Uc Ayliklar Geliyor.

23.04.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :
Uzun bir sureyi Cumhubaskanligiseciminin bir hukumet krizine donusebilecegi tedirginligi ile geciren IMKB; koalisyonu olusturan liderlerin `hukumete devam` karari almasiyla moral bulmus ve yeni bir yukselis hazirligi icine girmisti. Ekonomik gelsimeler de bu yukselisi destekleyecek gucteydi. Mart ayi enflasyonunu beklentilerin altinda gelmesiyle enflasyon dusus trendine girmis, uc aylik kur hedefleri tutturulmus, Petrol Ofisi, Tupras`in ozellestirilmesi basariyla tamamlanmis ve 3. GSM lisans ihalesi surpriz bir fiyatla Is Bankasi-Italia Telecom konsorsiyumuna satilmisti. Dunya Bankasi ve IMF uygulanan istikrar paketinin basariyla yurutuldugu ve Uluslararasi kredi derecelendirme kurumlari da kredi notumuzu artiracaklari dogrultusunda aciklamalar yapiyordu. Fakat Cumhurbaskanligi seciminin yarattigi siyasi belirsizlikten dolayi borsa bu beklentileri satin alamadi. Belirsizligin kalkmasiyla tum bu beklentileri gec de olsa satin alma egilimine giren borsanin basindaki karabulutlar bir turlu eksilmedi. GEcen hafta tum dunya borsalarinin, Amerikan borsalarindaki dususle sarsilmasi, IMKB`yi de yakindan etkiledi. new York Borsasi ve zellikle yeni teknoloji hisselerinin yer aldi. Nasdaq borsasi`ndaki sok dususe once Asya borsalari sonra ise Avrupa borsalari tepki verdi. IMKB`nda da yerli ve yabanci yatirimcilarin panik satislari gozlendi. Fakat bu satislarin kucuk capti oldugu yorumu yapiliyor. Turk sermaye piyasalarinda yabanci yatirimcilarin pozisyonu her zaman buyuk onem tasimistir. Yabancilar icin en onemli sey siyasi istikrar ve hukumetin ekonomik hedefleri ne olcude tutturabilecegi beklentisidir. Uzun vadeli yatirim yapacaklari zaman analizlerinde ulkenin durumunu, beklentilerini ekonomik, siyasi gelismelerini ve borsada islem goren sirketlerini derinlemesine incelerler. Gerek yabanci gerekse yerli yatirimci ve fonlar icin borsamizda acacaklari yeni pozisyon veya portfoylerinde yapacaklari hisse degisimleri acisindan uc aylik bilancolar somut gostergeler tasiyacaktir. Sirketin yil sonu profilini ve beklentilerini ne olcude gerceklestirebilecegini yansitacak olan uc ayliklar yakvas yavas gelmeye basladi. Uzmanlar dunya borsalarindaki tedirginlik ve Cumhurbaskanligi secimine iliskin belirsizlikten dolayi borsanin yatay seyir izlemesini bekliyorlar. ugunlerde uc aylik beklentiler dogrultusunda, hisse bazli hareketlerin gozlenecegini belirten uzmanalr, uc aylik bilancolarda cimento, otomotiv, telekomunikasyon, beyaz esya ve cam sektorlerinin one cikacagini tahmin ediyorlar. (INTERMEDYA EKONOMI)


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.008 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
1.006 TL        
EURO
1.000 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.