Vestel Birinci Caddeye Cikacak.

23.03.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :
2000`li yillardakivizyonu ve hedefleri hakkinda bilgi vermek uzeret oplam 946 bayisini biraraya getiren Vestel, bu yil icinde birinci caddeye cikmayi hedefledi. 1999 yilinda 75 milyon dolarlik ihracatla Vestel`in ihracat sampiyonu olduguna dikkat ceken Zorlu Holding yonetim Kurulu Baskani A. Nazif Zorlu, grubun 2001 yili icin 1.5 milyar dolarlik ihracat hedefledigini vurguladi. Bu yil icin yuzde 30 buyume ongorduklerini belirten Zorlu, Avrupa televizyon pazarinda yuzde 17 paya sahip olduklarini, ic piyasada ise bu oranin yuzde 35 oldugunu kaydetti. Televizyon pazarinda oldugu gibi beyaz esya pazarinda da bir numara olmayi hedeflediklerini soyleyen Zorlu, bu yil icin toplam cihaz uretim hedeflerinin 7 milyon adet oldugunu kaydetti. 1999 yilinda 5 milyon adet televizyon uretimi gerceklestirerek Avrupa`nin en buyuk elektronik sirketleri arasina girmeyi basardigini belirten Zorlu, Vestel`in satildigina dair cikarilan dedikodularin mesnetsiz oldugunu dile getirdi. Zorlu, Vestel`in Electrolux`e satilmasinin mumkun olmadigini hatta sozkonusu sirketle isbirligi yapilmasinin bile gundeme gelmedigini soyledi. Zorlu, `1995`te 600 bin TV uretecegiz dedik gulduler. 1 milyon-2 milyon dedik deli dediler. 4 milyon uretecegiz dedik palavra dediler. 1999`da bes milyon TV urettik, 2000 yili hedefimiz ise 7 milyon cihaz uretmek. Biz yapamayacagimiz sozu konusmayiz. dediklerimizi yaptik, tekstilde oldugu gibi elektronikte de dunya devleri arasina girmeyi hedefliyoruz` dedi. Avrupa`da TV pazarinin yuzde 17`sine sahip olduklarini dile getiren Zorlu, hedeflerinin ise ABD Pazarina girmek oldugunu vurguladi. Zorlu silikon vadesinde bulunan 15 dinamik Turk muhendisinin urettigi 750 bin adet internet TV`nin baglantisini yaptiklarina isaret etti. ABD ve Kanada gibi ulkelere turkiye`den televizyon ihrac eden sirket olduklarini belirten Zorlu, ic pazarda TV`de oldugu gibi beyaz esya ve klimada da bir numara olacaklarina dikkat cekerek, `devir artik mini market devridir. Bayilerimden birinci caddeye cikalim diyorum. Artik birinci caddeye cikalim. Gelin bizden isteyin. Pazardaki Vestel`i her alanda bir numara yapalim` dedi. 2000 yilinin ikinci yarisinda bircok yeni urun piyasaya tanitacaklarini belirten Zorlu Holding Genel Koordinatoru Dr. Metin Caglar, bunlar arasinda bazi urunlerin dunya`da ve Turkiye`de ilk olacagina isaret etti. Caglar, `bunlar dunyada ilk defa Turkiye`de uretliecek. Bugun DVD`de Vestelk endi urununun gelistirdi ve ihrac ediyor. Ikinci yarida uygun fiyatlarla ic piyasaya sunmaya baslayacagiz` dedi. Caglar ayrica, Vestel`in guclu bayi teskilati, uretim ve pazarlama gucuyle televizyon sektorundeki liderligini 2000`li yillarda beyaz esya sektorune de tasiyacaklarini kaydetti.
Reklama 20 milyon dolar butce ayirdi: Dunyada elektronik sektorunde yasanan gelismeler hakkinda bilgi veren Vestel Pazarlama Genel Muduru Levent Hatay, kucuk ev aletlerinde maulinex ile isbirligi sagladiklarini belirterek, `Durmadan yeni urunler uzerinde calisiyor ve gelistiriyoruz. Bu yil icinde bircok yeni urunu piyasaya sunacagiz. Bulasik Makinasi ve Firin urunlerimizde yenilenmeler yapiyoruz. Daha gelismis muzik setlerini urun gamimiza katacagiz` dedi. 2000 yili beyaz esya pazarinda yuzde 15 pazar payi elde etmeyi hedeflediklerini belirten Hatay, bunun cift kapili buzdolaplarinda yuzde 25 ve klimada ise yuzde 20`in uzerinde gerceklestireceklerine isaret etti. Hatay ayrica, 2000 yili icin 20 milyon dolar reklam butcesi ayirdiklarini belirterek, bu yil icin tum kampanya programlarinin hazir oldugunu kaydetti. (FINANSAL FORUM)


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.031 TL        
BORSA
1.003 TL        
DOLAR
1.000 TL        
EURO
1.011 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.