TÜRSAB`dan Ulusoy`a Tepki

14.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

40 kişiyi işten çıkarması, Ankara bölge yöneticilerinin toplu istifasına yol açması ve İzmir bölge yöneticilerini de görevden alması, birlik üyeleri arasında TÜRSAB Başkanı Ulusoy`a tepkilere neden oluyor.


`TÜRSAB mahkemelik`, `Ulusoy`un TÜRSAB kıyımı`, `TÜRSAB Başkanı tabanıyla kavgalı`, `Başaran Ulusoy Antalya`ya karşı`, `Turizmciler Ulusoy`u kınadı`,
`TÜRSAB`da hac kavgası`, `Ulusoy`un `pembe tablo`suna tepki`. Bunlar TÜRSAB ile ilgili olarak son dönemde basına yansıyan başlıklardan yalnız birkaçı. Turizm çevreleri şu günlerde sık sık bu haberlerle karşılaşıyor ve doğal olarak da TÜRSAB`ta neler olduğunu merak ediyorlar. Bu soruyu TÜRSAB`ın taban örgütü olarak tanımlanan Bölgesel Yürütme Kurulları (BYK) yöneticilerine yönelttik.


ULUSOY BYK`LARA KARŞI;

Kendisine 28 Aralık`ta gönderilen Başaran Ulusoy imzalı faks mesajı ile görevden alındığı tebliğ edilen TÜRSAB İzmir Bölge Başkanı Mert Dikmen, seçimde kendisini desteklemedikleri için, Ulusoy`un meslek kuruluşunun taban örgütü olan BYK`ları içine sindiremediğini öne sürüyor. TÜRSAB Bölge yöneticileri, Ulusoy`un 15 BYK`dan yalnız Konya ile iyi ilişki içinde olduğunu, bunun dışında başta turizmin başkenti olarak kabul edilen Antalya olmak üzere, İzmir, Marmaris, Bodrum ve diğer bölgelerdeki bölgelerle hiç ilişki kurmadığını söylediler. TÜRSAB Bölge kurulları yöneticileri, bu yüzden yönetmeliğe göre yılda en az üç kez yapılması gereken genişletilmiş Bölgesel yürütme kurulları toplantısının da, Başaran Ulusoy`un görevde olduğu bu yıl hiç yapılmadığını sözlerine eklediler.


GERGİN İFTAR YEMEĞİ;

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, İzmir bölge yöneticilerini görevden almasından sonra bölgede oluşan tepkiyi yatıştırmak için hafta sonunda İzmir`e giderek buradaki acentalara bir iftar yemeği verdi. Grand Hotel Mercure`deki yemekte konuşan Ulusoy, `Beni sevmeyenler olabilir. Ama benim kimseyle kavgam yok. Bazı konularda yanlış yapmış olabiliriz. Beni çeşitli konularda mahkemeye verebilirsiniz` sözleriyle tepkileri yatıştırmak istedi. Yemekte, Tutku Tur yetkilisi Murat Ekinci ile Gay Tur yetkilisi Şenol Öztürk, İzmir`in bazı sorunları olduğunu belirterek, bu sorunların konuşulmasını istediler.


TOPLU İSTİFA;

Diğer bölge yöneticileri Başaran Ulusoy`un BYK`lara karşı tutumuna bir başka örnek olarak geçtiğimiz ay görevden topluca istifa eden Ankara yöneticilerinin yayımladığı bildiriyi gösterdiler. TÜRSAB Ankara bölge yöneticileri topluca istifa ederken yayımladıkları bildiride şu görüşleri öne sürdüler: `Seçimle göreve gelen ve üyenin gerçek sesi olan Bölgesel Yürütme Kurulları`nı gerçeği yansıtmayan iddialarla yıpratmaya çalışan, devamlı surette dışlayıp devre dışı bırakan ve Bölgesel Yönetim Kurulları modeli yönetim anlayışına karşı olduğunu açıkça beyan eden bir zihniyet karşısında sizlere hizmet vermenin mümkün olamayacağı kanaatine varmış bulunmaktayız`.


BİR TEPKİ`DE ANTALYA`DAN;

Başaran Ulusoy`a turizm bölge ve merkezlerinden tepkiler geldiği iddia ediliyor. Aralarında Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO)ile Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB)`un da bulunduğu beş meslek kuruluşu ve sivil toplum örgütü, Turizm Bakanı`na ortak imzalı bir mektup göndererek Başaran Ulusoy`un Antalya`ya ve turizme karşı tavrını protesto ettiklerini duyurdu. Beş kuruluşun mektubunda Başaran Ulusoy`un tavrından etkilenerek MEDİTT Fuarı`na katılmadığı için Turizm bakanı Erkan Mumcu`ya da sitem edildi.


KİMİN ÖRGÜTÜ;

TÜRSAB`ın bir Bölge yöneticisi ise `Hac ve umre işi yapanların desteği ile seçilen Başaran Ulusoy meslek kuruluşumuz TÜRSAB`ı ne yazık ki, yalnız oylarını almak istediği bir kesime hizmet eder hale getirdi. Öyle ki, turizm sektörünün tek yasal kuruluşu olmasıyla övündüğümüz TÜRSAB bugün Başaran Ulusoy`un elinde; turizmin başkenti Antalya`da yapılan Türkiye`nin ilk incoming fuarını torpilleyen kurum, İzmir`de turizmi canlandırmak isteyenleri görevden alan zihniyet, Marmaris, Bodrum ve diğer turizm merkezleri ile ise hiçbir ilişki ve diyalogu olmayan bir hale gelmiştir.` diye konuştu.


40 KİŞİNİN İŞİNE SON VERDİ;

Bu arada Başaran Ulusoy`un göreve geldiği günden bu yana merkez ve bölge çalışanlarından, aralarında birliğin hukuk, mali ve basın danışmanlarının da bulunduğu 40 kişiyi işten çıkardığı bildirildi. TÜRSAB bölge yöneticileri Ulusoy`un bu yolla da birliği yetişmiş elemanlardan yoksun bırakarak meslek kuruluşu ve sektöre zarar verdiğini öne sürüyorlar. (FİNANSAL FORUM)



Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.031 TL        
BORSA
1.003 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.013 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.