Yatirim Ortakliklari Ilk Alti Ayda Borsa Ortalamasininuzerinde Kar Artisi Elde Etti.

20.08.1998 - 00:00 | Son Güncelleme :
IMKB`nda hisse senetleri islem goren mali sektor kuruluslarinin buyuk bolumunun yilin ilk yarisindaki kar artis orani, borsa ortalamasinin uzerinde gerceklesti. IMKB verilerine dayanarak yapilan hesaplamalara gore alti aylik bilancolarini aciklayan 263 sirketin toplam ortama kar artis orani yuzde 102 duzeyinde kalirken, ozellikle yatirim ortakliklari, yuksek kar artislariyla dikkat cektiler. Toplam 21 yatirim ortakliginin ortalama kar artisi yuzde 172 olarak gerceklesirken, Ata Yatirim`in donem kari yuzde 454, Is Yatirim Ortakligi`nin yuzde 360, Yapi Kredi Koray`in yuzde 242, Finans Yatirim Ortakligi`nin yuzde 214, Yapi Kredi Yatirim Ortakligi`nin yuzde 207 artti. Vakif Gayrimenkul Yatirim Ortakligi`nin kari gecen yilin ilk alti ayina gore yuzde 9 oraninda azaldi. Kar buyuklugunde ise Alarko Gayrimenkul Yatirim Ortakligi 2 trilyon 762 milyar 681 milyon lira ilk sirada yer aldi. Bu sirketin kar artisi yuzde 123 oldu. Bankalara bakildiginda ise Borsa`da hisse senetleri islem goren 15 bankadan mali tablolarini aciklayan 8`inin ortalama kar artisi yuzde 123 olarak gerceklesti. Bu bankalar arasinda kar artisinda yuzde 290 ile Alternatifbank ilk sirayi alirken, Tekstilbank yuzde 211, finansbank yuzde 174, T. Sinai Kalkinma Bankasi yuzde 155, Garanti Bankasi yuzde 149, Is Bankasi yuzde 143, Akbank yuzde 99 ve Demirbank yuzde 46 kar artisi sagladi. Akbank`in yilin ilk yarisindaki kari 81 trilyon 531 milyar, Is Bankasi`nin 66 trilyon 696 milyar, Garanti Bankasi`nin 63 trilyon 139 milyar lira oldu. Holding ve Yatirim Sirketleri arasinda, Efes Holding, gecen yil ilk alti ayda 71 milyar 617 milyar lira olan karini, yuzde 1.923 oraninda artirarak, bir trilyon 448 milyar liraya cikardi. Eczacibasi Yatirim karini yuzde 702 artirarak ikinci sirada yer alirken, Ihlas Holding, 581 milyar lira olan donem karini, bu yil ilk alti ayda 4 trilyon 52 milyar liraya yukseltti. Ihlas Holding, yuzde 597 artisla ucuncu sirada yer aldi. Borsa`daki 9 finansal kiralama ve factoring kurulusu arasinda. Oz Finans Factoring karini yuzde 390 artirarak one cikti. Iktisat FInansal Kiralama`nin kari yuzde 147, Finans Finansal Kiralama`nin kari yuzde 138 oraninda artti. Bu sirketler arasinda sadece Factofinans`in kari yuzde 6 oraninda geriledi. Sigorta sirketlerinin karlari, yuzde 182 oraninda artis saglayan Emek Sigorta, disindakilerde, borsa ortalamasinin altinda kaldi. Gunes Sigorta`nin 6 aylik kari da gecen yilin ayni donemine gore yuzde 15 oraninda azaldi. (DUNYA)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.018 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.005 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.