Vergi Tasarisi Ve Enflasyon Beklentileri Ile Endeks3272 Puana Ulasti.

02.03.1998 - 00:00 | Son Güncelleme :
Borsa gectigimiz haftaya, BM Sekreteri Kofi Annan`in Irak ile diplomatik bir anlasma saglamasi ve RP`nin kapatilmasinin resmi gazetede yayinlanmasi souncunda ciddi bir yukselis ile basladi. Endeks Irak krizinin diplomatik yolar ile cozulmesinin yarattigi rahatlik ile haftanin ilk gununde 333 puanlik artisla 3330 puana kadar yukseldi. Ote yanadn vergi reformundaki belirsizlikler ve asya`da yasanan kriz piyasada tedirginlik yaratti. Borsa haftanin ikinci gununde ic siyasatteki gelismelere endekslendi. Ulke ekonomisindeki belirsizlikler ve kar satislarinin yapilmasi borsayi olumsuz etkiledi. Ayrica vergi tasarisindaki belirsizlikler ve Ciller`in yuce divanda yargilanip yargilanmayacagina iliskin gelismeler borsada belirsizlige neden oldu. Hafta ortasinda elektrik hisselerine gelen yogun talebin genele yayilmasi yukselise neden oldu. Islem hacminin onemli bir bolumunun kamu ve elektrik hisselerinde toplandigi gozlendi. Ve endeks 3320 puandaki direncini kirdi. Genellikle yabanci alimlarinin gerceklestigi ve spekulatorlerin endeksi ayakta tutmaya calistiklari gozlendi. Bir onceki hafta 261 trilyon 409 milyar 71 milyon lira olan toplam islem hacmi gectigimiz hafta yuzde 65.31 artisla 432 trilyon 137 milyar 64 milyon lira olarak gerckelesti. IMKB ulusal 100 Endeksi haftayi 3272 puandan tamamladi. IMKB Ulusal 100 endeksi hafta icinde 2973 puanla en dusuk, 3426 puanla en yuksek seviyesini gordu. Sanayi Endeksi 2307 puandan 209 puan artarak 2516 puandan, Mali Endeks 3904 puandan 365 puan artarak 4269 puandan gectigimiz haftayi kapadi. Sanayi hisseleri yuzde 9.05, Mali hisseleri ise yuzde 9.34 oraninda deger kazandi. Cukurova Elektrik hafta icinde en yuksek islem hacmine sahip hisse senedi siralamasinda basi cekerken, bunu sirasiyla Tupras, Dogan Holding, Eregli Demir CElik, Koc Holding, Kepez Elektrik, Petkim, Petrol ofisi, Sabsanci Holding, Is Bankasi (C) izledi. (DUNYA)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.031 TL        
BORSA
1.003 TL        
DOLAR
1.000 TL        
EURO
1.010 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.