Yasarbank`ı Bırakmam.

31.03.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :
Yasar Holding Yonetim KuruluBaskani Tasarruf Mevduati Sigorta Fonu tarafindan el konulan 5 bankadan biri olan Yasarbank`tan vazgecmeye pek niyetli degil. Yasar, Yasarbank`i mutlaka geri alacagini soyledi. Yasarbank`a el konulmasinda haksizlik yapildigini basindan beri soyleyen ve yineleyen Yasar, "Danistay`dan kararin cikmasini bekliyoruz. Nisan ayinda sonuclanacak" dedi. Olumsuz sonuc cikmasi halinde ne yapacaklarini sordugumuzda da Yasar, "Izmirli isadamlari, ticaret odasi, ticaret borsasi ve sanayi, odasiyla birlikte kendi bankamizi geri alacagiz" diye konustu. Yasar, ayrica su anda baska bir bankayla ortakliga gitme asamasinda olduklarini da sozlerine ekledi. Yillarin vermis oldugu deneyimlerini kitap haline getirmesiyle gundemde olan Selcuk Yasar, yeni bir kitap yazdigini ve kisa bir sure sonra cikacagini da sozlerine ekledi. Yasar Grubu`nun Pinar kaymakli yogurt tesisi dun Eskisehir`de acildi. Sadece sistem icin 2.5 milyon dolarlik yatirim yapilan tesis toplam 35 milyon dolara mal oldu. El degmeden Turkiye ve dunyada ilk kez uretimi yapilan Pinar kaymakli yogurttan su anda gunde 16-17 ton uretiliyor. Tesisin toplam uretim kapasitesi ise 100 tona ulasiyor. Birinci yilda 60 ton uretime ulasacaklarini soyleyen Yasar Gida Grubu Baskani Ahmet Arsan, "2 yilda tam kapasite calisacagiz" dedi. Gida yatirimlari hakkinda da bilgi veren Arsan, "Gida ve icecek grubunda bu yil 1 milyar 150 milyon dolarlik ciro hedefliyoruz" dedi. Tesislerin acilisina katilan Tarim ve Koyisleri Bakani Husnu Yusuf Gokalp, tarimda IMF`nin isteginin disinda girdi maliyetlerini dusurmek icin calistiklarini soyledi. Girdi maliyetlerini dusurerek ciftcinin daha fazla para kazanmasini saglayacaklarini belirten Gokalp, "tarimda uretim girdilerini dunnyayla uyumlu yapacagiz. Tarimda kullanilan su, ilac, kredi faizleri, gubre ve mazot fiyati dunyayla uyumlu hale getirilirse Turk tarimi, sanayici ve tekstilci yarista birinci olur" dedi. "Pazara urun fiyati vermeyi birakirsak serbest piyasa olur" diyen Gokalp, "O zaman ciftci kazanacak, ihracatci dunya ihracatcisiyla yarisacak" dedi. Gokalp daha sonra Ziraat Odasi`ni ziyaret etti. Tarimin sikintilarinin artik dibe vurdugunu soyleyen Gokalp, yore ciftcilerinden sikintilarini bir bir anlatmalarini istedi. (YENI BINYIL)


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
999 TL        
BORSA
1.004 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.004 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.