`Zap` Bankacılığı

20.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

Artık Televizyonunuzdan Bankacılık İşlemlerinizi Yapabileceksiniz

Şimdi de televizyon bankacılığı başlıyor. Artık uzaktan kumanda ile sadece kanal değiştirmeyecek, fatura da ödeyebileceksiniz.

Yeni yılla birlikte `televizyon bankacılığı` da hayatımıza girecek. Yapı Kredi Bankası, Pamukbank ve Akbank 2001 yılının ilk aylarında televizyon ekranından bankacılık hizmeti vermeye başlıyor. Sırada şimdilik hazırlık aşamasında olan üç banka daha var.

Televizyon bankacılığının diğer bankacılık faaliyetlerinden farkı, bu hizmeti almak için bankaya gitmek, telefonun tuşlarına basmak, bilgisayar kullanmak gibi fazladan bir faaliyette bulunmanın gerekmemesi. Evde televizyon seyrederken, programlar arasında zap yaparken, reklamlar arasında bankacılık faaliyetlerinden yararlanmak mümkün olacak. Bankalardan ve alternatif dağıtım kanallarından alınan bankacılık faaliyetlerinden çok daha ucuza hizmet verilecek. Bankalar dijital televizyonlarla yaptıkları anlaşmaların ardından müşterilerine bu hizmeti verecekler.

Avrupa`da dijital TV bankacılığı İngiltere (HSBC Bank) ve Fransa`da kullanılıyor. Bankalar açısından müşterinin ayağına hizmet götürme, maliyet avantajı bulunduğu için Türkiye`de hızla yayılması planlanıyor.

TV bankacılığı tam bize göre

Türkiye`deki günlük televizyon izleme oranının Avrupa`dan daha yüksek olduğuna dikkat çeken Yapı Kredi Bankası Dağıtım Kanalları Geliştirme Yönetmeni Hüseyin Özdemir, TV bankacılığının diğer alternatif dağıtım kanallarına göre daha hızlı yayılabileceğini söylüyor. TV bankacılığının güvenliği için özel önlemler aldıklarını anlatan Hüseyin Özdemir, Televizyon yayınları özel bir kiralık hat üzerinden çanak antenle yapılıyor ancak bankacılık işlemleri dijikutu üzerindeki modem aracılığı ile verilerek güvenliği sağlanıyor dedi.

TV bankaları

Yapı Kredi Bankası: 2001 yılının ilk çeyreğinde TV bankacılığını faaliyete geçirmek için hazırlıklar yapılıyor. TV bankacılığından döviz, fon. repo oranları gibi piyasa bilgileri öğrenilebilecek. Kredi kartı borç bakiye bilgilerini öğrenmek ve ödemek mümkün olacak. Digiturk ile birlikte bu uygulamaya başlayan Yapı Kredi Bankası`nın TV bankacılığından yararlanmak isteyen müşterileri banka şubelerine başvurarak bir form dolduracaklar, kendilerine müşteri kodu ve şifre verilecek. Daha sonra istedikleri TV`den bu hizmetleri alabilecekler.

Pamukbank: 2001 yılı başında TV bankacılığını başlatmayı planlıyor. Digital Platform işbirliği ile digital TV bankacılığı uygulamasını başlatacak olan banka müşterilerine vadeli, vadesiz, yatırım hesabı bakiyeleri görüntüleme, kredi kartı bakiye görüntüleme, Turkcell ve Digitürk fatura bilgileri görüntüleme ve ödemeler gibi hizmetler verecek. Daha sonra hizmet yelpazesini genişletecek.

Akbank: Internet bankacılığında verilen tüm hizmetleri digital TV yoluyla da vermeyi amaçlıyor. Digital TV internet ortamına bağlantı sağlayacağı için internet bankacılğı uygulamalarıyla faydalı olacağı görüşünü savunuyorlar.(RADİKAL)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.018 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.005 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.