WorldCom Tüketici Bölümünü Ayırıyor

28.10.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :
Şirketin icra başkanı Bernie Ebbers`in verdiği bilgiye göre, AT&T`den sonra WorldCom da tüketici uzun operasyonlarını geriye kalan bölümünden ayırıyor. Bu karar, Ebbers`in satın almaya dönük büyüme stratejisinin tersine çevrildiğine işaret ediyor.


Ebbers`ın Sprint ile birleşme planı ABD anti - tröst yetkilileri tarafından durdurulmuştu. Ebbers, şirketin yeniden yapılanma işi büyük anlamda bitti dedi. Ancak bütün detayların açıklanması 1 Kasım`da gerçekleşecek. Uzun mesafe telefon hizmetlerindeki keskin savaş ve internet kolundaki yavaşlama da, grubun dün yaptığı gelir açıklamasında beklenenin altına düşmesine neden oldu. Hisseler daha önce yüzde 7 düşüşe uğramıştı. Ebbers WorldCom`ı, küçük şirketlere hizmet veren 60 adet uzun mesafe taşıyıcısı satın almak suretiyle oluşturmuştu. Sonuçta Ebbers, AT&T`nin bir numaralı rakibi MCI`ı da 1 Kasım 1997`de satın aldı.


Ancak WorldCom icra başkanı, ABD ve Avrupa anti - tröst yetkililerinin şirketin Spring ile birleşmesini engelleyince, stratejisini gözden geçirmek durumunda kaldı ve uzun mesafe iletişim alanındaki konsolidasyon da böylece sona erdi. Giderek düşen uzun mesafe hizmet ücretleri WorldCom`ın büyüme oranını etkiliyorsa da, bu şirket rakiplerine göre sesli hizmetler alanında daha bağımsız bir görünüm arz ediyor. WorldCom son raporunda üçüncü çeyrekte, müşteri ve toptan satış hizmetlerindeki gelirlerinin yüzde 3, 2.9 milyar dolar düştüğünü belirtti. WorldCom da AT&T gibi, ses, veri, ve internet operasyonlarını tek bir operasyon halinde sürdürmek arzusunda. Dünyanın en büyük internet trafiğine sahip olan WorldCom, internet gelirleri büyüme oranında da yavaşlama açıkladı. Bu gelirler üçüncü çeyrekte yüzde 29, yani 1 milyarın biraz üzerinde bir büyüme gösterdi.
Ayrıca şirket, şebekesini kullanan küçük taşıyıcı şirketlerden bazılarının iflası nedeniyle 405 milyon dolar kayba uğradı. Genel anlamda Worldcom gelirlerinde yüzde 12`lik bir artış raporu verdi. Bu oran 10 milyar dolara tekabül ediyor. İşletme gelirleri ise yüzde 16 yükselerek, 2.6 milyar dolar düzeyine tırmandı. Vergilerden sonra kazançlar yüzde 26 yükseldi ve hisse başına 47 sentten 1.4 milyar dolar düzeyinde gerçekleşti. (FİNANSAL FORUM - FİNANCİAL TİMES)


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
994 TL        
BORSA
1.004 TL        
DOLAR
1.002 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.