektrikler kesildi.  Ülkede hayatı olumsuz etkileyen kesintiye ilişkin Başbakan Ahmet Davutoğlu'dan bir açıklama geldi. Sorunun iletim hatlarından kaynaklı olabileceğine işaret eden Davutoğlu, "Terör saldırısı dahil her ihtimal araştırılıyor" dedi. Davutoğlu ayrıca konuyla ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nda bir kriz masası kurulduğunu duyurdu.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.008 TL        
BORSA
1.004 TL        
DOLAR
1.004 TL        
EURO
1.005 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.