Yapı Kredi 3 milyar YTL zarar açıkladı

15.03.2006 - 11:45 | Son Güncelleme :

Yapı ve Kredi Bankası`nın 2005 yılı konsolide olmayan net zararı yaklaşık 3 milyar YTL olarak gerçekleşti. Yapı ve Kredi Bankası`ndan Borsa`ya gönderilen konsolide olmayan mali tablolara göre, bankanın 31 Aralık 2004`te 58 milyon 871 bin YTL olan net zararı, 31 Aralık 2005`te 2 milyar 996 milyon 274 bin YTL`ye yükseldi. Bankanın 2005 yılı 9 aylık sonuçlarında ise net dönem zararı 2 milyar 501 milyon 116 bin YTL olarak belirlenmişti. Borsa`ya iletilen Banka`nın 2005 yılına ilişkin bağımsız denetim raporunda, 28 Eylül 2005 tarihinde Çukurova Holding A.Ş., çeşitli Çukurova Grubu Şirketleri ve Mehmet Emin Karamehmet ile Koç Finansal Hizmetler A.Ş., Koçbank N.V. ve Koçbank A.Ş. arasında Banka`nın yüzde 57.4 oranındaki hisselerinin satışına ilişkin hisse alım sözleşmesi son haline getirilerek imzalandığı hatırlatıldı. Kredi sözleşmesi Hisse alım sözleşmesine ilave olarak Banka ile Banka`nın eski hakim ortağı olan Çukurova Grubu şirketleri arasında 28 Eylül 2005`te Banka ile olan kredi ve diğer ilişkilerini yeniden düzenleyen bir kısım sözleşmeler imzalandığı dile getirilen raporda, bu sözleşmelerdeki hükümlerin bir kısmının bağımsız denetim raporu tarihi itibariyle gerçekleştiği, bir kısmının ise Banka`nın dolaylı olarak çoğunluk hisselerine sahip hakim ortağı Koç Finansal Hizmetler tarafından garanti altına alındığı vurgulandı. Raporda, bu sözleşmelerin devam eden kısmıyla ilgili olarak 31 Aralık 2005 tarihi itibariyle mali tablolara etki edebilecek düzeltme kayıtlarının, bu sözleşmelerdeki hükümlere ve Banka yönetiminin en iyi tahminlerine dayanılarak mali tablolara cari yıl kâr-zararıyla ilişkilendirilmek suretiyle yansıtıldığı belirtildi. Sermaye yeterliliği Bağımsız denetim raporunda, 31 Aralık 2005 tarihi itibariyle Banka`nın sermaye yeterliliğinin standart oranı ilgili mevzuatta belirlenen asgari oran olan yüzde 8`in altında kalmakta olduğu kaydedilerek, şu görüşlere yer verildi: 31 Aralık 2005 tarihi itibariyle özkaynağın belli oranı ile sınırlandırılmış işlemlerinde Banka`nın özkaynaklarında oluşan düşüşler sebebiyle bazı aşımlar oluşmuştur. Banka`nın `Bankaların Kuruluş ve Faaliyetleri Hakkında Yönetmelik`in 4 üncü maddesinin son fıkrası hükmü uyarınca sermaye yeterliliği standart oranını 30 Eylül 2005 tarihini takip eden 6 aylık sürede asgari oran seviyesine getirmesi; özkaynağın belli oranı ile sınırlandırılmış işlemlerdeki aşımları ise 30 Eylül 2005 tarihini takip eden 6 aylık sürede gidermesi gerekmektedir. Banka, sermaye yeterlilik standart oranını yasal alt limit olan yüzde 8`e getirebilmek ve oluşan aşımları giderebilmek için iş planları doğrultusunda çeşitli önlemler almaktadır.
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.031 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
999 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.