Yıldız'dan gündeme dair açıklamalar

27.08.2015 - 10:54 | Son Güncelleme :
Yıldız'dan gündeme dair açıklamalar | Genel Haberler

Enerji Bakanı Taner Yıldız gündeme dair açıklamalarda bulundu

Yıldız, "Hedefimiz 1 Kasım’da tek başına iktidar olmak. Sonuç aynı çıkarsa CHP ve MHP ile olan konuşmalar dikkate alınacaktır." dedi

İşte NTV'ye konuşan Yıldız'ın açıklamalarından satır başları:   

Deniz Baykal ve Akşener'e yönelik teklifler tamamen liyakata yönelik tekliflerdir. Kritik zamanlarda bakan olarak görev yapmışlardır.

HDP'DEN SEÇİLEN İSİMLER

Haberin Devamı

PİYASALARDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN... 

Batı illerinden seçilmiş olması Kürt kökenli olmadığı anlamına gelmez. Bendeki bilgiler 3 vekilden 2'sinin Kürt kökenli olduğu yönünde.

HANGİ BAKANLIK HANGİ İSİMLERDE OLACAK

Hangi arkadaşımız olursa olsun, hangi partiden gelmiş olursa olsun görevimizi devredeceğiz. İstenmesi halinde kendilerine destek olacağız. Ülke çıkarlarının ön planda olduğu bir ortamdayız.

ERDOĞAN'IN EN BAŞTAN BERİ SEÇİM İSTEDİĞİ İDDİASI

Cumhurbaşkanımız Ak Parti'nin kurucu genel başkanı. Bütün fikirlerinden arınmış ve askıya alınmış biri değil. Cumhurbaşkanımızın tarafsızlığına halel getiren bir durum değildir. İhsanoğlu seçilseydi objektif kimliği yanında bir parti zihniyeti ile gelmiş olmayacak mıydı? Koalisyonun kurulmaıs sürecinde AK PArti mış gibi davranmadı. 7 Haziran'dan önce biz hedefimiz tek başına iktidar idi. Milli irade böyle söyledi. Demokratik bir seçimdi. AK Parti bu seçimin sonuçlarına saygı göstermiştir. Bundan önceki seçimlerde sandığın arkasına ağacın arkasına çimenin arkasına sığınanlar gibi yapmamıştır AK PArti. Koalisyonlar ideallerin konuşulduğu bir ortam değildir. Hiçbir partinin idealleri koalisyon hükümetlerinde yansıtılamaz. Bir eğitim gibi, dış politikalar gibi konularda biz şu anda aynı şeyleri söyleyemiyoruz denildiğinde ortak uzlaşı noktası bulunamadı. Samimi şekilde AK PArti gayretlerini ortaya koymuştur. AK Parti’nin bu sınavı doğru ve dürüst verdiğini söyleyebiliriçm

Haberin Devamı

1 KASIM’DA AYNI SONUÇ ÇIKARSA NE OLACAK?

Hedefimiz 1 Kasım’da tek başına iktidar olmak. Sonuç aynı çıkarsa CHP ve MHP ile olan konuşmalar dikkate alınacaktır. Eğer milli irade bize o görevi verecekse biz vatandaşımıızn verdiği hedefi doğru anlar ve yerine getiririz

3 DÖNEM KURALI

3 dönemi bitirdik. Ama bundan sonra biz işlerimiz hakkında ülke hakkında prensipli planlıyız. Şahıslarla alakalı konuda bunları pek konuşmuyoruz. Gelişmelere bakarız. Herhangi bir talebimiz olmaz. İhtiyaç hissedilmesi halinde nerede ihtiyaç hissediliyorsa orada hazır olacağımızı söylemem lazım.

ŞEHİT OLMAK İSTİYORUM AÇIKLAMASI

Diplomasi Muhabirleri Derneği’nin bizden talebi, bir kahvaltı düzenlendi. Orada sorulan bir soruya cevaptı. Soru şu: Şehit olmak istiyor musunuz?

Ben her Müslümanın bir çırpıda verebileceği, bir cevabı verdim. Tereddütsüz. Ben bu cevabımdan dönmem. Çok yüce bir makamdır. Benim istememle de olacak şey değildir.
Tabii ki her Müslüman gibi ben de şehit olmak isterim
Hadi işleri bırakalım gidip şehit olalım gibi yansıtıldı. Bu bir haksızlık 
Sokağa çıkın, sorun. Bakın benim verdiğim cevaba yakın cevap alabilecek miyiz?
Ben 13 yıllık vekillik hayatımda AK Parti çatısı altında hiçbir zaman hiçbir soruyu cevapsız bırakmadım
Bu sorunun 3-4 ayrı şekilde cevaplanma imkanı var. Ama ben dürüst ve açık olarak bunu söyledim. Bu bizlerin direkt istemesiyle olacak iş değil. 
Ben bunu nasıl siyasi ranta çevirebilirim
Bir soru üzerine verdiğim cevabın farklı yansıtılmasıdır

Kuzey Irak petrolleri onlarca ülkeye sevk ediliyor. Türkiye’nin petrolü değil. Irak’ın petrolü… Türkiye sevkettiğinde bunun gelirleri Türkiye’nin değil Irak’ın gelirleri. Biz İsrail ile ilgili mesafemizi çok net şekilde koymuşuz ortaya. Irak’ın kendi petrolüne şerh koyup da sen bu ülkeye satmayacaksın deme hakkımız yoktur. Türkiye, İsrail’e böyle bir petrol satmamıştır. Satan Türkiye değildir.

Haberin Devamı

İSRAİL DOĞALGAZININ AVRUPA’YA TÜRKİYE ÜZERİNDEN GİTMESİ

Özel sektörün bu tür girişimlerde bulunduğunu biliyoruz. Ama biz kurumsal yapı olarak hükümetimiz olarak İsrail’le doğalgaz konusunu müzakereye açmadık. Siyasi iklimin düzelmesi halinde bunları yapabiliriz. Şu anda iklim şartları müsait değildir.

ÇİN KAYNAKLI KRİZİN ENERJİ SEKTÖRÜNE ETKİSİ

2008’den sonra dünya global bir ekonomik kriz yaşadı. Önceki, gün 7 trilyon dolar dünyada para eridi. Dünyanın yüzde 10’u varlıkları erimiş oldu. Dünyadaki iklim şartları olumsuzken Türkiye’de güçlü bir hükümete her zamandan daha fazla ihtiyaç var. O yüzden 1 Kasım seçimleri önemlidir.  Ham petrol varil fiyatı 43 dolarlara inmiştir. 2008 Kasım ayının fiyatları ile doğalgaz satılıyor Türkiye’de TL bazında. Biz bunu çok iyi bir enerji yönetimi ile karşılıyoruz. Türkiye 28 AB ülkesi arasında en ucuz doğalgaz satan ülkedir. Türkiye elektrikte en ucuz elektrik satan ülkedir.

Elektrik ve doğal gaz fiyatına Eylül ayında zam düşünmüyoruz. Bizler şahıs olarak partiler olarak, vatandaşımız olarak bundan daha zor günler geçirdik. Ümitsizliğe kapılmasınlar. Biz oldukça PKK ve terör belasından kurtulacağız.


Etiketler

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.031 TL        
BORSA
1.004 TL        
DOLAR
1.007 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.