Vestel, Yuzde 120 Oraninda Uretim Artisi Hedefliyor.

08.05.1998 - 00:00 | Son Güncelleme :
Vestel Yonetim Kurulu Baskani Ahmet Nazif Zorlu, bu sene yuzde 120 oraninda uretim artisi hedeflediklerini soyledi. Zorlu sirketin gecen sene gerceklestirdigi 4 trilyon liralik yatirim ve uretim miktarinin surekli artmasi nedeniyle bu sene kar payi dagitmayacaklarini da sozlerine ekledi. Zorlu sirketin faaliyetlerine iliskin olarak su bilgileri verdi. Bu sene (1998) 4 milyon televizyon uretimi, 1 milyon monitor uretimi hedefliyoruz. Televizyon ve monitor uretimi ile birlikte toplam 5 milyon adet televizyon ve 1 milyon adet monitorun yuzde 80`lik bir bolumu ihrac edilecek. Bu 4 milyonluk uretim hedefi icinde PC uretimi de gelistirilerek gerceklestirilecek. 1997 yilinda ekonomik kosullarin uygunlugu, artan pazar payimiz ve buyuyen ihracat hacmimiz sayesinde uretim miktarimiz bir onceki yila gore yuzde 118.5 artis gosterdi. Uretim artisi isci arttirimi sonucu artan verimlilik ile gerceklesti. Uretim maliyetlerimizde de azalma saglanmis, dolayisiyla rekabet acisindan onemli avantajlar elde edilmistir. Televizyon ve monitor uretimimiz uc yil oncesine gore 12 kat artti. 1997 yilini 7 trilyon 700 milyar lira kar ile kapattik. 1998`de hedeflenen miktarlar ilk uc ay verilerine gore yuzde 100 oraninda tuttu. 1998 yilinda 500 milyon dolar ihracat hedefliyoruz. Uc aylik verilerde bu 500 milyon dolarlik hedefimizin gerceklesecegini gosteriyor. Gecen sene 4 trilyon lira civarinda bir yatirim yaptik. Bu nedenle bu sene kar payi dagitmayacagiz. Bugunku degerinden dusunursek bu miktar 8-9 trilyon liraya denk geliyor. Yatirimlarimizin cogunu gerceklestirdik. Ote yandan bizim uretim miktarimiz surekli artiyor, bunun icin kar dagitmayi dusunmuyoruz. Bu sene yuzde 120 oraninda uretim artisi hedefliyoruz. 1995 yilinda 15 ulkeye, 1996 yilinda 88 ulkeye ihracat yaparken su anda ihracat yaptigimiz ulke sayisi 100`un ustune cikti. 1996 yilinda yuzde 19 olan ic piyasadaki pazar payimiz 1997 yilinda yuzde 28`e yukseldi. 1996 yilinda ihracattan elde edilen 140 milyon dolarlik satis, 1997 yilinda 250 milyon dolara cikti. 1998 yilinda televizyon uretim kapasitemizin yillik 2 milyon adetten 4 milyon adede yukselttik. Elektronikte ic pazar payimiz yuzde 30`a ulasti. Buzdolabi, camasir makinasi ve klima urunlerinde yuzde 5.9`luk pazar payina nofrost buzdolabinda ise yuzde 25`lik pazar payina ulasildi. 2000 yilinda elektronikte pazar payi hedefimiz yuzde 40 (630 bin TV), beyaz esyada yuzde 25-30 (360 bin buzdolabi, 250 bin camasir makinasi, 50 bin bulasik makinasidir.) (DUNYA)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.021 TL        
BORSA
1.003 TL        
DOLAR
998 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.