Vergi Yasasi Luks Konut Talebini Azaltti.

16.06.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :
1996 yiliaralik ayinda kurulan, Temmuz 1997`de faaliyet gecen ve 18 Haziran 1998`den itibaren de IMKB`nda islem gormeye baslayan Yapi Kredi Koray Gayrimenkul Yatirim Ortakligi 1999 yili sonunda 8 trilyon lira kar hedefliyor. 1997 yilini 300 milyar lira karla kapatan, 1998 yilinda ise 2.6 trilyon lira kar elde eden YKK; bu yilin ilk ceyreginde ise 2.2 trilyon lira kar aciklamisti. 1998 yilinda yasanan ekonomik kriz ve vergi reformunun sektoru onemli olcude etkiledigini belirten YKK Genel Muduru Hakan Kodal, luks ve yazlik konut sektorunde ciddi bir durgunluk yasandigini, bu durgunlugun en az orta kesime yonelik birinci konut projelerinde hissedildigini kaydetti. Yabancilarin Dogu Bloku`na dahi yatirim yaptiklarini, Turkiye icin de ayirdiklari fonlari bulundugunu belirten Kodal, Turkiye`deki istikrarsizligin kendileri icin dezavantaj oldugunu kaydetti. Yasanan kriz nedeniyle ellerindeki projeleri realize ettiklerini ve yatirimlarin ertelediklerini ifade eden Kodal, icinde bir hipermarketin de bulundugu 20 milyon dolarlik bir projenin gundemde bulundugunu vurguladi. Yapi Kredi Koray`in 84.5 milyon dolar olan net aktif degerinin, 33 milyon dolarinin konut, 26.2 milyon dolarinin ticari ve 25.3 milyon dolarinin da likid degerlerden olustuguna ifade eden Kodal, `A ve C Blokta 10 ofis katinin bulundugu Yapi Kredi Plaza`da 1998 sonu ekspertiz degeri 26.2 milyon dolar civarinda bulunuyor. Kemerburgaz`da tamami bizim tarafimizdan gelistirilen 215 unitelik Istanbul Istanbul konut projesinin 98 sonu ekspertiz degeri 51 milyon dolar. sisli`deki 33 katli rezidans projesinin ekspertiz degeri ise 6.1 milyon dolar duzeyinde bulunuyor. Yuzde 2.108 hissesine sahip oldugumuz kemer Country yalikonkalari`nin satisindan 1998`de 1.3 milyon dolarlik gelir elde ettik` dedi. Onumuzdeki uc yil icinde dengeli portfoy yapisi ile buyuyup, alisveris merkezleri ve profesyonellere yonelik konuta oncelik vereceklerini belirten Kodal, yillik aktif buyume hedeflerinin yuzde 25, uc yillik asgari yatirim hedeflerinin ise 75 milyon dolar oldugunu kaydetti. 1999 yilini 8 trilyon liranin uzerinde bir karla kapatmayi hedeflediklerini ifade eden Kodal, `Istanbu -istanbul konutlarinin satisindan 18 milyon dolar, Kemer Country Yalikonaklari`nin satisindan ise 2 milyon dolar elde etmeyi planliyoruz. Yapi Kredi Plaza`dan 2.4 milyon dolar kira geliri saglanacak. Yeni projeler haric sene sonu nakit mevcudu 30 milyon dolar olacak. 1999 yilinda Istanbul-istanbul icin 9 milyon dolar, yeni projeler icin ise 25 milyon dolarlik yatirim yapmayi hedefliyoruz` dedi. (FINANSAL FORUM)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.002 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
1.000 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.