Ve Borsa 2000`in Altinda.

18.09.1998 - 00:00 | Son Güncelleme :
IMKB`nda dun tarihi bir dususdaha yasandi ve borsa endeksi 27 Agustos 1997 yilindan bu yana en dusuk degeri olan bin 948 puana geriledi. Endeks 27 Agustos 1997 tarihinde bin 925 puandan kapanmisti. Borsa endeksi dun 178 puan birden kayipla, psikolojik sinir olarak kabul edilen 2000 puanin da altina indi. Hisseler ortalama yuzde 8.4 oraninda geriledi. Gunluk islem hacmi ise 30 trilyon lirada kaldi. Borsa endeksi dunku kapanis itibariyle dolar bazinda tam 70 sente dusmus durumda. Endeks en son 16 Temmuz 1998 tarihinde 4 bin 530 puanla tarihi zirvesine ulasmisti. Endeksin dunku bin 928 puanlik kapanisi dikkate alindiginda borsa son iki ay icinde tam 2 bin 582 puan birden dusus kaydetmis durumda. Yine son iki aylik surecte hisselerin ortalama deger kaybi ise yuzde 57`yi buluyor. Borsadaki son dususlerin artik yurtdisindaki gelismelerden ziyade icerdeki secim belirsizligi ve ozellikle hisse senetlerinin vergilendirilmesinin yarattigi endiselerden kaynaklandigina dikkat cekiliyor. Borsada gelecek yil basindan itibaren baslayacak vergileme nedeniyle satis yapan yatirimcilarin satislarini onumuzdeki gunlerde de surdurmesi ve IMKB Endeksi`nin biraz daha asagilara gerilemesi bekleniyor. Borsa dun sabah satislarla acildi ve endeks ilk seansta, psikolojik sinir olarak kabul edilen 2000 puanin da altina indi. Gune 2 bin 113 puandan satislarla baslayan IMKB Bilesik Endeksi birinci seansin sonunda 149 puanlik dususle 1977 puana geriledi. Hisse senetleri ilk seansin sonunda ortalama yuzde 7 deger kaybetti. Birinc iseansta yogun satislara karsin islem hacmi 17 trilyon lira olarak gerceklesti. Ikinci seans da satislarla acildi. Endeks ikinci seansta bir ara 1972 puandan youn satislarla basladi. Hacimsiz bir dusus sergileyen endeks, yabanci satislariyla 1933 puan seviyesine kadar geriledi. Borsa ikinci seansin, sonunda, ilk seansa gore 29 puan azalarak, 1948 puana geriledi. Hisse senetleri ise ikinci seansta ortalama yuzde 1.48 oraninda deger kaybetti. yaklasik 280 sirket hissesinin islem gordugu borsada, islemler neredeyse durma noktasina gelmis durumda. Dun her iki seansta da, alim satim islemlerinin iki uc dakika araliklarla gerceklestigi gozlendi. (HURRIYET)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
995 TL        
BORSA
1.004 TL        
DOLAR
1.003 TL        
EURO
1.009 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.