Yazicilar Halka Acilip 140 Milyon Dolar Toplayacak.

02.02.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :
Anadolu Grubu Icra Baskani Tuncay Ozilhan, `Son 1.5 yilin en buyuk halka acilmasini gerceklestiriyoruz. Hisseler Luksemburg Borsasi`na da kote edilecek. Yazicilar A.S.`nin halka acilmasindan 120-140 milyon dolar bekliyoruz` dedi. Yaklasik 50 yil once Ozilhan Ailesi ile birlikte Anadolu Grubu`nu kuran ve há lá bu grubun buyuk ortagi olan Yazici Ailesi, kendi holdinglerini bu ayin sonunda halka aciyor. Yazici Ailesi, bu halka arzdan 120 milyon dolar ile 140 milyon dolar arasinda bir kaynak bekliyor. Yazicilar`in buyuk ortagi oldugu Anadolu Grubu Icra Baskani Tuncay Ozilhan, bu halka acilmayla birlikte Yazicilar`in da kurumsallasma icin buyuk bir adim atilacagini soyledi. Tuncay Ozilhan`la Yazicilar`in halka acilma nedenlerini ve Anadolu Grubu`nun halka acilma politikasini konustuk.
Yazici Ailesi, halka acilmadan neler bekliyor?
- Anadolu Grubu`nun iki ana kurucu ortagi var bunlardan biri Yazicilar, digeri Ozilhan. Yazicilar, Anadolu Grubu`nun yuzde 67. 9 oraninda ortagi. Yazicilar A.S., sirketin yuzde 18.24`unu, 1.2 trilyon lira nominal degerli hisseyi halka aciyor. Anadolu Grubu`nda kurumsallasma uzerinde yogun calismalar var. Inaniyoruz ki halka acildiginiz zaman kurum olarak daha disiplinli, daha profesyonel ve daha uzun omurlu oluyorsunuz. Grupta halen 9 olan halka acik sirket sayisi Yazicilar`la on olacak. ABD ve Japonya`da aileler sirketlerini halka acarak hem islerini buyutuyor, hem de sirketlerinin kalici olmasini sagliyorlar. Yabanci ortagi olmayan ve halka acilmayan sirketlerin birinci nesilden ikinci nesile bile bazen zor gectigini goruyoruz.
Yazicilar`in halka acilmasinda nasil bir yol izlenecek?
- Yazicilar A.S. hisselerinin yuzde 18.24`unu ortak satis yoluyla Subat ayinin ikinci yarisinda halka arz edecek. Yazicilar`in halka arzedilecek hisseleri, SPK izniyle Istanbul Menkul Kiymetler Borsasi`na ve Luksemburg Borsasi`na kote edilecek. Yazicilar`in halka arzedilecek hisselerin yuzde 82`si yurt disindaki kurumsal yatirimcilara, yuzde 18`i yurt icindeki bireysel ve kurumsal yatirimcilara tahsis edilecek. 18 aydan beri ilk defa bu kadar buyuk bir halka acilma gerceklestirilecek. Halka arz islemleri Invest A liderliginde olusturulan ve 22 bankadan olusan genis bir konsorsiyum araciligiyla, yurt disi sorumlulugu ise Lazard Capital Markets tarafindan yurutuluyor.
Bu halka arzdan ne kadarlik bir kaynak bekleniyor?
- Biz SPK`ya belirli bir fon icinde muracat ettik. 49 bin ile 63 bin nominal hissenin muracatini yaptik. Asagi yukari verecegimiz hisse adedi belli, 1 milyar 276 milyon hisse. Bu bant icinde yaklasik 120 milyon dolar ile 140 milyon dolar arasinda kaynak saglamayi hedefliyoruz.
Yazicilar hissesi alanlar, hangi sirketlere ortak olacak?
- Yazicilar hissesi alan kurum ve bireysel yatirimcilar, baska sirketlere de direkt ya da dolayli ortak olma sansini elde edecek. Ornegin Yazicilar`in istiraki olan ve halka acik olmayan Turkiye Coca Cola ile Anadolu Honda bunlardan ikisi. Anadolu Endustri Holding`de yuzde 67.91 paya sahip olan 7 trilyon lira sermayeli Yazicilar A.S.`nin yurticinde 34 sirkete direkt ve endirekt, yurt disinda ise 20 sirkete endirekt istiraki bulunuyor. (HURRIYET)


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.018 TL        
BORSA
1.004 TL        
DOLAR
1.002 TL        
EURO
1.010 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.