Yabanci Ortakliga Sicak Bakan ıhlas Ev Aletleri Senesonunda 20 Trilyon Ciro Hedefliyor.

26.07.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :
Bu senenin sonunda 20 trilyon lira ciro hedeflediklerini dile getiren Ihlas Ev Aletleri Genel Muduru Osman Ozer, yabanci bir ortaklik icin tekliflere acik olduklarini belirtti. Onceki donemlerde yabanci ortaklik konusunda Korfez Yatirim ile calismalari oldugunu fakat daha sonra iptal edildigini soyleyen Ozer, `Ortaklik dusuncesi finansman sorunundan kaynaklanmiyor. Sirket olarak stratejik bir ortaklik dusunuyorduk. Yabanci ortagin bilgi ve teknolojisinden istifade etmek on plandaydi. Fakat ertelendi. Suanda tekliflere acigiz fakat prensiplerimizden taviz vermeyiz. Kurulacak ortaklik ile kurumsallasma ve kurumun sonsuza dek surmesini istiyoruz. Ihlas da kuresellesen dunya icerisinde yerini almali. Bu zaten Ihlas Holding`in genel stratejisidir. Bizim de holdingin kurulusu olarak vizyonumuzu buyuk tutmamiz gerekir` dedi. Sirketin toplam 3 trilyon 600 milyar liralik yatirimi oldugunu kaydeden Ozer, yatirimlarin finansmaninin yuzde 50`sinin ozkaynakardan, yuzde 50`sinin de ic krediden karsilandigini belirtti. Yatirim tesvik belgesi kapsaminda yatirimlarinin devam ettigini vurgulayan Ozer, sozlerine soyle devam etti, `Yatirimin konusu modernizasyondur. Yeni uretime sokulacak urunlerin gelistirilmesi ve onlarin kalip makina, uretim artiklarinin kurulmasi ile ilgilidir.` ISO 9001 alt yapi calismalarina 1999 yilinda son seklini veren TSE`ye muracaat etmeyi hedeflediklerini soyleyen Ozer, Toplam Kalite Yonetiminin sirketin hedefleri arasinda oludgunu, bu hedefe ulasmak uzere hizmet ici egitim faaliyetlerinin butun hiziyla devam ettigini belirtti. sektorde, banyo sofbeninde yuzde 90, soba grubunda ise yuzde 70 pazar payi ile lider olduklarini dile getiren Ozer, diger cesitlerinin pazar payi konusunda bir arastirma yapilmadigini ifade etti. Ozer, uretimde modern tedarik sistemini benimseyen sirketin uretim, satis ve satis sonrasi hizmette musteri memnuniyetini hedeflediklerini soyledi. 1999 yilinin 6 aylik degerlendirmesi ve onumuzdeki 6 aya iliskin beklentilerini de anlatan Ozer, `199 yilinin ilk 6 aylik doneminde gectigimiz yillara gore icinde bulundugumuz kriz ortaminda satis ve imalat iyi bir seviyede bulunmakta. Sirketimizin urun yelpazesi mevsimsellik arzettigi icin onumuzdeki 6 ayin daha verimli gececegini umit ediyoruz` dedi. ihlas Ev Aletleri`nin uc binada toplam 19 bin metrekare kapali alanda faaliyet gosterdigini kaydeden Ozer, `1. bina 15 bin metrekare olup, ana uretim binasidir. 2. bina tek kat ve 2 bin 500 metrekare olup bu binada teflon ve emaye tesisleri yer almaktadir. Aylik 4 bin takim (5 parca) emaye-teflon tencere seti uretebilecek kapasitededir. 3. bina ise bin 500 metrekareden olusup statik toz boyama islemi yapilmaktadir.`
Sene sonunda 1 miyon 500 bin adet uretim hedefliyoruz: Her sene belli bir kapasite ile uretim yapildigini, bu yil sonunda da 1 milyon 500 bin adet uretim hedefleri oldugunu dile getiren Osman ozer, aylik bazda 35 cesit urunde 130 bin uretim gerceklestirecek kapasiteye sahip olduklarini vurguladi. Ozer, teflon serisi de sayildiginda aylik 135 bin adet uretim yaptiklarini soyledi. Fakat, sirketin tek vardiya ile calistigini, asil kapasitenin vardiya sisteminin devreye girmesi ile 2`ye katlanacagini belirten Ozer, kapasitelerinin uretime musait oldugunu kaydetti.
Turki Cumhuriyetleri ve Afrika ulkelerine ihracat yapiyoruz, Almanya`dan da talep var: Sirketin ihracat seyrinin bugune kadar pazar yoklamalari niteliginde oldugunu soyleyen Osman Ozer, genellikle Turki cumhuriyetlerine ve Afrika ulkelerine ihracat yaptiklarini kaydetti. Bundan sonra uluslararasi kalite standardini yakaladigimizda hedefimiz Avrupa pazarindan pay almak diyen Ozer konuya yonelik su bilgileri verdi `Sirketin bu yonde calismalari urun ve sirket bazinda devam ediyor. Mamullerimizden temizlik Robotu`nda TUV, Cay Seti`ne ise VDE belgesi alindi. 1998 yilinda ihracatin satislar icerisindeki payi yuzde 6`dan yuzde 3`e geriledi. bu sene de ayni seviyelerde olusmasini bekliyoruz. Suanda ic piyasa bizi dolduruyor. Ihlas markasini Avrupa`ya da yine ayni hassasiyetle tasimak istiyoruz. Yeni girecegimiz pazarlarin sartlarini goz onune alarak urun uretmek niyetindeyiz. almanya`dan istek var, eger Almanya`ya uretim yapmaya baslarsak diger pazarlarimizin da onu acilir. Fakat Almanya`ya ne zaman ihracat yapariz bilemiyorum. Sirket uzun bir yokusa cikti, ilk adimlarini atiyor. Rekabete girmemiz icin urun cesidimizi arttirmamiz gerekli. Urun cesitliligi konusunda AR-GE calismalarimiz devam ediyor. Pazarlama teskilatimiz cok buyuk, 15-17 bin tane Turkiye capinda pazarlamacimiz var.` (DUNYA)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.005 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
1.006 TL        
EURO
1.005 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.