Zorunlu Deprem Sigortasına İlgi Az

10.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

Yıl Sonuna Kadar 200 Bin Beklentisine Ulaşmak Zor Görünüyor

Sigorta Kapsamında, 2 Ay Süreyle Ertelenen Tapuda Poliçe Gösterme Zorunluluğu, Bu Ayın Sonunda Başlıyor -29 Kasım`Da Başlayacak Uygulamayla, Tapudaki İşlemlerin De Normal Seyrinde Devam Etmesi Bekleniyor. Türkiye Genelinde 34 Sigorta Şirketi Yetkilendirildi -Hazine, Yıl Sonuna Kadar 200 Bini Aşkın Sigorta İşlemi Beklerken, Bu Sayı Henüz 12 Bin Civarında

ANKARA (A.A) - 10.11.2000 - Zorunlu Deprem Sigortası uygulaması nedeniyle gündeme gelen, ancak tapu dairelerindeki sıkışıklık nedeniyle 2 ay süreyle ertelenen tapu işlemlerinde zorunlu deprem sigortası poliçesi gösterme zorunluluğu, 29 Kasım`da başlayacak. Hazine yetkilileri, Zorunlu deprem sigortası uygulamasının başladığı 27 Eylül 2000 tarihinden bu yana geçen sürede, teknik altyapı eksikliklerinin giderilerek sistemin hazır hale geldiğini belirttiler. A.A. muhabirinin bilgi aldığı Hazine yetkilileri, Türkiye genelinde 34 sigorta şirketinin Zorunlu Deprem Sigortası yapabilmelesi amacıyla yetkilendirildiğini belirterek, şu anda isteyen herkesin, grup sigortaları da olmak üzere istediği kadar sigorta yaptırabileceklerini bildirdiler. Zorunlu Deprem Sigortası`nın yürürlüğe girdiği 27 Eylül`de sistemin altyapısının oluşturulmamış olması nedeniyle yavaş çalıştığını ifade eden yetkililer, bu konuda şunları söylediler: Sistem yürürlüğe girmesine rağmen, internet altyapısı yavaş çalışıyordu. O yüzden Eylül ayında işlemler Türkiye çapında istenilen hızda yapılamamıştı. O sorunlar artık çözümlenmiş durumda. Şu anda sigorta şirketleri kendi inisiyatifleriyle poliçe kesebilecek durumdalar. İstedikleri takdirde kendi acentalarıyla da çalışabilecek durumdalar.

-İLGİ AZ-

Yetkililer, Zorunlu Deprem Sigortası`nın yürürlüğe girdiği 27 Eylül`den bu yana 12 bin civarında poliçe kesildiğini belirtirlerken, bu sayının az olmasından yakındılar. Yıl sonuna kadar 200 bin civarında poliçe hedeflediklerini belirten yetkililer, bu sayının yakalanmasının biraz zor göründüğünü kaydettiler. Yetkililer, 29 Kasım`dan sonra bu sayının hızla artmasını bekliyoruz. Çünkü, tapu işlemlerinden dolayı insanlar zorunlu olarak sigorta yaptırmak durumunda olacaklar diye konuştular. 27 Eylül`de yürürlüğe giren Zorunlu Deprem Sigortası uygulaması çerçevesinde tapu işlemlerindeki poliçe gösterme zorunluluğu nedeniyle tapu dairelerinde sıkışıklık yaşanmış ve poliçe gösterme zorunluluğu iki ay süreyle ertelenmişti.

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.000 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
998 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.